Στη λίστα του Ολυμπιακού ο Γιοχάν Μοχίκα για αριστερά (Vids)

Στη λίστα του Ολυμπιακού ο Γιοχάν Μοχίκα για αριστερά (Vids)

Επιβεβαιώνεται ότι ο Ολυμπιακός ασχολείται με τον Γιοχάν Μοχίκα της Αταλάντα. Δεν είναι ο πρώος στόχος. Ποιος είναι ο 28χρονος Κολομβιανός μπακ που έφτασε κοντά πέρυσι!

Στο φινάλε της περσινής μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός προσπάθησε (με άκρα μυστικότητα), να αποκτήσει τον Γιοχάν Μοχίκα. Τότε, ο 28χρονος (21/08/1992) Κολομβιανός μπακ είχε καταλήξει στην Αταλάντα, η οποία είχε προλάβει και τον απέκτησε με μεταγραφή από την Τζιρόνα. Εντούτοις, φαίνεται ότι στον Πειραιά δεν τον ξέχασαν και τώρα το όνομά του βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Για τον αντικαταστάτη του Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το tuttomercatoweb ανέφερε ως ενδιαφερόμενο τον Ολυμπιακό για τον Μοχίκα, επισημαίνοντας πως οι Ερυθρόλευκοι, μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα, είναι οι ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή. Με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr να αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής πράγματι απασχολεί τον Ολυμπιακό και βρίσκεται ψηλά στη λίστα για τη θέση του αριστερού μπακ.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει επαφές με τον Μοχίκα και τον ατζέντη του, ενώ έχουν ενημερωθεί και γα τις απαιτήσεις της Αταλάντα, η οποία επιθυμεί να τον πουλήσει, καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο (13 συμμετοχές). Αντίθετα, είχε ένα πολύ καλό μισό με την Ελτσε (17 συμμετοχές), στην οποία παραχωρήθηκε δανεικός, επιστρέφοντας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Μοχίκα είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Κολομβίας (13 ματς, 1 γκολ) και αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2013, όταν τον έφερε στη Γηραιά Ηπειρο η Ράγιο Βαγιεκάνο (22 ματς, 1 ασίστ). Εχει αγωνιστεί επίσης σε Ρεάλ Βαγιαδολίδ (70 ματς, 9 γκολ, 15 ασίστ) και Τζιρόνα (79 ματς, 1 γκολ, 5 ασίστ).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει πρόταση στην Αταλάντα για τον Μοχίκα, αλλά οι συζητήσεις που έχουν γίνει, αφορούν το ενδεχόμενο κανονικής μεταγραφής και όχι νέου δανεισμού. Ενώ δεν είναι απίθανο το σενάριο ο παίκτης να μείνει ελεύθερος.

Πάντως, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι ο Μοχίκα δεν είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για αριστερά. Είναι ψηλά στη λίστα. Αρέσει, είναι μεγάλο κορμί (1.85 μ.) και μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός στόπερ, αλλά  υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, που έχουν ξεχωρίσει και αρέσουν πολύ.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες, καθώς στον Πειραιά θέλουν να κλείσουν την τρύπα στα αριστερά. Με έναν από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει το σκάουτινγκ και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ