Μεγάλη έκπληξη με τον Ουσεϊνού Μπα!

Μεγάλη έκπληξη με τον Ουσεϊνού Μπα!

Η πολύ σημαντική εξέλιξη με τον Μπα στον Ολυμπιακό, αλλάζει τον σχεδιασμό του Μαρτίνς για την άμυνα. Για καλό...

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την ημέρα που ο Ουσεϊνού Μπα χειρουργήθηκε στη μέση του, σε εξειδικευμένη κλινική στο Παρίσι. Η αποκατάσταση του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού κυλάει σταθερά, με τον Ολυμπιακό να μην βιάζεται να τον επαναφέρει στη δράση και στις προπονήσεις, καθώς η φύση του τραύματος και κυρίως το σημείο (σπονδυλική στήλη), είναι τέτοια που απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή.

Ολο αυτό το διάστημα ο Μπα κάνει θεραπείες και ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με σκοπό να τεθεί το συντομότερο δυνατό στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Και όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, αυτό δεν αποκλείεται να γίνει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. Καθώς τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, λοιπόν, τις τελευταίες δύο ημέρες βγήκε για πρώτη φορά στο γήπεδο και έκανε προπόνηση. Δεν έκανε συντηρητική προπόνηση ή χαμηλής έντασης. Εκανε προπόνηση με ένταση, με σπριντ, με αλλαγές κατεύθυνσης, με μπάλα. Και μάλιστα έκανε και ασκήσεις δύσκολες. Και τα έκανε όλα, χωρίς κανένα πρόβλημα!

Η κατάσταση του Μπα και η επιστροφή του στο γήπεδο προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση στους Ερυθρόλευκους. Αυτά τα τεστ πήγαν πάρα πολύ καλά, ο ίδιος έκανε ουσιαστικά κανονική προπόνηση, χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση, χωρίς πόνο και με το σώμα του να ανταποκρίνεται πολύ καλά σε όλο το πρόγραμμα!

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπα έπρεπε να μπει στο χειρουργείο, καθώς από τον Αύγουστο του 2020 είχε περιοδικά υποτροπιάζοντα επεισόδια οσφυαλγίας, με πολύ έντονες ενοχλήσεις αριστερού κάτω άκρου, λόγω δισκοπάθειας στο Ο4-Ο5 επίπεδο της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Με απλά λόγια, το πρόβλημα στη μέση, πέρα από πόνους στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα, του δημιουργούσε έντονο πόνο και στο αριστερό πόδι.

Η αποκατάσταση του προβλήματος φαίνεται ότι έχει να μεγάλη επιτυχία. Και θα είναι ευχής έργον εάν ο Μπα καταφέρει να είναι έτοιμος τις επόμενες 15-20 ημέρες, ώστε να προλάβει τουλάχιστον τα παιχνίδια του Γ’ προκριματικού του Champions League και να προσφέρει ακόμη μία ποιοτική λύση στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο οποίος μόλις χθες δήλωσε ότι υπολογίζει πολύ στον Μπα και στον Σισέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ