Αντβέρπ-AEK 0-2: Θετικό το τεστ στην πρώτη του Τζαβέλλα (vids)

Αντβέρπ-AEK 0-2: Θετικό το τεστ στην πρώτη του Τζαβέλλα (vids)

Με τέρματα των Νεντελτσιάρου και Αλμπάνη η Ένωση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς επικράτησε 2-0 και παρουσίασε βελτίωση στο σημερινό φιλικό.

Νικηφόρο ήταν για την ΑΕΚ το τρίτο φιλικό της επί ολλανδικού εδάφους, αφού επιβλήθηκε της Αντβέρπ με 2-0 το απόγευμα της Τρίτης (6/7).

Η Ένωση παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τις δυσλειτουργίες που είχε εμφανίσει στα προηγούμενα τεστ της, είχε πιο ορθολογική ανάπτυξη και οι μεσοεπιθετικοί της συμπεριφέρθηκαν με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Το καλύτερο σημείο των «κιτρινόμαυρων» στο 90λεπτο ήταν το δεύτερο γκολ, στο οποίο οι Λιβάι, Ανσαριφάρντ και Σιμάνσκι συνδυάστηκαν ωραία και τελικός αποδέκτης ήταν ο Αλμπάνης ο οποίος σκόραρε με πλασέ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πρεσάρει ψηλά, να διατηρήσει τη δράση μακριά από την εστία της και να βρει λύσεις από την ποιότητα κάποιων μονάδων του. Επιδιώξεις που τις κατάφερε σε αρκετές στιγμές του φιλικού.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα σημάδια που χρήζουν μεγάλης προσοχής. Αρκετά ατομικά λάθη στους μεσοαμυντικούς χώρους επέτρεψαν στους αντιπάλους να βγουν εύκολα στην αντεπίθεση, ενώ  η έλλειψη ποιότητας ορισμένων παικτών αποδεικνύεται αξεπέραστη.

Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος έδειξε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να ανακτήσει τη φόρμα του.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τις παθογένειες από την προηγούμενη σεζόν, που δεν της επέτρεψαν να απειλήσει ιδιαίτερα την Αντβέρπ. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να προηγηθεί στο φινάλε, αν ο Ανσαριφάντ άφηνε τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα από προβολή του Σιμάνσκι. Όμως ο Ιρανός παρενέβη και υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Τελικά, η Ένωση πήρε προβάδισμα στο 52’. Ο Λιβάι πλαγιοκόπησε από δεξιά και πάσαρε στον Νεντελτσιάρου, ο οποίος με πλασέ από το πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της, έχασε τετ-α-τετ με τον Αλμπάνη και σουτ του Ανσαριφάρντ, ενώ η Αντβέρπ είχε μόνο μία ευκαιρία με τον Ντε Πο, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Σάκχοφ έξω από την περιοχή του Τσιντώντα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 66’ ο Αλμπάνης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Αντβέρπ (Μπράιαν Πρίσκε): Ντε Βολφ, Κίρινεν, Ντε Λάετ, Σεκ, Μπούτα, Βερστρέτε Μπ., Βερστρέτε Λ., Αμπόμα, Γκέρκενς, Ντε Πο, Φρέι

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας (75′ Γκίνης), Λόπες, Τζαβέλλας (75′ Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου (70′ Ραντόνια), Μπακάκης (75′ Μιτάι), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (75′ Ρουκουνάκης), Μάνταλος (75′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (80′ Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία (60′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (80′ Χριστόπουλος)

Δείτε τα γκολ του φιλικού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ