Απόλλωνας Σμύρνης – Παναιτωλικός 2-1

Απόλλωνας Σμύρνης – Παναιτωλικός 2-1

Ο Απόλλωνας Σμύρνης νίκησε στη Ριζούπολη τον Παναιτωλικό (2-1), με τον Αλμπάνη να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ για την Ελαφρά Ταξιαρχία που πήρε σημαντικό τρίποντο στη μάχη της παραμονής, στο τελευταίο ματς της 24ης αγωνιστικής.

Ήταν για τον Απόλλωνα ένα ματς χωρίς περιθώρια. Έβαλε σε αυτό δύναμη, έβαλε μυαλό, έβαλε και τύχη, άντε και λίγο… Μάνταλο και κατάφερε να κερδίσει 2-1 τον Παναιτωλικό μένοντας ζωντανός στο κυνήγι της σωτηρίας.

Πλέον, η ομάδα της Ριζούπολης είναι ισόβαθμη με την Κέρκυρα στους 19 και σε αυτή τη μάχη για δύο, αν δεν προκύψει καμιά Λαμία που είναι στο +4, χρειάζεται το κάτι παραπάνω, αφού στην ισοβαθμία είναι από κάτω. Τουλάχιστον, όμως, έξι στροφές πριν το τέλος, πέτυχε αυτό. Να μην είναι μόνη της κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού…

Πώς ήρθε αυτή η νίκη; Καταρχάς με πολύ μεγάλη θέληση. Ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν πια είχε φύγει το άγχος του γκολ, αυτό ήταν ξεκάθαρο. Ο Απόλλων το ήθελε περισσότερο το ματς. Μετά από ένα 45λεπτο με ελάχιστα πράγματα μπροστά στις δύο εστίες, τον Κυριακίδη δύο φορές να επεμβαίνει σε τυχερές φάσεις και τον Παναιτωλικό να θυμάται ένα… μη τελείωμα του Ντίας, γιατί πρόλαβε ο Ναδάλες, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ.

Κόρνερ, ο Μπεχαράνο σπρώχτηκε από τον Στόουκς, ο Μάνταλος δεν είδε τίποτα και ο Γουίλιαν έχασε την πυξίδα. Αντί να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το 1-0 ήταν καθοριστικό, διότι ο Απόλλων ήταν σαν να πήρε φτερά.

Αφού ο Στόουκς, που χτύπησε με… γυριστή κεφαλιά εκτός φάσης τον Μπεχαράνο, δεν τού τα έκοψε με μια αποβολή. Αυτή θα ήταν η σωστή απόφαση και όχι η κίτρινη, που έδειξε ο Μάνταλος. Στο 47′ ο Μύγας λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο αυτογκόλ (η μπάλα βρήκε και δοκάρι), αλλά στο 58′ όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Από τον Αλμπάνη, κοντρόλ με το στήθος, απέφυγε τρεις και δοκάρι και μέσα. 2-0 με γκολάρα και τέλος. Ή σχεδόν τέλος. Ο Παναιτωλικός, που δεν υπήρχε, στο 71′ βρήκε τη μείωση του σκορ. Με τον Ντίας, μετά από ριμπάουντ στην απόκρουση του Χουάντερσον στο σουτ του Ρόσα. Αλλά μετά και πάλι δεν υπήρχε. Δεν βρήκε απειλή κι έτσι το 2-1 έμεινε να θυμίζει πόσο ανάγκη το είχε ο Απόλλων.

Το κλειδί: Το γκολ, για την ακρίβεια αυτογκόλ, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Η ψυχολογία του αγώνα άλλαξε σε μια στιγμή κα αυτό φάνηκε με το πόσο καλύτερος μπήκε πια στο δεύτερο 45λεπτο ο Απόλλων, κάνοντας και το 2-0. Όταν ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε στον αγώνα, όλα πια είχαν τελειώσει.

Το 10άρι: Στα αλήθεια ο Αλμπάνης πέτυχε γκολάρα. Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε για τον άνθρωπο που πραγματικά ξεχώρισε με την απόδοσή του, ήταν ο Κονέ, που έξανε ό,τι ήθελε από τη δεξιά πτέρυγα.

Στον πάγκο: Στο αυτογκόλ με το χέρι έριξε κάτι σαν σβερκιά στον Ρόσα, ο Μάνταλος δεν το είδε και άφησε τη φάση, που τελικά έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς. Στο 51′ έκανε γυριστή κεφαλιά στο πρόσωπο του Μπεχαράνο. Δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη, αλλά με κίτρινη. Κάποιος θα πρέπει να τού πει 1-2 κουβεντούλες…

Γιατί κόουτς: Για κάτι τέτοια παιχνίδια έχει φάει τα χρόνια του στα γήπεδα ο Γιώργος Παράσχος. Ξέρει να τα διαχειριστεί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και κάπως έτσι έχει ξεχωρίσει στην επαγγελματική του διαδρομή. Το σχέδιο απλό. Όσα λιγότερα γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τόσο πιο πιθανό είναι να βγει από αυτόν νικήτρια η δική του ομάδα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: Ριζούπολη
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης, Σταύρος Σίπκας
Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος
Γκολ: 45′ Γουίλιαν (αυτ.), 58′ Αλμπάνης / 70′ Ντίας
Κίτρινες: Τσουκαλάς, Ναδάλες, Στόουκς / Μύγας, Μπεχαράνο, Στόουκς, Μιχάι
Κόκκινες:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Τσουκαλάς (72′ Χουάρες), Αλμπάνης, Μενδρινός (82′ Ντεβέσα), Κονέ, Στόουκς (90’+2′ Κασιγέχος)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας (57′ Γιαννιώτης), Άργκους, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Ρόσα, Μαζουρέκ (27′ Βασιλούδης), Ντίας, Γουίλιαν (70′ Ιταμπέλ), Μοράρ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ