Η νέα γενιά του Θρύλου είναι εδώ (vids)

Η νέα γενιά του Θρύλου είναι εδώ (vids)

Ο Ολυμπιακός παράγει συνεχώς ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες, αγοράζει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει ευκαιρίες και to10.gr παρουσιάζει τη νέα γενιά των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα, η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα και τους πιο πολλούς τίτλους διαχρονικά στη χώρα. Από το καλοκαίρι του 2010 όταν και ανέλαβε την ηγεσία των ερυθρόλευκων ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγιναν άλματα προς τα εμπρός σε όλα τα επίπεδα, ο σύλλογος γιγαντώθηκε και 11 χρόνια μετά είναι στην ελίτ της Ευρώπης, έχει κατακτήσει 9 στα 11 πρωταθλήματα και πρωταγωνιστεί στη Γηραιά Ήπειρο.

Η πορεία του Ολυμπιακού και η εξέλιξη του έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, ο οποίος είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο εξαρχής. Ένα μεγαλόπνοο πλάνο που είχε να κάνει με την ποιότητα των ακαδημιών, του τμήματος σκάουτινγκ αλλά και γενικότερα της ανέλιξης παικτών που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την επιλογή του Μαρτίνς για την άκρη του πάγκου της ομάδας κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο του και ο Ολυμπιακός να έχει μια πολύ γερή βάση Ελλήνων αλλά και ξένων παικτών, με αποτέλεσμα το μέλλον να είναι λαμπρό. Στη φετινή προετοιμασία ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε συνολικά 9 ποδοσφαιριστές και αν υπολογίσουμε και τον «κλεισμένο» από τη Λιλ Αγκιμπού Καμαρά τότε φτάνουμε στους 10 που είναι σε πολύ μικρή ηλικία και αποτελούν μεγάλα project.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Καλογερόπουλος, ο Αποστολόπουλος, ο Σουρλής, ο Μάρκοβιτς, ο Τσούμιτς, αλλά και οι «ψημένοι» Βρουσάι και Τζολάκης που έκαναν «παπάδες» στην προετοιμασία στην Αυστρία και έδειξαν στον Μαρτίνς ότι μπορεί να υπολογίζει σε όλους. Οι περισσότεροι εξ αυτών θα ξεκινήσουν στη Β’ ομάδα, όμως μοιάζει δεδομένο ότι θα πάρουν και τις ευκαιρίες τους στην πρώτη, αφού έχουν όλα τα φόντα για να «λάμψουν» με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το10.gr μετά τα όσα είδαμε στην προετοιμασία παρουσιάζει τη νέα γενιά των ερυθρόλευκων και τους 9+2 που θα κάνουν θραύση με την ερυθρόλευκη…

Οι «έτοιμοι» Βρουσάι, Τζολάκης, Σουρλής

Οι τρεις πρώτοι της νέας γενιάς είναι παίκτες που υπολογίζονται εδώ και περίπου έναν χρόνο κανονικά στο ροτέισον. Μάριος Βρουσάι, Κωνσταντίνος Τζολάκης και Βασίλης Σουρλής πήραν αρκετά παιχνίδια πέρσι από τον Μαρτίνς και δεδομένα θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες τη φετινή σεζόν, διότι εξελίσσονται και βελτιώνονται συνεχώς. Κάτι που φάνηκε και από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας.

Ο Βρουσάι πέρσι έπαιξε σε 21 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού σκόραρε 3 φορές και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ είχε χρόνο συμμετοχής και μάλιστα αρκετό και στο Champions League. Από εκεί και πέρα ο Τζολάκης πέρσι αγωνίστηκε σε 7 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και είναι πιθανό να είναι στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού ακόμα και δεύτερος φέτος. Μόλις στα 18 του χρόνια, ενώ φυσικά είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Τέλος ο Σουρλής πέρσι αγωνίστηκε σε 10 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ φέτος ήδη έχει σκοράρει και το πρώτο του τέρμα κόντρα στην Κράσνονταρ.

Τα σέρβικα «διαμάντια»

Ο Ολυμπιακός εκτός από τις Ακαδημίες του έχει επενδύσει και σε μεταγραφικές κινήσεις με… μέλλον, όπως αυτές των Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς και Νίκολα Τσούμιτς και φέτος και οι δυο φαίνεται πως θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει στις δυνατότητες τους, ενώ μίλησε και σε δηλώσει του για το πόσο τους υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Ο 21χρονος στόπερ που πέρσι αγωνίστηκε στην Παρτιζάν αγωνίστηκε σε 29 ματς έχοντας σκοράρει 2 τέρματα, ενώ ήταν ο «βράχος» της σέρβικης ομάδας. Στην Αυστρία ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε αρκετά και πήρε πολλά θετικά από την παρουσία του. Το ίδιο ισχύει και με τον 22χρονο Τσούμιτς, ο οποίος θυμίζει ανάλογη περίπτωση με Ραντζέλοβιτς. Πέρσι έπαιξε δανεικός στη Σπόρτινγκ Χιχόν και είχε 31 συμμετοχές έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ.

Οι «κλοπές» Αγκιμπού Καμαρά και Αλγκασίμ Μπα

Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι μια από τις μεγαλύτερες «κλοπές» των τελευταίων ετών, με τον Ολυμπιακό να τον αποκτάει ως ελεύθερο από τη Λιλ. Όμως ο 20χρονος winger παρότι βρέθηκε στην Ελλάδα για να κλείσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δεν επισημοποιήθηκε λόγω της γαλλικής ομάδας.

Ωστόσο είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς. Από τους 10 της λίστας ο εξτρέμ από τη Γουινέα είναι ο μοναδικός που δεν ακολούθησε την αποστολή στο Στανς της Αυστρίας λόγω του ότι δεν είχε επισημοποιηθεί το deal.

Ο έτερος που απέκτησε ο Ολυμπιακός με γνώμονα το μέλλον είναι ο Αλγκασίμ Μπα. Ο 18χρονος επιθετικός που αποκτήθηκε μέσα στη σεζόν αγωνίζεται ως σέντερ φορ και στην προετοιμασία ήταν εξαιρετικός. Ο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του με τη συγκεκριμένη λύση, αφού μετά τον τραυματισμό του Τικίνιο στον ώμο και την απουσία 2 μηνών φαίνεται να τον υπολογίζει κανονικά για τρίτο φορ μέχρι να επιστρέψει ο Βραζιλιάνος.

Οι Καλογερόπουλος, Αποστολόπουλος και ο Καραργύρης

Από όλους τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα αυτή ο Αλέξης Καλογερόπουλος είναι πιθανότατα ο παίκτης που πιστεύουν περισσότερο από οποιονδήποτε στον Ολυμπιακό. Είναι μόλις 16 ετών, είναι ήδη 1.87 και αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που πιστεύει πολύ ο Μαρτίνς. Στην προετοιμασία τα πήγε περίφημα και δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους σέντερ μπακ της νέας σεζόν, ανάλογα και πως θα εξελιχθεί το μεταγραφικό τοπίο. Μόλις στα 16 του χρόνια είχε και την πρώτη του συμμετοχή πέρσι στα πλέι οφ, σπάζοντας πολλά ρεκόρ, ενώ συνολικά είχε 3 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Ο δεύτερος που έβγαλε μάτια στην προετοιμασία φέτος είναι ο Απόστολος Αποστολόπουλος. Ο νεαρός μπακ που αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό πέρσι και αγωνίστηκε στην ομάδα Νέων των Πειραιωτών επιλέχθηκε από τον Πορτογάλο τεχνικό για να ακολουθήσει την ομάδα στην Αυστρία. Ο λόγος ήταν ότι ο Χοσέ Χολέμπας δεν ανανέωσε με τον Ολυμπιακό, όμως ο νεαρός μπακ όχι απλά «άρπαξε» την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά ενθουσίασε τους πάντες. Ο Αποστολόπουλος έπαιξε κάποια λεπτά σε φιλικά που έπαιξαν οι Πειραιώτες και η παρουσία του ήταν πολύ καλή δείχνοντας και αυτός πως είναι το μέλλον των ερυθρόλευκων.

Ο Ηλίας Καραργύρης είναι ένας παίκτης που εδώ και δυο χρόνια είναι σταθερά στην «ομάδα» των τερματοφυλάκων. Είναι μόλις 19 ετών και έχει συλλέξει πάρα πολλές εμπειρίες, ενώ είναι και στις δυο προετοιμασίες του Μαρτίνς, ο οποίος πιστεύει και σε αυτόν πολύ. Συνολικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν έχει αγωνιστεί ιδιαίτερα, εκτός από ένα ματς στα πλέι οφ, όπου μπήκε ως αλλαγή στο 83ο λεπτό με τον Αστέρα Τρίπολης πέρσι. Παρόλα αυτά, στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν, ειδάλλως δεν θα ήταν εκεί, ενώ η βελτίωση του είναι αισθητή, χρόνο με τον χρόνο.

Μια κατηγορία μόνος του ο Σαπουντζής

Ο Τάσος Σαπουντζής κατάφερε και κέρδισε τον Πέδρο Μαρτίνς κι εκείνος του έδωσε την ευκαιρία να λάβει μέρος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο μικρός ευνοήθηκε από το γεγονός ότι υπήρχαν απουσίες στη μεσαία γραμμή και βρέθηκε στο Στανς με την αποστολή.

Ο γιος του παλιού ποδοσφαιριστή, Αντώνη Σαπουντζή έχει πολύ καλή επαφή με τη μπάλα, εξαιρετικές μεταβιβάσεις και πολύ καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις. Φυσικά έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως είναι ένας παίκτης που θα δουλευτεί πολύ στον Ολυμπιακό με τις σπουδαίες υποδομές που έχει και είναι ένα παιδί που αποτελεί το μέλλον των Πιεραιωτών.

Ο λόγος που είναι μια κατηγορία μόνος του είναι ότι δεν υπήρχε καν σαν σκέψη να πάει στην Αυστρία, όμως πήγε και άρεσε η παρουσία του τόσο στον Μαρτίνς, αλλά και σε όλο το προπονητικό σταφ, με τις εμπειρίες να είναι πολλές και μεγάλες για τον μικρό ενόψει μέλλοντος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ