Ολυμπιακός: Τα… αουτσάιντερ στη μάχη των εξτρέμ

Ολυμπιακός: Τα… αουτσάιντερ στη μάχη των εξτρέμ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση για τις θέσεις των εξτρέμ και to10.gr σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις των Ρόνι Λόπες, Ντελ Καστίγο και Φερχάτ, που θεωρούνται ως αουτσάιντερ στην συγκεκριμένη μάχη.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία της μεταγραφικής του ενίσχυσης, λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του στα προκριματικά του Champions League.

Ένα από τα μέτωπα στα οποία ψάχνεται εδώ και καιρό για να αποκτήσει κάποιο ποδοσφαιριστή είναι οι θέσεις των εξτρέμ. Πολλά ονόματα έχουν συνδεθεί με τους Πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι το επίσημο.

Σήμερα to10.gr καταπιάνεται με τρεις περιπτώσεις, οι οποίες θεωρούνται ως αουτσάιντερ για την συγκεκριμένη θέση και πρόκειται για τους Ρόνι Λόπες, Ρομέιν Ντελ Καστίγιο και Ζινεντίν Φερχάτ.

Ρόνι Λόπες, το wonderkid της Σίτι και η ακριβότερη μεταγραφή της Σεβίλλης

Ο 25χρονος έχει ένα περιέργο γενεαλογικό δέντρο, καθώς μπορεί να λογίζεται Πορτογάλος, αλλά έχει πατέρα Βραζιλιάνο και μητέρα από την Ανγκόλα. Αυτό φυσικά και δεν εμπόδισε την Σίτι  να τον κάνει δικό της σε ηλικία 16 ετών.

Ο Λόπες είχε τα στοιχεία για να εξελιχθεί και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον σύγκριναν με τον Νταβίδ Σίλβα. Στο τέλος μπορεί να μην πέτυχε στους «Πολίτες», ωστόσο θα έχει να λέει πως είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία τους, καθώς πέτυχε γκολ σε ηλικία 17 ετών και 8 ημερών σε αγώνα απέναντι στην Γουότφορντ για το FA Cup στις 5 Ιανουρίου του 2013.

Ακολούθησε η περιπέτεια στη Γαλλία, με Μονακό και Λιλ, με τις εμφανίσεις του να αναγκάζουν την Σεβίλλη να τον κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, δαπανώντας 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ανδαλουσία δεν αποδείχθηκε το μέρος του, με την επιστροφή του στην Γαλλία και την Νις να αποτελεί τον τελευταίο του σταθμό μέχρι και σήμερα. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 252 εμφανίσεις, έχοντας πετύχει 54 γκολ και μοιράσει 45 ασίστ.

Του λείπουν οι διακρίσεις σε ατομικό και ομάδικο επίπεδο, ενώ αγωνιστικά μιλώντας, του αρέσει είτε να συγκλίνει προς τα μέσα είτε να γεμίζει στην περιοχή με σέντρες.

Ρομέιν Ντελ Καστίγιο, μια ζωή «Γάλλος»

Ο Ρομέιν Ντελ Καστίγιο είναι Γάλλος όχι μόνο στην καταγωγή αλλά και στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο 25χρονος βραχύσωμος (1,72) εξτρέμ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λυών. Πέτυχε το όνειρό του να αγωνιστεί στην ομάδα της πόλης του, αλλά αυτή δεν το έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη.

Ακολύθησαν δύο συνεχόμενοι δανεισμοί σε Μπουργ και Νιμ, ομάδες της δεύτερης γαλλικής κατηγορίας. Ο Ντελ Καστίγιο οδήγησε την Νιμ στην άνοδο την σεζόν 2017/18 συνεισφέροντας 4 γκολ και 7 ασίστ σε 31 εμφανίσεις πρωταθλήματος.

Επέστρεψε στην Λυών μετά το «αγροτικό» του στην Ligue 2, αλλά η Ρεν κινήθηκε γρήγορα και τον πήρε με 2 εκατομμύρια το 2018. Ήταν η πρώτη και η μοναδική φορά έως και σήμερα, που κάποια ομάδα δαπανά χρήματα για να τον αποκτήσει.

Στην Βρετάνη βρήκε το χώρο για να δράσει και δεν έχει σκεφτεί να φύγει από εκεί. Έχει αγωνιστεί 99 φορές, με 17 ασίστ αλλά μόλις 2 γκολ. Πανηγύρισε επίσης και το Κύπελλο Γαλλίας το 2019, που ήταν ο πρώτος τίτλος της Ρεν μετά από 48 χρόνια.

Ζινεντίν Φερχάτ, με όπλο την συνεχή βελτίωση 

Ο Αλγερινός εξτρέμ είναι ο τρίτος της λίστας τον αουτσάιντερ. Μια καριέρα με συνεχόμενη ανοδική πορεία. Ξεκίνησε από την Αλγερία και σιγά αλλά σταθερά ανέβηκε τα σκαλιά της εξέλιξης. Ο 28χρονος Ζινεντίν Φερχάτ ξεκίνησε από την USC Alger και έδειξε σύντομα την έφεση που είχε στις ασίστ.

Παρέμεινε πέντε χρόνια στην ομάδα και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, τα μοναδικά τρόπαια στην μέχρι τώρα καριέρα του. Σε 125 εμφανίσεις, είχε απολογισμό 7 γκολ και 29 ασίστ. Δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο στην Αλγερία και έτσι πήρε μεταγραφή ως ελεύθερος στην Χάβρη και την Ligue 2. Εκεί έμεινε τρεις χρονιές και συνέχισε να σερβίρει γκολ. Highlight αποτέλεσε η σεζόν 2017/18 εκεί όπου τελείωσε το πρωτάθλημα με 20 ασίστ, επίδοση που τον έφερε πρώτο στην σχετική κατηγορία.

Στις 3 Ιουλίου 2019 ήρθε το δεύτερο – μέχρι το επόμενο – μεγάλο βήμα στην επαγγελματική του πορεία, με την μετακίνησή του στην Ligue 1 και την Νιμ. Στα δύο χρόνια που βρίσκεται εκεί, έχει αυξήσει την χρηματιστηριακή του αξία κατά έξι εκατομμύρια ευρώ, ανεβαίνοντας από δύο στα οχτώ.

Την πρώτη του χρονιά έκανε ένα διάλειμμα από τις ασίστ, αλλά επανήλθε την περσινή μοιράζοντας 10, χωρίς ωστόσο να αποφύγει τον υποβιβασμό η Νιμ. Με το συμβόλαιό του να λήγει το 2022 ίσως ψαξει να φύγει από φέτος σε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ