Εμανουέλ Ινσούα: Μπαίνοντας στα παπούτσια του Χουλτ

Εμανουέλ Ινσούα: Μπαίνοντας στα παπούτσια του Χουλτ

Ο Αργεντινός κλήθηκε απότομα όχι μόνο να φορέσει τη φανέλα βασικού, αλλά και να αντικαταστήσει επάξια έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Και τα έχει καταφέρει.

Όταν ο Νίκλας Χουλτ αποφάσιζε να φύγει και μάλιστα όχι με τον καλύτερο τρόπο από τον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έδειχνε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας, που έβλεπαν στο πρόσωπο του Σουηδού αριστερού μπακ έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία χρόνια.

Ο Ουζουνίδης, ωστόσο, ήξερε τι… ερχόταν από πίσω. Κι όσο κι αν ο Εμανουέλ Ινσούα δεν έπειθε έως τότε για τις ικανότητές του, ο Έλληνας προπονητής γνώριζε πως όταν θα έβρισκε ρυθμό θα βοηθούσε πραγματικά και αποτελεσματικά τον Παναθηναϊκό. Και δικαιώθηκε.

Ο Έλληνας προπονητής θα μπορούσε είτε να δώσει τη θέση του αριστερού μπακ στον Βαγγέλη Οικονόμου, είτε να ζητήσει, στις κουβέντες που έγιναν με τον ΠΑΟΚ, έναν άλλον ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση. Όπως για παράδειγμα τον Γιαννούλη, που αγωνίζεται στον Ατρόμητο και ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν οι δύο ομάδες συζητούσαν για τον Μολέδο.

Όμως ο Ουζουνίδης δεν το σκέφτηκε καν. Ήθελε να δώσει τη φανέλα του βασικού στον Αργεντινό, ο οποίος θα κλείσει τα 27 του χρόνια σε ένα μήνα και μόνο τυχαίος ποδοσφαιριστής δεν είναι. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την Μπόκα Τζούνιορς κι έχοντας αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα για δύο χρόνια, με περισσότερες από 40 συμμετοχές, ο Ινσούα έφυγε για την Ευρώπη το 2015, όταν και πήρε μεταγραφή στη Γρανάδα.

Δεν έμεινε πολύ, αφού έφυγε για το Καμπιονάτο και την Ουντινέζε, η οποία όμως δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ. Τον παραχώρησε δανεικό αρχικά στη Νιούελς Ολτν Μπόις και στη συνέχεια στη Ρασίνγκ της Αργεντινής. Στον Παναθηναϊκό ήρθε το περασμένο καλοκαίρι και στο ξεκίνημά του ήταν ο αριστερός μπακ του… Κυπέλλου. Αγωνίστηκε για 90 λεπτά και στα πέντε ματς του θεσμού που έδωσε ο Παναθηναϊκός.

Η αποχώρηση του Χουλτ τον έφερε στην ενδεκάδα και πλέον έπρεπε να αποδείξει πως μπορεί να… γεμίσει τα παπούτσια που άφησε ο Σουηδός μπακ. Τα έχει πάει περίφημα έως τώρα: μέσα στο 2018 δεν έχει χάσει ούτε ματς, στο παιχνίδι με τη Λαμία πέτυχε το πρώτο του γκολ και μία εβδομάδα αργότερα, κόντρα στον Ολυμπιακό κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε.

Οι αριθμοί όμως είναι το λιγότερο. Η εν γένει παρουσία του στο γήπεδο, τα πολλά και αποτελεσματικά ανεβάσματά του, η καλή αμυντική συμπεριφορά και η σκληράδα που βγάζει, τον κάνουν απαραίτητο πλέον για τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ