Το ραντεβού για Λόπες και ο «παράγοντας» Βάτσλικ στην υπόθεση του Πορτογάλου

Το ραντεβού για Λόπες και ο «παράγοντας» Βάτσλικ στην υπόθεση του Πορτογάλου

Ο τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλης, συναντήθηκε με τον ατζέντη του Λόπες και η απόφαση που πάρθηκε ανεβάζει τους σφυγμούς στο μεγάλο λιμάνι.

Ακριβώς 2,3 εκατ ευρώ. Αυτές είναι οι ετήσιες «καθαρές» αποδοχές του Ρόνι Λόπες στη Σεβίλλη. Ένα συμβόλαιο που –σύμφωνα με την abc- έστειλε σήμερα Κυριακή, τον ατζέντη Ρουί Καρντόσο στο γραφείο του Μόντσι. Για μια συζήτηση που με έναν τρόπο σχημάτισε έναν «χάρτη» γύρω από το μέλλον του 25χρονου winger.

Τι συμφώνησαν οι δύο τους; Πως αυτή τη στιγμή ο Λόπες δεν «πωλείται», άρα δεν υπάρχει και λόγος να χαθεί άλλος χρόνος προς αυτή την κατεύθυνση. Πως δεν γίνεται ο Πορτογάλος να φέρει πίσω στην Ανδαλουσία ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης που έκανε η Σεβίλλη για χάρη του δύο χρόνια πριν (23 εκατ ευρώ). Η Σεβίλλη θέλει τουλάχιστον 10 εκατ ευρώ. Η τιμή του Λόπες όμως είναι χαμηλότερα μετά την «μέτρια» σεζόν στη Νις. Και ο Μόντσι αν μη τι άλλο το «χρηματιστήριο» του ποδοσφαίρου το καταλαβαίνει όσο λίγοι.

Πως μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα; Με έναν δανεισμό «γόνιμο». Σε μια ομάδα που θα του δώσει ρόλο πρωταγωνιστικό και «παρουσία» σε μεγάλες διοργανώσεις. Είτε αυτό αφορά σε ένα top πρωτάθλημα, είτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Μπενφίκα, η Σπόρτινγκ, η Γαλατά Σαράι, η Μπεσίκτας, η Μαρσέιγ είναι στο «περίμενε» για αυτόν τον.. διαγωνισμό για τα μάτια του 25χρονου. Έχει σημασία όμως να κινηθούν οι διαδικασίες άμεσα. Να βρει ο ποδοσφαιριστής την επόμενη στέγη του. Να μπει στην προετοιμασία. Να βρει γρήγορα τον ρόλο του. Κάπως έτσι, σύμφωνα με το abc, οι δύο άνδρες συμφώνησαν τα πράγματα να γίνουν γρηγορότερα. Στον ορίζοντα της εβδομάδας που ξεκινά από αύριο.

Έχει ενδιαφέρον ότι οι Ισπανοί τον Ολυμπιακό δεν τον αναφέρουν καν στα ρεπορτάζ τους. Δεν έχουν δίκιο όμως. Διότι είναι αλήθεια ότι γίνεται μια προσπάθεια «έντονη» τις τελευταίες ημέρες από πλευράς των πρωταθλητών Ελλάδας. Και όσο η Μπεσίκτας δεν δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση για τον Ζορζ Κέβιν Ενκουντού. Σταθερά σε μια κατάσταση «σήμερα-αύριο». Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν μίλησαν με την Σεβίλλη. Άνοιξαν ένα πεδίο διαπραγμάτευσης (έστω σε πρώτη φάση καλύπτοντας ένα μέρος του συμβολαίου και όχι ολόκληρο το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή). Και νιώθουν ότι έχουν καλές πιθανότητες σε μια υπόθεση από εκείνες που δεν θα περίμενε να τους βρει κανείς να διεκδικούν.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται από ατζέντηδες ο Λόπες δεν θέλει να πάει στην Τουρκία. Προέρχεται από τη Μπενφίκα και ίσως εκεί να ήταν η καλύτερη λύση για εκείνον, αλλά οι Λουζιτανοί έχουν τεράστια προβλήματα με την διοίκηση τους (και την σύλληψη του προέδρου τους). Η Μαρσέιγ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα όπως οι περισσότεροι Γαλλικοί σύλλογοι έπειτα από το «κραχ» με το τηλεοπτικό συμβόλαιο του πρωταθλήματος. Και κάπως έτσι η προοπτική του Ολυμπιακού (και του Τσάμπιονς Λιγκ) κερδίζει έδαφος. Υπάρχει ένας «σύμμαχος». Το έντονο Πορτογαλικό στοιχείο, στο λιμάνι, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς. Υπάρχει και άλλος σύμμαχος, που σίγουρα –εάν και εφόσον- θα εκτιμήσει ο Μόντσι: Ο τρόπος που ο Ολυμπιακός δίνει ώθηση στην αγορά σε μια σειρά από ποδοσφαιριστές (Ποντένσε, Σα, Σεμέδο τα τελευταία παραδείγματα), μέσα από την παρουσία του στα κύπελλα Ευρώπης.

Και ίσως υπάρχει από αύριο και ένας ακόμη καλός «σύμμαχος». Ο Τόμας Βάτσλικ. Ναι, ο Τσέχος που έφτασε μόλις σήμερα στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Συμπαίκτης του Λόπες στη Σεβίλλη τη σεζόν 2019-20. Προφανώς λοιπόν ένας ακόμη άνθρωπος που ο Πορτογάλος μπορεί να τηλεφωνήσει για να μάθει λεπτομέρειες για το κλαμπ Ολυμπιακός. Τα καλύτερα είπε ο Βάτσλικ φτάνοντας στα μέρη μας. Όχι στα «κλισέ» και συνηθισμένα σε αυτές τις περιπτώσεις. Στα άλλα, τα ουσιώδη. Στο πως πείσθηκε από τον Μοντέστο και το project. Δεν είχε λόγο να τα πει αν δεν τα πίστευε. Και προφανώς δεν θα έχει πρόβλημα να τα επαναλάβει αν του ζητήσει κάτι τέτοιο ένας άλλοτε συμπαίκτης του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ