Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 1-0: Θέλει δουλειά πολλή

Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 1-0: Θέλει δουλειά πολλή

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Αϊντχόφεν στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί διαφορετικές εντεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Ντεμπούτο για τον Νέλσον Ολιβέιρα με τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πιάσει υψηλή απόδοση κόντρα στην Αϊντχόφεν και ηττήθηκε με 1-0 στο «Philips Stadium», στο πρώτο δυνατό φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου μοίρασε χρόνο και χρησιμοποίησε διαφορετική εντεκάδα σε κάθε ημίχρονο, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η Αϊντχόφεν πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Μαντουέκε στο 26′ και φαινόταν ότι βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τη Γαλατασαράι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους στην Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σαρλερουά (17/7), τη Χέρακλες (21/7) και τη Φέγενορντ (25/7).

Θυμηθείτε το LIVE του ματς.

Ο Φαν Χίνκελ έδωσε τη λύση στους Ολλανδούς

Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά και απείλησαν με τους Ραμάλιο (6′) και Μαντουέκε (7′) να μη βρίσκουν στόχο. Στο 10′ ο Ζάχαβι σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ισραηλινός δοκίμασε το σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Η ομάδα του Σμιντ δεν σταμάτησε να πιέζει. Ο Φερτέσεν απείλησε δις (12′, 18′), ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε τον Γκέτσε από κοντά στο 25′, ενώ στη συνέχεια ο Φαν Χίνκελ σημάδεψε το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, η Αϊντχόφεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Φαν Χίνκελ έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, αλλά ο Μαντουέκε πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-0 στο 26′.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι από τον ΠΑΟΚ και έχασαν ευκαιρία στο 27′, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει το σουτ του Φαν Χίνκελ, ενώ το πλασέ του Μαντουέκε μέσα από την περιοχή στο 38′ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Διαφορετική εντεκάδα, αλλά μόλις μία τελική

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε 11 αλλαγές και η ομάδα του απείλησε για πρώτη φορά στο 54′ με τον Τζόλη να πατάει περιοχή από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να μπλοκάρει την μπάλα.

Η PSV ανέβασε την απόδοσή της και απείλησε δύο φορές στο 60′, με τον Πασχαλάκη να διώχνει το σουτ του Σανκαρέ και η προσπάθεια του Ιχατάρεν στη συνέχεια πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζούνιορ στο 64′.

Οι Ολλανδοί κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ και έχασαν νέα ευκαιρία στο 72′, με τον Πασχαλάκη να σταματάει τον Ιχατάρεν από κοντά. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν καλύτεροι ανασταλτικά στο δεύτερο μέρος, αλλά παρέμειναν ακίνδυνοι.

Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ στο 1ο ημίχρονο: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Λάμπρου, Καγκάβα, Σφιντέρσκι.

Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Νινούα, Σβαμπ, Μουργκ, Βρακάς, Τζόλης, Ολιβέιρα (78’ Κούτσιας).

Αϊντχόφεν: Ντρόμελ, Εμβένε (46’ Τέζε), Ραμάλιο (46’ Ομπίσπο), Μποσάλι (46’ Φιερχέφερ) Μαξ (46’ Όπεγκαρντ), Σανγκαρέ (86’ Ρίγκο), Φαν Γκίνκελ, Μαντουέκε (46’ Πρέπερ), Γκέτσε (46’ Τόμας – 82’ Σάμπο), Φερτέσεν (46’ Μάουρο), Ζάχαβι (46’ Ιχατάρεν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ