Σρνταν Σπιριντόνοβιτς: Ένα στοίχημα… λίρα εκατό

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς: Ένα στοίχημα… λίρα εκατό

Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός, Σρνταν Σπιριντόνοβις, ήρθε άγνωστος σαν ένα ακόμα ποδοσφαιρικό στοίχημα του Πανιωνίου και έχει εξελιχθεί σε βασικότατο μέλος των Νεοσμυρνιωτών στην αξιόλογη (και) φέτος πορεία τους.

Ο Πανιώνιος είναι μια από τις πιο περίεργες ομάδες τα τελευταία χρόνια στη Superleague. Εδώ και τρία χρόνια, κάθε καλοκαίρι η ομάδα που δημιουργήθηκε και αγωνίστηκε για ολόκληρη σεζόν, ξηλώνεται χάνοντας τα πιο σημαντικά στελέχη της. Αλλά με κάποιο τρόπο, την επόμενη χρονιά παρουσιάζει το ίδιο υγιές ποδοσφαιρικό πρόσωπο, παρουσιάζοντας νέους πρωταγωνιστές. Κάπως έτσι γίνεται και φέτος, με το σκάουτινγκ των Νεοσμυρνιωτών να ανακαλύπτει από το πρωτάθλημα Αυστρίας έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ που ακούει στο όνομα Σρνταν Σπιριντόνοβιτς. Το10.gr έψαξε και ας παρουσιάζει την πορεία του Αυστριακού εξτρέμ μέχρι η ποδοσφαιρική του μοίρα να τον κάνει κάτοικο Πλατείας.

Η πολλά υποσχόμενη αρχή στην Αούστρια και ο τραυματισμός

Ο Σπιριντόνοβιτς γεννήθηκε στη Βιένη της Αυστρίας, από Σέρβους γονείς πριν από 25 περίπου χρόνια. Ξεκίνησε να κλωτσάει την μπάλα στις Ακαδημίες της Ραπίντ Βιένης, όμως μόλις στα 13 του μετακόμισε σε αυτές της συμπολίτισσας Αούστρια, των οποίων θεωρείται και ποδοσφαιρικό… τέκνο.

Ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία αγωνιζόμενος ως σέντερ φορ αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτό πως με το μικρό του ανάστημα, την ευκινησία και την εκρηκτικότητά του θα ήταν σίγουρα πιο χρήσιμος στα άκρα της επίθεσης και κυρίως από τα αριστερά. Άρχισε να ανεβαίνει μια μια τις ηλικιακές κατηγορίες και να δείχνει καλά δείγματα στην Κ-18 και τη δεύτερη ομάδα της Αούστρια.

Κατάφερε μάλιστα παρά τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη χιαστών) που τον άφησε εκτός δράσης για 6 μήνες το 2010, να κερδίσει με τις επιδόσεις του (97 συμ/48 γκολ), την άνοδό στην αντρική ομάδα της Αούστρια Βιέννης. Εκεί πήρε κάποιες ευκαιρίες (11 συμ.) αλλά δεν κατάφερε να δείξει το κάτι παραπάνω και να καθιερωθεί.

Το αποτυχημένο… ιταλικό πείραμα και ο επαναπατρισμός

Το 2014 λοιπόν και σε ηλικία 21 χρονών ο Σπιριντόνοβιτς κατάλαβε πως έπρεπε να φύγει από την Αούστρια για να παίξει βασικός και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Όμως η επιλογή της Ιταλίας και της Βιτσέντζα (Serie B) ήταν μάλλον αποτυχημένη. Δεν κόλλησε ποτέ με την ομάδα και μετά από ένα εξάμηνο και μόλις 8 συμμετοχές, πήγε δανεικός στη Μεσίνα της Serie C. Και εκεί όμως τίποτα το ιδιαίτερο… (7 συμ/1 γκολ).

Ευτυχώς για τον Αυστριακό επιθετικό, στην καταστροφική σεζόν ’14-’15 έδωσε τέλος η Αντμίρα Βάκερ που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στο αυστριακό πρωτάθλημα. Εκεί αγωνίστηκε για δύο σεζόν και μετά από μια καλή πρώτη χρονιά (30 συμ/6 γκολ/4 ασίστ), ήρθε μια δεύτερη σχεδόν… άσφαιρη (22 συμ/1 γκολ) που οδήγησε την Αντμίρα να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Από την Αντμίρα και την Stephansplatz, στην Πλατεία και τον Πανιώνιο

Κάπου εκεί μπαίνει στην ιστορία και ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης αρέσκεται σε παίκτες-στοιχήματα (βλέπε Γεσίλ, το τελευταίο) τους οποίους περιβάλει με εμπιστοσύνη και τους βοηθά να πατήσουν στα πόδια τους ποδοσφαιρικά. Αυτό φαίνεται πως το ένιωσε ο Σπιριντόνοβιτς και έχει αρχίσει ήδη να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του. Μετρά 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (16 ως βασικός), είναι ο δεύτερος σκόρερ του Πανιωνίου στη Superleague (4 γκολ) πίσω από τον Λάμπρου, ενώ συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μετράει 6 γκολ και τρεις ασίστ.

Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως… φτιάχνεται όταν αντιμετωπίζει τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος καθώς έχει 1 γκολ και 1 ασίστ, στην ήττα του Πανιωνίου (4-3) από τον Ολυμπιακό, ενώ σκόραρε και το γκολ της ισοφάρισης στο 2-2 της Νέας Σμύρνης κόντρα στον ΠΑΟΚ. Φαίνεται να έχει προσαρμοστεί καλά στα ελληνικά δεδομένα και έχει δημιουργήσει μια εμπροσθοφυλακή μαζί με τους Μασούρα, Λάμπρου, Γεσίλ και Ντουρμισάι που έφτασε τον Πανιώνιο μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, την ώρα που οι κυανέρυθροί θα παλέψουν μέχρι τέλους για την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της 5ης θέσης (υπό προϋποθέσεις).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ