Ατρόμητος: Αλχημείες «Made In Greece»

Ατρόμητος: Αλχημείες «Made In Greece»

Από τις εννιά συνολικά μεταγραφές που έχει κάνει ως τώρα ο Ατρόμητος, οι εξι έχουν «ελληνικό χρώμα». Η ενίσχυση του ελληνικού κορμού είναι το φετινό «fact» της ομάδας του Περιστερίου, η οποία στέλνει ένα ηχηρό «made in Greece» μήνυμα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν και θα παραμείνει ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας του αθλητισμού στη χώρα μας. Ταλαντούχοι παίκτες, και «όνειρα, όνειρα όνειρα». Τί γίνεται όμως όταν έρχεται με κάποιο τρόπο «το πλήρωμα του χρόνου» που θα δώσει σάρκα και οστά στην προσδοκία για μία ξεχωριστή σταδιοδρομία;

Για την φετινή χρονιά η απάντηση έρχεται από τα «δυτικά» και το Περιστέρι. Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που για την νέα σεζόν της Σούπερ Λιγκ δίνει χώρο – και ευελπιστούμε και χρόνο- στους Έλληνες παίκτες, πραγματοποιώντας μεταγραφές «Made in Greece». Καρτάλης, Κουλούρης, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Τζαβίδας και τελευταίος –ενώ μπορεί να υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις – ο Κλωναρίδης, συνθέτουν την αγωνιστική λίστα ενός έμπειρου και ποιοτικού ρόστερ.

Ο Ατρόμητος προχώρησε στις εν λόγω μεταγραφές ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, δίνοντας μία νέα «πνοή» και δυναμική στην ελληνική παρουσία στο πρωτάθλημα. Το εάν «θα βγει» όλο αυτό το εγχείρημα, καθώς οι αντίπαλοι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και κάθε παιχνίδι θα είναι πρόκληση, είναι στο χέρι της ομάδας.

Επιστροφές και «level up» μετακινήσεις

Οι αλχημείες ξεκίνησαν μαζί με τις ζέστες του Ιουλίου με την απόκτηση των  Αλέξανδρου Καρτάλη, Ευθύμη Κουλούρη και Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου. Οι προσθήκες αυτές κρίνονται σε πρώτο στάδιο ποιοτικές, ωστόσο ο χρόνος θα δείξει την εξέλιξη του καθενός.

Ο Αλέξανδρος Καρτάλης αποκτήθηκε για δύο χρόνια από τον Ατρόμητο, ενώ η προηγούμενη ομάδα του ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αριστεροπόδαρος μέσος, στην πρώτη του παρουσία σε ελληνική ομάδα, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του(51 εμφανίσεις,5 γκολ 6 ασίστ), και ιδιαίτερα στο Κύπελλο Ελλάδας με αντιπάλους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο Καρτάλης πέρσυ στον ΠΑΣ αγωνίστηκε κατά καιρούς σε έξι διαφορετικές θέσεις, πράγμα το οποίο δείχνει την ικανότητά του να προσαρμόζεται στην επιβεβλημένη από τον εκάστοτε προπονητή θέση. Επιπλέον, ο κρυφός «άσος» του είναι η εκτέλεση στημένων φάσεων, πράγμα που θα φανεί χρήσιμο για την νέα του ομάδα.

Με ενδιάμεσες στάσεις Θεσσαλονίκη και Γαλλία, ο Ευθύμης Κουλούρης επέστρεψε στο Περιστέρι. Ο Έλληνας επιθετικός αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Τουλούζ, με την γαλλική ομάδα να κρατά ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη. Αν και στη Γαλλία δε βρήκε την όασή του, επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του Ατρομήτου. Για τον ένα χρόνο (2018-2019) που αγωνίστηκε με τους «Περιστεριώτες», πέτυχε 25 γκολ και 5 ασίστ σε 35 εμφανίσεις συνολικά.

Μάλιστα την περίοδο 18/19 αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, επιτυχία η οποία τού έδωσε το εισιτήριο για την Εθνική ομάδα. Φημίζεται για το παραγωγικό παιχνίδι του και οι αριθμοί έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Ωστόσο, επέστρεψε και πήρε «αυτό που του ανήκει»· την φανέλα με το νούμερο «20».

«Η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση», λέει το ρητό, ενώ το ίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντίστροφα, με την προσθήκη του Στάυρου Βασιλαντωνόπουλου από την ΑΕΚ. Ο 29χρονος αμυντικός σε πετυχημένη χρονιά στην «Ένωση», αποφάσισε να μετακομίσει προς τα δυτικά, και να ενισχύσει με τις εμφανίσεις του, τους ήδη υψηλούς στόχους που έχει βάλει φέτος η περιστεριώτικη ομάδα.

Τα στελέχη του Ατρόμητου έδειξαν αφοσίωση στο χτίσιμο του βασικού κορμού και βασισμένου σε «ελληνικά πόδια», δίνοντας την ευκαιρία στον Βασιλαντωνόπουλο να δείξει τις ικανότητές του και να συμμετάσχει στον «κοινό στόχο» της νέας χρονιάς.

Επιστροφές vol.2 και «τόπο στα νιάτα»

Άλλη μία μεταγραφή ελληνικού κορμού πραγματοποιήθηκε για τον Ατρόμητο, και η οποία αφορά μία ακόμη επιστροφή. Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την τούρκικη Ρίζεσπορ για δύο χρόνια. Στο Περιστέρι, ο 28χρονος αμυντικός αγωνιζόταν για δύο χρόνια (2017-2019), μέχρι που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, και τον Ιούλιο του 2019 δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό, συγκεκριμένα σε Τουρκία και Βέλγιο. Με τον Ατρόμητο έχει κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις (67, 1 γκολ, 3 ασίστ), ενώ στην Τουρκία κατέγραψε μόλις 13 συμμετοχές σε ματς.

Στον δανεισμό του στην βέλγικη Σέρκλ Μπρίζ, πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις, ενώ για πολλές βδομάδες το όνομά του φιγούραρε στις θέσεις για την καλύτερη εντεκάδα του πρωταθλήματος.

Το νέο αίμα της ομάδας του Ατρομήτου, προέρχεται από την Κ-19 του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Μάριο Τζαβίδα, ο οποίος αποτελεί την πιο «φρέσκια» μεταγραφή των Περιστεριωτών.

Ο 17χρονος παίκτης ειχε μπει στο στόχαστρο του Ατρόμητου εδώ και πολύ καιρό, και δεν ήταν μόνο αυτή η ομάδα. Σύλλογοι του εξωτερικού συμπεριλαμβανομένων των Γιουβέντους και Φορτούνα Σιτάρντ είχαν «τσεκάρει» τον νεαρό άσο, ωστόσο ο Ατρόμητος κατάφερε να τον αποκτήσει. Η μεταγραφή του νεαρού άσου, είναι η ακριβότερη στον σύλλογο των δυτικών προαστίων σε παίκτη Κ-19.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα για την ομάδα από το Περιστέρι, δεν αφορά επιστροφή «στα παλιά λημέρια», αλλά επαναατρισμό. Η άφιξη του Βίκτωρα Κλωναρίδη φαίνεται πως θα είναι καταλυτική για τον Ατρόμητο. Με παρελθόν σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά και σε συλλόγους του εξωτερικού, ο Κλωναρίδης έχει αρκετή εμπειρία πλέον για να στηρίξει και να ανεβάσει τον Ατρόμητο ή τουλάχιστον, να ανταποκριθεί στο νέο εγχείρημα που καλείται να στηρίξει.

Ο Ατρόμητος φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μία «νέα» συνήθεια, την οποία και θα ακολουθήσει την επόμενη αγωνιστική σεζόν υπό τις οδηγίες του Άνχελ Λόπεθ. Ο ελληνικός κορμός θα είναι το «ατού» της περιστεριώτικης ομάδας, και φυσικά η στήριξη των υπόλοιπων παικτών του ρόστερ ,όσων δηλαδή συνεχίζουν την θητεία τους στον Ατρόμητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ