Ουάρντα VS Βράνιες: Σπάζοντας το… τρελόμετρο

Ουάρντα VS Βράνιες: Σπάζοντας το… τρελόμετρο

Αμρ Ουάρντα και Όγκνιεν Βράνιες. Δύο ονόματα, άπειρες ιστορίες. Οι δύο «τρελοί» της Super League είναι και πάλι στο προσκήνιο με to10.gr να βγάζει το... τρελόμετρο και να καταγράφει τα πεπραγμένα τους.

Βίος και Πολιτεία των… Αμρ Ουάρντα και Όγκνιεν Βράνιες. Θα ήταν ίσως ο ιδανικός τίτλος ενός βιβλίου αφιερωμένου στα έργα και τις ημέρες των δύο «τρελών» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του Αιγύπτιου και του Βόσνιου που από τη μέρα που μπήκαν στη ζωή μας, δεν έπαψαν να μας απασχολούν με τα κατορθώματά τους εντός αλλά κυρίως εκτός γηπέδων.

Δύο τύποι που αποτελούν το πιο τρανό παράδειγμα για την πορεία που μπορεί να πάρει η καριέρα ενός ταλαντούχου και αποδεδειγμένα ικανού ποδοσφαιριστή όταν αυτός στερείται λογικής και σοβαρότητας. Οι δύο τους βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο, ο ένας για το επικείμενο φευγιό του κι ο άλλος για μία ακόμη επιστροφή, με to10.gr να… βάζει στη ζυγαριά την τρέλα τους και να σας τους παρουσιάζει.

Ουάρντα ο… ασυγκράτητος

Η πρώτη εμφάνιση του Ουάρντα στη χώρα μας, χρονολογείται πλέον έξι ολόκληρα χρόνια πριν, όταν και τον έφερε στην Ελλάδα ο Παναιτωλικός ως έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλες προοπτικές. Κάτι που αποδείχτηκε σύντομα εντός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2017 ο ΠΑΟΚ να δαπανήσει περίπου 350 χιλ. ευρώ και να κάνει τον 23χρονο τότε άσο δικό του.

Και κάπου εκεί αρχίζουν τα… ωραία. Όχι ότι στο Αγρίνιο ο Ουάρντα ήταν ήσυχος και «τρελάθηκε» ξαφνικά στη Θεσσαλονίκη. Πάντα η εξωγηπεδική του ζωή και τα νυχτοπερπατήματά του έδιναν τροφή για σχόλια αλλά στον ΠΑΟΚ, το τερμάτισε. Μετά από ένα εξάμηνο στην Τούμπα και με τον ερχομό του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Δικέφαλο, αποφασίζεται η παραχώρηση του Ουάρντα στην πορτογαλική Φεϊρένσε.

Λίγες μετά τον δανεισμό του, ο Αιγύπτιος αποχωρεί άρον άρον αφού κατηγορείται ότι προσέγγιζε συγγενικά πρόσωπα συμπαικτών του οι οποίοι βέβαια γίνονται έξαλλοι μαζί του και τον βάζουν στο στόχαστρο. Έτσι τελειώνει άδοξα η περιπέτεια στην Πορτογαλία αλλά στην Τούμπα δεν έχει μέλλον. Ο Ατρόμητος είναι αυτός που θα δείξει ενδιαφέρον και θα τον κάνει δικό του με τη μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο.

Το κεφάλαιο Ατρόμητος, η ευκαιρία του Λουτσέσκου και τα social media

Στο Περιστέρι θα κυλήσει σχετικά ήρεμα η σεζόν – για τα δεδομένα του πάντα – αν και υπάρχει ένα περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση. Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Αιγύπτιος κατήγγειλε επίθεση με μαχαίρι στην Καισαριανή, με τον ίδιο να τρέχει για να σωθεί από αυτούς που τον κυνηγούσαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους επιστρέφει ξανά στον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου του δίνει μία ευκαιρία. Αρχικά φαίνεται να την αρπάζει από τα μαλλιά αφού ξεκινά καλά σε Ευρώπη και πρωτάθλημα αλλά ο εκρηκτικός χαρακτήρας του, παραμένει ανασταλτικός παράγοντας για κάθε βήμα προς τα εμπρός. Τσακωμός με τον Ρουμάνο τεχνικό, αντίδραση για αποκλεισμό από την αποστολή σε ντέρμπι με την ΑΕΚ, συγγνώμες, παλινωδίες και ξανά δανεισμός στον Ατρόμητο τον Ιανουάριο του 2019.

Έναν μήνα μετά, ο Ουάρντα θα βρεθεί ξανά στο προσκήνιο για λάθος λόγους. Μια χυδαία ανάρτηση στα social media μετά από ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπου αποδοκιμάστηκε έντονα, αναγκάζει τους ανθρώπους του Ατρόμητου να τον θέσουν εκτός ομάδας. Μετά από λίγες μέρες η τιμωρία θα αρθεί και θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας από την οποία αποχωρεί το καλοκαίρι.

Στην… αγκαλιά του Μπέου και το «χαλινάρι» του Γκαρσία μέχρι την «έκρηξη» με τον Λουτσέσκου

Τον επόμενο χρόνο θα αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στη Λάρισα, τον Σεπτέμβριο του 2021 παραχωρείται στον Βόλο, για να επιστρέψει με τη συνδρομή του Μπέου στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο πραγματοποιώντας ένα αρκετά καλό και… ήσυχο εξάμηνο υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία.

Μέχρι που ήρθε ο Λουτσέσκου και το σήριαλ απέκτησε νέα επεισόδια. Πρώτα με το πειθαρχικό παράπτωμα στην προπόνηση και στη συνέχεια με την αποχώρηση από την προετοιμασία για προσωπικούς λόγους. Αποχώρηση που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει και το οριστικό τέλος του από τον ΠΑΟΚ μετά από ατελείωτα πήγαινε – έλα και άπειρες ιστορίες.

Τρέλα στον τρελό;

Ο έτερος της… παρέας, αν μη τι άλλο προβάλει ισχυρό ανταγωνισμό στην τρέλα. Την ίδια εποχή που ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τον Ουάρντα, η ΑΕΚ έφερνε τον Όγκιεν Βράνιες στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι δεν είχε στεριώσει για πάνω από 6-12 μήνες σχεδόν σε καμία ομάδα, έλεγε πολλά για τον χαρακτήρα του αλλά άλλο να στο λένε κι άλλο να το βλέπεις.

Πρώτο ματς και αποβολή για τον Βράνιες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά εντάξει, αυτό μπορεί και να συμβεί. Τα… ωραία και γι’ αυτόν, αφορούν κυρίως την εξωγηπεδική του δραστηριότητα αν και εντός γηπέδου δεν έχουν λείψει τσακωμοί ακόμη και με συμπαίκτες.

Τσακώνεται και με τα ρούχα του

Ποιος να ξεχάσει το επεισόδιο με τον Γκάλο σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ή εκείνο με τον Βέρντε κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου οι δυο τους πιάστηκαν από τον λαιμό. Το κυνηγητό στα Σπάτα με τον Μπακάκη, στη δεύτερη θητεία του, όπου χρειάστηκε η επέμβαση των συμπαικτών του για να ηρεμήσει.

Ποιος να ξεχάσει το επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ τη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Εκεί όπου σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν μπροστά, έπεσαν και κάποιες ψιλές μεταξύ του Βόσνιου και του Ισπανού τεχνικού.

Η Άντερλεχτ και η Καρλέουσα του παίρνουν τα μυαλά

Το καλοκαίρι του 2018 η Άντερλεχτ καταθέτει μια εξαιρετική πρόταση στην ΑΕΚ αλλά και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ο οποίος τη βλέπει σαν ευκαιρία ζωής και θέλει σαν τρελός να φύγει. Πράγματι, αυτό γίνεται αλλά τα πράγματα στο Βέλγιο εξελίσσονται εφιαλτικά για τον Βράνιες.

Η απόδοσή του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, το σκάνδαλο με την Καρλέουσα φαίνεται να βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την καριέρα του. Οι «μωβ» τον θέτουν εκτός ομάδας κι εκείνος βλέπει ως μόνη διέξοδο την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Και το πετυχαίνει. Επιστρέφει στην Ένωση το καλοκαίρι του 2019 αλλά και πάλι είναι στο επίκεντρο για λάθος λόγους.

Επιστροφή και προκλήσεις

Αρχικά με το πάρτι γενεθλίων παραμονές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η εικόνα του αλλά και αρκετών συμπαικτών του μόνο σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν παραπέμπει και στη συνέχεια με προκλητικές του αναρτήσεις, πριν αλλά και μετά το ντέρμπι όπου βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών των «ερυθρόλευκων» με αφορμή την προσωπική του ζωή.

Μετά από όλα αυτά, βάζει και το κερασάκι στην τούρτα. Εν μέσω πλέι οφ, σηκώνεται και φεύγει στα τέλη Ιουνίου του 2020, για να κάνει αρχικά ολιγοήμερες διακοπές και να ενσωματωθεί στη συνέχεια με την Άντερλεχτ ώστε να μην δώσει αφορμές και τεθεί σε κίνδυνο το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του. Εκεί θα πίστεψε κανείς πως η σχέση του με την ΑΕΚ τελείωσε οριστικά. Αμ δε.

Τον Ιανουάριο βρέθηκε μια ανάσα από την επιστροφή του η οποία χάλασε την τελευταία στιγμή λόγω… Κονέ αλλά στις 19 Ιουλίου επέστρεψε κι επίσημα, με σκοπό αυτή τη φορά να μείνει για πάντα. Το για πάντα με τον Βράνιες βέβαια, είναι σχετικό. Νωρίτερα είχε βέβαια απασχολήσει πάλι όταν ανάρτησε περήφανα στα social media φωτογραφία με σκοτωμένο ελάφι, μετά από κυνήγι.

Το σενάριο – εφιάλτης για κάθε προπονητή

Απρόβλεπτοι, ατίθασοι, ξεροκέφαλοι. Κάποιοι από τους πιο επιεικείς χαρακτηρισμούς που θα μπορούσε να προσάψει κανείς σε Ουάρντα και Βράνιες. Πάντως, όπως πιθανώς έγινε αντιληπτό, δεν έχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους. Πολύ ταλέντο, λίγο μυαλό, ερωτικά σκάνδαλα, κάτι παραπάνω από έντονη δραστηριότητα στα social media και επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Θα είχε ενδιαφέρον η συνύπαρξή τους σε μία ομάδα. Δεν νομίζετε;

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ