Τα βαριά χαρτιά του Ιανουαρίου, τα πήρε ο άνεμος!

Τα βαριά χαρτιά του Ιανουαρίου, τα πήρε ο άνεμος!

Η αλήθεια είναι ότι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, από όσους απέκτησαν σε έναν η καθεμία είχε ποντάρει για να κάνει τη διαφορά, κανείς, όμως, όχι απλώς δεν έκανε τη διαφορά, αλλά δεν έχει κάνει ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου υποτίθεται ήταν προσεκτικές. Στη λογική, λίγοι και καλοί. Και ο ένας, ακόμη πιο καλός. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός απέκτησαν παίκτες που – τότε – έλεγαν ότι θα κάνουν τη διαφορά.

Οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, τότε μάλιστα, δηλαδή την περίοδο της μεταγραφικής περιόδου, με πιο ξεκάθαρο τρόπο διεκδικητές, επένδυσαν σε λίγους ποδοσφαιριστές. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε τρεις ο καθένας. Ο Ολυμπιακός σε τρεις.

Από τους τρεις συλλόγους βέβαια, μόνο η ΑΕΚ δείχνει να εμπιστεύεται και τους τρεις. Μασούντ, Μοράν, Χουλτ έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ολυμπιακός επίσης δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στους δύο από τους τέσσερις. Τον Μιραλάς βέβαια, αλλά και τον Χατζισαφί. Αντίθετα, Ιγκόρ και Ίβουσιτς δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, μόνο ο Αζεβέδο εμφανίζεται και εκείνος όχι βασικός. Με εξαίρεση το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στον οποίο ξεκίνησε. Μουλέν και κυρίως Μιχόγεβιτς δεν πείθουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις ομάδες, από όσους απέκτησαν σε έναν η καθεμία είχε ποντάρει για να κάνει τη διαφορά. Η ΑΕΚ στον Μασούντ. Ο Ολυμπιακός στον Μιραλάς. Ο ΠΑΟΚ στον Αζεβέδο.

Οι κιτρινόμαυροι λόγω του τραυματισμού του Μάνταλου. Οι ερυθρόλευκοι βλέποντας πόσο άστατο ήταν το μεσοεπιθετικό τους κομμάτι. Οι ασπρόμαυροι μήπως και απεγκλωβιστεί ο Βιεϊρίνια από τη θέση του αριστερού μπακ και αγωνιστεί μπροστά.

Κανείς, όμως, όχι απλώς δεν έκανε τη διαφορά, αλλά δεν έχει κάνει ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Ο Μασούντ στην ΑΕΚ έχει αγωνιστεί και στις τρεις διοργανώσεις. Συνολικά 13 συμμετοχές. Έχει σκοράρει μόλις μία, στην ήττα από την ΑΕΛ στο Κύπελλο. Καμία ασίστ, μόλις τέσσερις τελικές σε οχτώ αγώνες πρωταθλήματος και, πιθανότατα ο μοιραίος στον αποκλεισμό άπό την Ντιναμό Κιέβου, με μια ευκαιρία που δεν χάνεται.

Ο Αζεβέδο όχι απλώς δεν αποδείχθηκε όσο χρήσιμος περίμεναν στον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε άξιος εμπιστοσύνης. Μόλις τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες ως αλλαγή. Μόλις 63 λεπτά συμμετοχής, ούτε ένα ολόκληρο ματς, δηλαδή. Άντε και άλλες δύο στο Κύπελλο. Και ο Βιεϊρίνια; Καρφωμένος βέβαια στην άμυνα…

Από όλους εκείνος που θα περίμεναμε κυρίως να κάνει τη διαφορά, ήταν ο Μιραλάς. Αλλά δεν έχει δείξει ούτε ένα μέρος της πραγματικής του αξίας. Μηδέν γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με συνολικά έντεκα αγωνιστικές. Τις δέκα βασικός, μόνο σε ένα ματς Κυπέλλου μπήκε ως αλλαγή, τις εφτά βγάζοντας όλο το ματς. Ούτε καν ασίστ…

Οι τρεις διεκδικητές, που όπως πιστεύαμε θα μπορούσαν ακόμη και να κρίνουν ολόκληρο πρωτάθλημα από τις μεταγραφές τους, τελικά ούτε ένα ματς έκριναν από τις κινήσεις του Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ