Γιοσινόρι Μούτο: Αυτός είναι ο «Σαμουράι» του Άρη (vids)

Γιοσινόρι Μούτο: Αυτός είναι ο «Σαμουράι» του Άρη (vids)

Ο Γιοσινόρι Μούτο είναι μια ανάσα από τη μεταγραφή του στον Άρη και to10.gr παρουσιάζει τον Ιάπωνα φορ που έρχεται να κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Η ομάδα του Άρη βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Γιοσινόρι Μούτο ο οποίος φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του Άκη Μάντζιου για την κορυφή της επίθεσης. Οι κίτρινοι με συντονισμένες κινήσεις ήρθαν σε επαφή με την πλευρά του παίκτη και μετά από τη μεγάλη μεταγραφή του Χουάν Ιτούρμπε είναι έτοιμοι να προσθέσουν ακόμη έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής στα 29 του χρόνια έχει ένα πλούσιο βιογραφικό αφού τα τελευταία έξι χρόνια έχει παίξει στα τρία εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του ενώ είναι ενεργός διεθνής με την εθνική Ιαπωνίας.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην FC Tokyo όπου αγωνίστηκε τη διετία 2013-15 (ενώ ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της) αριθμώντας 26 γκολ και 3 ασίστ σε 61 συμμετοχές. Στη συνέχεια ήρθε στην Ευρώπη και τη Γερμανία για λογαριασμό της Μάιντζ στην οποία έμεινε μέχρι το 2018 σημειώνοντας 23 γκολ και 11 ασίστ σε 72 συμμετοχές.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα, ανήκει στην ομάδα της Νιουκάστλ έχοντας, ωστόσο, φορέσει τη φανέλα της μόλις 28 φορές πετυχαίνοντας 2 γκολ. Η σεζόν 2020-21 τον βρήκε δανεικό στην Έιμπαρ με την οποία είχε φέτος 28 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Μούτο έχει συμβόλαιο με τη Νιουκάστλ έως το το καλοκαίρι του 2022, όμως οι «Καρακάξες» τον έχουν ενημερώσει πως δεν τον υπολογίζουν δίνοντάς του τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο προπονητής του, Μάσιμο Φικαντέντι κατά τη θητεία του στην FC Tokyo, είχε ανακαλύψει τα σπουδαία φυσικά προσόντα που είχε δείξει στις πρώτες προπονήσεις. Ο Ιταλός τεχνικός έχει τονίσει τη δύναμη και την έκρηξη που χαρακτηρίζουν τον Μούτο, ο οποίος έδειχνε μεγάλες προοπτικές στην εξέλιξή του. Έπειτα από ένα επιτυχημένο πέρασμα από τη Μάιντζ, η Νιουκάστλ δαπάνησε για χάρη του 12.5 εκατ. ευρώ για τετραετές συμβόλαιο το 2018.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να δικαιώσει της προσδοκίες της αγγλικής ομάδας η οποία τον έχει θέσει διαθέσιμο στη μεταγραφική αγορά. Ακόμα κι έτσι, φαντάζει ως μια ιδανική επιλογή για τον Άρη ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδα τη γραμμή της επίθεσής του με την ενδεχόμενη προσθήκη του Ιάπωνα επιθετικού.

Πέραν των αθλητικών του ικανοτήτων, ο Μούτο έχει πραγματοποιήσει οικονομικές σπουδές στο Keio University την τριετία 2010-13, ασχολούμενος παράλληλα και με το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ