Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο «πυραυλοκίνητος» Ονιεκούρου (vids)

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο «πυραυλοκίνητος» Ονιεκούρου (vids)

Γρήγορος, δυνατός, ασταμάτητος. Αυτός είναι ο «πυραυλοκίνητος» Χένρι Ονιεκούρου που βρίσκεται μία ανάσα από τον Ολυμπιακό!

Όλο και πιο κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεση του Χένρι Ονιεκούρου «τρέχουν», με τον Νιγηριανό εξτρέμ να προβάρει πλέον τα ερυθρόλευκα.

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος βρίσκεται στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς εδώ και δύο χρόνια, φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο λιμάνι, με τους ερυθρόλευκους να ετοιμάζονται για μία μεταγραφή από το πάνω ράφι.

Γρήγορος, δυνατός και ασταμάτητος στο ένας εναντίον ενός. Ένας «πυραυλοκίνητος» ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην καριέρα του έχει κάνει μεταγραφές ήδη 22 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 7 εκατ. ευρώ και αναμφίβολα πρόκειται για μια περίπτωση από το πάνω ράφι, αν και εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί με happy end η υπόθεση για τον Ολυμπιακό.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός Γαλατασαράι, με την οποία είχε 5 γκολ και 5 ασίστ σε 19 συμμετοχές. Συνήθως αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όμως μπορεί με την ίδια ευκολία να παίξει και στα δεξιά αλλά και ως κρυφός κυνηγός, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικά γρήγορο παίκτη.

Το καλό του πόδι είναι το δεξί, όμως έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί και τα δυο, ενώ πρόκειται για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που μπορεί να περάσει οποιονδήποτε αντίπαλο στο ένας με έναν.

Ο Ονιεκούρου έχει καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ είναι και καλός δημιουργός για τους συμπαίκτες του, όπως φαίνεται και από τις 5 ασίστ που είχε τη φετινή σεζόν. Συνολικά στη Γαλατασαράι έχει αγωνιστεί τρεις σεζόν με τη μορφή δανεισμού και μετράει 71 συμμετοχές, 22 γκολ και 12 ασίστ.

Η Έουπεν και οι συνεχόμενοι δανεισμοί με Έβερτον και Μονακό

Ο Ονιεκούρου ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σενεγάλη και την Ασπάιρ, πριν τον αποκτήσει η Έουπεν ως ελεύθερο. Στον περίπου 1,5 χρόνο που έμεινε στο Βέλγιο έπαιξε σε 60 παιχνίδια σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία και είχε 30 γκολ και 11 ασίστ. Η χρονιά 2016-17 στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου είναι και η πιο σημαντική στην καριέρα του γιατί σε 38 ματς είχε 22 γκολ και ουσιαστικά ήταν το εφαλτήριο για να πάρει τη σπουδαία μεταγραφή στην Έβερτον σε ηλικία 20 ετών με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ.

Στα «ζαχαρωτά» όμως δεν στέριωσε και δεν αγωνίστηκε καθόλου με αποτέλεσμα να έχει συνεχόμενους δανεισμούς σε Άντερλεχτ και Γαλατασαράι. Στη βελγική ομάδα αγωνίστηκε σε 28 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 10 γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2019 και πιο συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου η Μονακό έβγαζε από τα ταμεία της 13,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Έβερτον.

Ο Νιγηριανός εξτρέμ όμως στους Μονεγάσκους στο πρώτο μισό είχε ελάχιστες συμμετοχές (4) και 2 ασίστ, με αποτέλεσμα στο δεύτερο μισό να δοθεί δανεικός στη Γαλατασαράι. Το προηγούμενο καλοκαίρι έμεινε στη γαλλική ομάδα με σκοπό να πάρει χρόνο συμμετοχής, όμως και πάλι έπαιξε σε μόλις 4 ματς ως αλλαγή, ακολουθώντας ξανά το δρομολόγιο του δανεισμού στην τούρκικη ομάδα.

Εκτός αυτών ο Ονιεκούρου είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, με την οποία από το 2017 είναι συνεχώς στις κλήσεις και μετράει έκτοτε 11 παιχνίδια και 1 γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ