«Βουίζουν» Γαλλία και Τουρκία για συμφωνία Ολυμπιακού – Ονιεκούρου

«Βουίζουν» Γαλλία και Τουρκία για συμφωνία Ολυμπιακού – Ονιεκούρου

Τι γράφουν σε Γαλλία και Τουρκία για τον Ολυμπιακό και τον Νιγηριανό εξτρέμ.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση του Χένρι Ονιεκούρου, με τον Ολυμπιακό να δίνει μεγάλη μάχη για να φέρει στην Ελλάδα τον Νιγηριανό εξτρέμ της Μονακό. Όπως ενημερωθήκατε χθες το βράδυ από to10.gr, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που ακούγεται το όνομά του, που βρίσκεται τόσο κοντά στο μεγάλο λιμάνι.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μονακό για τον δανεισμό του 24χρονου μεσοεπιθετικού για έναν χρόνο, με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο εξωτερικό, βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νιγηριανού. Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν δημοσιεύματα σε Γαλλία και Τουρκία, τα οποία κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και θεωρούν σχεδόν δεδομένη τη μετακίνηση του Χένρι Ονιεκούρου στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό, οι Ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει με την Μονακό, αλλά και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και το πιο πιθανό είναι ο Νιγηριανός εξτρέμ να συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο του Πειραιά. Η Γαλατάσαραϊ, που ήταν ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού στη μάχη για την απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου, δεν έχει πλέον πολλές ελπίδες για την προσθήκη του Αφρικανού εξτρέμ, όπως τονίζουν οι Τούρκοι, με την «Τσιμπόμ» να εξετάζει πλέον άλλες λύσεις.

Ενας ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου, για τον οποίο πριν από δύο χρόνια η Μονακό έδωσε 13.5 εκατ. ευρώ για τον αποκτήσει από την Εβερτον. Ενας εξτρέμ που έχει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού είναι ταχύτατος και ικανότατος στο «ένας εναντίον ενός». Ενας παίκτης, τον οποίο ήθελε να φέρει στον Ολυμπιακό εδώ και δύο χρόνια.

Η ομάδα του Πειραιά με τον γνωστό μεθοδικό της τρόπο φαίνεται πως έχει φέρει στα μέτρα της μια υπόθεση, με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Έναν εν ενεργεία διεθνή εξτρέμ, ο οποίος στην καριέρα του έχει παίξει σε 167 παιχνίδια, έχοντας 62 γκολ και 25 ασίστ.

Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είχε φτάσει στα 13 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ. Ενας παίκτης από το πάνω ράφι, για τον οποίο θα χρειαστεί να υπάρξει deal άνω των 5 εκατ. ευρώ για να έρθει στον Ολυμπιακό.

Αν γίνεται; Θα φανεί στη σκηνή. Το σίγουρο είναι πως οι Γάλλοι με διαδοχικά τους ρεπορτάζ υποστηρίζουν πως ο πρωταθλητής Ελλάδας παίζει το δικό του σε αυτή την μεταγραφική παρτίδα με τα.. υψηλά πονταρίσματα. «Με την απόκτηση του Τικίνιο ο Ολυμπιακός έκανε από νωρίς τη μεταγραφή του καλοκαιριού. Είναι πολύ δύσκολο ότι ακολουθήσει να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα» γράφαμε τον Μάη.

Και από τότε οι Πειραιώτες λες και παγίωσαν τις μεταγραφικές αναζητήσεις του σε ένα «ράφι» που δεν φτάνει άλλο ελληνικό χέρι. Ο Πιέρ Κούντε, ο Τόμας Βατσλίκ που η Equipe επέλεξε ως τον καλύτερο τερματοφύλακα του Euro. Τώρα ο Ονιεκούρου που εάν και εφόσον αλλάζει το επίπεδο του rotation στα άκρα της επίθεσης. Πραγματικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η υπόθεση. Κανένα «όνομα» από όσα ακούστηκαν για την μεταγραφή εξτρέμ αυτό το καλοκαίρι δεν ανέβαζε τόσο πολύ την προσδοκία. Και καμία από τις «ισορροπίες» που συνόδευαν αυτά τα ονόματα, δεν ήταν τόσο απαιτητικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ