Συγκλονίζει ο Βατσλίκ: «Η νύχτα που πήγα να χάσω την κόρη μου» (pics)

Συγκλονίζει ο Βατσλίκ: «Η νύχτα που πήγα να χάσω την κόρη μου» (pics)

Ο Τόμας Βατσλίκ θυμάται την πιο «μαύρη» νύχτα της ζωής του. Τη νύχτα που έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και λίγο έλειψε να χάσει και την κόρη του από ένα παιχνίδι...

Ο Τόμας Βατσλίκ είναι εδώ και μερικές εβδομάδες παίκτης του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» και να κάνουν δικό τους έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του Euro. Ο Τσέχος γκολκίπερ πραγματοποίησε ονειρική διοργάνωση και παρά το ενδιαφέρον της Νάπολι προτίμησε να μεταγραφεί στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας, που είναι αναντικατάστατος στην Τσεχία εδώ και χρόνια και έχει περάσει από τις Σεβίλλη, Βασιλεία, Σπάρτα Πράγας και έχει πάνω από 94 συμμετοχές με τους Ανδαλουσιάνους, έχει περάσει και μια από τις πιο τρομακτικές νύχτες πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος πλέον τερματοφύλακας έζησε τη χειρότερη στιγμή στη ζωή του μακριά από τα γήπεδα, αφού τον Σεπτέμβριο του 2018 λίγο έλειψε να χάσει την κόρη του.

Ο Βατσλίκ εξομολογήθηκε τον τρόμο και τον φόβο που βίωσε τότε, με δηλώσεις που παραχώρησε, λέγοντας μάλιστα πως θα του μείνει αξέχαστο αυτό που έγινε. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην πτώση της 3χρονης κόρης του από μπαλκόνι στο σπίτι τους ενώ έπαιζαν κρυφτό, αλλά και όλες τις στιγμές εκείνης της «μαύρης» νύχτας που το παιδί του «ξεγέλασε» όπως είπε και αυτός αλλά και η γιατροί, τον θάνατο.

Αναλυτικά όσα έχει δηλώσει για τη σοκαριστική στιγμή με την κόρη του: 

«Ξαφνικά ακούστηκε ένα έντονος, βαρύς ήχος. Εκεί βρέθηκε ξαπλωμένη η 3χρονη κόρη μου. Και ήταν εντελώς ακίνητη. Αναίσθητη. Πιο συγκεκριμένα, η κόρη μου είχε κρυφτεί πίσω από μια κουρτίνα στις σκάλες, στη συνέχεια κοίταξε έξω και φώναξε… Μπαμπά, είμαι εδώ». Της είπα να κρυφτεί ξανά και θα μετρήσω. Και ξαφνικά ακούστηκε αυτός ο δυνατός και βαρύς ήχος. Είχαμε σκάλες στο σπίτι και εκείνες είχαν μπαλκονόπορτες με ηλεκτρικές κουρτίνες, εξαιτίας των οποίων υπάρχει μια ρωγμή στον τοίχο. Δεν το γνωρίζαμε μέχρι τότε. Μέχρι που η κόρη μου έπεσε απο το κενό».

Η σύζυγος του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μαρτίνα, ήταν η πρώτη που είδε το παιδί της να πέφτει στο πάτωμα και φώναξε έντρομη τον άντρα της να τη βοηθήσει. «Η γυναίκα μου είδε από την κουζίνα με την άκρη του ματιού της, περιφερειακά, ότι κάτι είχε πέσει κάτω και μου φώναξε. Όταν ακούστηκε ο χτύπος κοιτούσα κάτω. Εκεί βρισκόταν το 3χρονο παιδί μου. Ήταν εντελώς ακίνητο και αναίσθητο».

Το θετικός της όλης κατάστασης ήταν ότι η γυναίκα του Βατσλίκ είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής και αμέσως ανέλαβε να κάνει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί της, λέγοντας μάλιστα στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να σιγουρέψει ότι η κόρη του δεν έχει γυρίσει τη γλώσσα της.

Ο Βατσλίκ στη συνέχεια τόνισε για το συμβάν πως: «Τα δόντια της Νίκι (η κόρη του) ήταν σφιγμένα. Προσπάθησα να ανοίξω το στόμα της για να ελέγξω ότι δεν είχε γυρίσει τη γλώσσα της. Ευτυχώς, το κατάφερα. Είχα μώλωπες στα δάχτυλά μου μόλις έβγαλα το χέρι από το στόμα της. Εκείνη τη στιγμή είχε τόση δύναμη στα δόντια της».

Ευτυχώς για τον Βατσλίκ το παιδί του επανήλθε, μόλις άνοιξε το στόμα της ο Τσέχος. Αλλά άρχισε να ουρλιάζει από τον φόβο, ενώ την πήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο για το νοσοκομείο ήταν πολύ δύσκολη, αφού η κόρη τους (έχουν άλλη μια που ήρθε στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2020) ήταν σχεδόν αναίσθητη και στο αυτοκίνητο. Οι αισθήσεις ερχόντουσαν και έφευγαν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τόσο ο Βατσλίκ αλλά και η γυναίκα του.

Συγκεκριμένα, ο Βατσλίκ υπογράμμισε πως: «Ήταν ακόμα κοιμισμένη. Αλλά δεν έπρεπε να είναι επειδή δεν ξέρεις αν κοιμάται ή έχει λιποθυμήσει ξανά. Αυτές οι στιγμές ήταν τρομερές».

Κόντρα στις πιθανότητες, οι γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν ότι η Νικόλ είχε γλιτώσει από θαύμα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς παρά την πτώση από τόσο ύψος (έναν όροφος σχεδόν). Ο ίδιος ο Βατσλίκ μόλις άκουσε τους γιατρούς ότι η κόρη του είναι καλά ανακουφίστηκε, αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν για καιρό συγκλονισμένος, που το 3χρονο παιδί του γλίτωσε από θαύμα.

«Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν ένα θαύμα που δεν είχε σπάσει ούτε ένα κόκκαλο στο σώμα της. Ακόμα δεν είχε καμία διάσειση και τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων ήταν καλά. Όσοι δεν έχουν βιώσει μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούν να φανταστούν την ανακούφιση. Η μεγάλη μας τύχη σε αυτή την ατυχία ήταν πως η μικρή έπεσε στην επίπεδη πλευρά της σκάλας. Αν προσγειωνόταν στην άκρη, θα είχε πεθάνει».

Πλέον η κόρη του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού είναι πολύ καλά, έχει αναρρώσει πλήρως εδώ και αρκετό καιρό, ενώ είναι μαζί με την οικογένεια στην Ελλάδα στο ξεκίνημα του Τσέχου στους πρωταθλητές Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως η μικρή Νικόλ γιόρτασε τον περασμένο Μάρτιο τα 6α γενέθλια της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ