Ούφε Μπεκ: Όσα… δεν έκανε στον Παναθηναϊκό (pics, vid)

Ούφε Μπεκ: Όσα… δεν έκανε στον Παναθηναϊκό (pics, vid)

Ο Ούφε Μπεκ θα αποτελέσει παρελθόν μετά από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, και to10.gr θυμίζει την πορεία του Δανού στο τριφύλλι και τα όσα... δεν έκανε.

Ο Ούφε Μπεκ ήλθε, είδε και απήλθε. Ο Δανός εξτρέμ πέρασε δύο ανέμελα χρόνια στον Παναθηναϊκό, όπου το μόνο που έκανε ήταν να τραυματίζεται και να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι η μόνη αλήθεια, σε αυτή τη περίοδο που πέρασε ο Μπεκ στην Αθήνα. Στις 13 Αυγούστου 2019, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Νίκος Νταμπίζας τον έφερε στην ομάδα, με σκοπό να αποτελέσει μια σημαντική λύση για τα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Μπεκ δήλωνε έτοιμος να συμμετάσχει σε αυτό το νέο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που έρχομαι σε μια σπουδαία ομάδα και σε ένα σύλλογο πολύ γνωστό στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα μονοπάτι ανόδου για την επιστροφή του στους τίτλους και εγώ θέλω να είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ. Πιστεύω ότι θα βοηθήσω την ομάδα με ταχύτητα και τις τεχνικές μου δυνατότητες«».

Μετά από δύο χρόνια, τα λόγια του φαντάζουν ουτοπία. Η φυγή του δεν θα στεναχωρήσει κανένα μέλος του Παναθηναϊκού και ίσως ανακουφίσει το ιατρικό επιτελείο, που πλέον δεν θα έχει έναν μόνιμο παίκτη για να ασχολείται.

Η… κακή μέρα από το πρωί φαίνεται

Η σχέση που έχει αναπτύξει με τους τραυματισμούς ο Ούφε Μπεκ δεν ήταν κάτι που προέκυψε στον Παναθηναϊκό. Ήδη η καριέρα του στο Ανόβερο είχε σημαδευτεί από αρκετές κακοτυχίες, με μεγαλύτερη την ρήξη μηνίσκου που υπέστη το 2017.

Απλώς στο τριφύλλι εμφανίστηκαν σε υπερθετικό βαθμό, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, τους τρεις τραυματισμούς τις πρώτες 51 μέρες του στην ομάδα. Δεν ήταν ομολογουμένως και το ιδανικότερο ξεκίνημα για τον Μπεκ.

Λένε πως οι δυσκολίες σε κάνουν πιο δυνατό, αλλά στη περίπτωση του Δανού, τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα. Οι τραυματισμοί δεν έφυγαν ποτέ από το κάδρο, αλλά και όταν ήταν διαθέσιμος, συνήθως αγνοούνταν από τον εκάστοτε προπονητή.

Συνολικά στον Παναθηναϊκό κατέγραψε 16 συμμέτοχες, με το μοναδικό γκολ που πέτυχε να έρχεται στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2019/20 απέναντι στον ΟΦΗ.

Το επίσης αξιοσημείωτο με τον Μπεκ είναι πως δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο την περυσινή περίοδο.

Ξύπνησε εφιάλτες… Βέμερ

Στον Παναθηναϊκό κατάλαβαν μετά από καιρό με τι έχουν να κάνουν και διαμήνυσαν στον παίκτη πως δεν τον υπολογίζουν στον αγωνιστικό τους σχεδιασμό. Από την πλευρά του ο Μπεκ όμως, δεν είχε καμία πρόθεση να αποχωρήσει, καθώς ήταν δεσμευμένος με ένα πολύ καλό συμβόλαιο, που δύσκολα θα έβρισκε στην αγορά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο του χρόνο θα λάμβανε 160.000 ευρώ, ενώ το τρίτο 180.000. Παράλληλα είχαν προβλεφθεί και μπόνους ύψους 40.000 ευρώ.

Ο Δανός αποδείχθηκε δύσκολος διαπραγματευτής, αφού η μόνη περίπτωση που θα τον έκανε να πει το «ναι» σε πρόταση αποδέσμευσης θα ήταν να πάρει τον μισθό που απέμενε από τη συμφωνία που υπέγραψε το 2019.

Για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά, καθώς πρόσφατα είχε βιώσει μια ανάλογη κατάσταση με την περίπτωση του Γιανς Βέμερ. Ο Γερμανός ήρθε το 2015 και σε τρία χρόνια παρουσίας κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές. Το συμβόλαιό του όμως ήταν πολύ καλό για τον ίδιο, ώστε να δεχθεί να «βγει» από αυτό.

Ο Μπεκ ξύπνησε ξανά τους εφιάλτες και στους πράσινους δεν ήθελαν να το ξαναζήσουν. Τελικά η λύση δόθηκε το καλοκαίρι του 2021, με τον Δανό να παίρνει μια μικρή αποζημίωση για να αποχωρήσει, και σε καμία περίπτωση αυτά που απαιτούσε τις προηγούμενες φορές.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να απαλλάχθηκε μετά από μεγάλη μάχη από τον Δανό, αλλά το τριφύλλι έτσι όπως λειτουργεί στα μεταγραφικά του, επαληθεύει τη ρήση του Δημόκριτου: «Τα καλά μας έρχονται με δυσκολία και μετά από αναζήτηση, ενώ τα κακά και χωρίς να τα αναζητήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ