Ολυμπιακός – Η δεύτερη εξεταστική του Κένι Λαλά (vid)

Ολυμπιακός – Η δεύτερη εξεταστική του Κένι Λαλά (vid)

Ο Γάλλος αναμένεται να είναι βασικός στα παιχνίδια με την Λουντογκόρετς και οι εμφανίσεις του θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό εάν ο Πέδρο Μαρτίνς θα ζητήσει δεξιό μπακ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κένι Λαλά άφησε την Γαλλία για να έρθει στον Ολυμπιακό, έχοντας ως στόχο να γινεί βασικό μέλος της πειραϊκής ομάδας και να κατακτήσει τίτλους.

Ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία να ανέβει επίπεδο. Να αγωνιστεί στην Ευρώπη και να διεκδικήσει τίτλους. Ο Γάλλος, ωστόσο, δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν στο μεγάλο λιμάνι, όταν οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτησή του.

Ο Λαλά ήρθε στον Ολυμπιακό ως ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ της Ligue 1, έχοντας μάλιστα κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου μπακ για τη σεζόν 2018-19. Ο Γάλλος αμυντικός, όμως, δεν κατάφερε να βρεθεί στο επίπεδο που ορίζει η ποιότητά του και θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού.

Ο 29χρονος μπακ στο δεύτερο κομμάτι της περσινής σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε 11 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα, χωρίς να βγάλει ασίστ ή να πετύχει κάποιο τέρμα. Από αυτά τα 5 ήταν πρωταθλήματος, τα 2 Κυπέλλου και τα άλλα 4 για το Europa League.

Εμφανίσεις που δεν τον βοήθησαν να μπει στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών, με τον Πέδρο Μαρτίνς στα τελευταία παιχνίδια να τον χρησιμοποιεί κυρίως ως αλλαγή. Φέτος, έκανε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του. Να ανεβάσει το παιχνίδι του σε υψηλό επίπεδο, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού και μαζί μια θέση στην αρχική 11άδα.

Στο πρώτο παιχνίδι με την Νέφτσι ο Γάλλος έμεινε στον πάγκο, με τον Μαρτίνς να βάζει ως βασικό τον Ανδρούτσο. Ο Ελληνας μπακ όμως στη συνέχει αντιμετώπισε πρόβλημα και στον επαναληπτικό του Μπακού ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στη βασική 11άδα τον Γάλλο μπακ.

Ο Κένι Λαλά έπαιξε όλο το 90άλεπτο και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη με 1-0. Ο Γάλλος είχε αρκετά ανεβάσματα από τη δεξιά πλευρά και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο είχε ένα καλό σουτ, που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των Αζέρων.

Το πρόβλημα του Ανδρούτσου έχει φέρει σε πρώτο πλάνο τον 29χρονο, που πλέον πρέπει να αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα του δώσει ο Πέδρο Μαρτίνς στα δύο ματς με την Λουντογκόρετς, για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι εμφανίσεις του Γάλλου θα κρίνουν το μέλλον, με τον Πορτογάλο να περιμένει πολλά από τον Λαλά.

Τα ματς με την βουλγάρικη ομάδα θα κρίνουν ουσιαστικά εάν ο Πέδρο Μαρτίνς θα ζητήσει από τη διοίκηση να αποκτηθεί δεξί μπακ ή εάν θα εμπιστευτεί τον Λαλά. Είναι η μεγάλη ευκαιρία του Γάλλου να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο και μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στη δύσκολη και απαιτητική χρονιά που έχει μπροστά του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ