Ο Ονιεκούρου «έφτυσε» τη Γαλατά και ο Τερίμ τρελάθηκε

Ο Ονιεκούρου «έφτυσε» τη Γαλατά και ο Τερίμ τρελάθηκε

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ στράβωσε με τον Χένρι Ονιεκούρου – Ο Νιγηριανός εξτρέμ προτίμησε τελικά τον Ολυμπιακό και ο Φατίχ Τερίμ… τρελάθηκε!

Ο Ολυμπιακός κάλυψε το κενό που υπήρχε στα εξτρέμ με την απόκτηση του Ονιεκούρου, με τους Πειραιώτες να ενισχύονται σημαντικά με την προσθήκη του Νιγηριανού εξτρέμ.

Η μεταγραφή του 24άχρονου εξτρέμ στον Ολυμπιακό δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς και τους ανθρώπους της Γαλατάσαραϊ, με τις δηλώσεις των παραγόντων της τούρκικης ομάδας να αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Δηλώσεις που αποτυπώνουν την πίκρα που αισθάνονται για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον Νιγηριανό εξτρέμ.

Η Γαλατάσαραϊ, όπως είχατε διαβάσει στο «10», ήταν ο βασικός αντίπαλος των Πειραιωτών στη μάχη που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα για την απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου.

Ο διεθνής winger είχε φανατικούς θαυμαστές στην «Τσι μπομ», τους οποίους απέκτησε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έπαιζε στη Γαλατάσαραϊ, ως δανεικός από την Μονακό. Ο Αφρικανός εξτρέμ είχε αγωνιστεί επίσης ως δανεικός στην τούρκικη ομάδα τη σεζόν 2018-2019, όταν άνηκε στην Εβερτον.

Με τα χρώματα της ομάδας της γειτονικής χώρας έπαιξε συνολικά σε 71 ματς, έχοντας 22 γκολ και 12 ασίστ, με τις εμφανίσεις του να είναι εξαιρετικές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Γαλατάσαραϊ, μετά από εντολή του Τερίμ, προσπάθησε μέχρι τελευταία στιγμή να κλέψει τον Νιγηριανό άσο από τον Ολυμπιακό και να τον πείσει να αποδεχθεί τη δική της πρόταση.

Η είδηση ότι ο Ονιεκουρου βρίσκεται στην Ελλάδα και μετακομίζει μόνιμα στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά του Φατίχ Τερίμ. Ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της Γαλατά με την Μονακό, αλλά και για την απόφαση του Χένρι να συνεχίσει την καριέρα του στους Ερυθρόλευκους. Η απάντηση που έδωσε αποτυπώνει την πίκρα του για το γεγονός ότι ο Ονιεκούρου επέλεξε την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

«Η οψιόν που υπήρχε στη συμφωνία που είχαμε με την Μονακό ήταν στα 4.375.000 € για το 50% του ποδοσφαιριστή. Ένα ποσό που ανεβαίνει ακόμα περισσότερο με τα μπόνους. Στον Ολυμπιακό πηγαίνει με 5 εκατ. ευρώ. Δεν θα τον ήθελα στην ομάδα μου», ανέφερε.

Το κατά πόσο τον θέλει στην ομάδα του το έδειξαν οι διαπραγματεύσεις και το πρέσσινγκ που άσκησε όλες αυτές τις ημέρες η Γαλατάσαραϊ, αλλά και από το γεγονός ότι πέρσι τον χρησιμοποίησε σε 19 παιχνίδια, με τον Νιγηριανό εξτρέμ να έχει 5 γκολ και 5 ασίστ. Ηταν ένα από τα αγαπημένα του παιδιά.

Οι δηλώσεις του μάλιστα δεν άρεσαν στους οπαδούς της Γαλατά, οι οποίοι θυμήθηκαν τις αντίστοιχες που είχε κάνει ο έμπειρος τεχνικός τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η τούρκικη ομάδα είχε ανανεώσει τον δανεισμό του Ονιεκούρου μέχρι το τέλος της περσινή σεζόν.

«Ευτυχώς, θα κρατήσουμε τον Ονιεκούρου. Παίζει εξαιρετικά. Ο ίδιος ξέρει ότι εάν γύριζε στην Μονακό δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής. Αυτή τη φορά μάλιστα τον αποκτήσαμε με οψιόν αγοράς. Θα είναι δικός μας. Είναι χαρούμενος σε εμάς και αυτή είναι σπουδαία εξέλιξη για τον σύλλογο μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φατίχ Τερίμ.

Δηλώσεις που έδειχναν ότι ήθελε σαν… τρελός τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό στην ομάδα του. Βέβαια, πίστευε ότι η Γαλατάσαραϊ θα έδινε τα χρήματα στην Μονακό έως τις 11/6 που ήταν η προθεσμία.  Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο Τερίμ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον Ονιεκούρου και τον έμπειρο προπονητή να ψάχνει πλέον παίκτη για να καλύψει το κενό που αφήνει η αποχώρηση του 24χρονου winger.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ