ΑΕΚ – Το «αστέρι» Μισελέν και το τέλος της… αυτοκρατορίας του Μπακάκη

ΑΕΚ – Το «αστέρι» Μισελέν και το τέλος της… αυτοκρατορίας του Μπακάκη

Ο Κλεμάν Μισελέν ήρθε στην ΑΕΚ για να δώσει οριστική λύση σε μία θέση που έχει καταλήξει... καταραμένη.

Παρά το ευρωπαϊκό κάζο με τον αποκλεισμό από τη Βελέζ στο β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, η ΑΕΚ συνεχίζει να «τρέχει» το μεταγραφικό της σχεδιασμό και να προχωράει τις κινήσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Μια από αυτές είναι και η ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας, η οποία έγινε με την απόκτηση του Κλεμάν Μισελέν. Ο Γάλλος μπακ, που έρχεται από μια γεμάτη χρονιά με την 7η ομάδα της Ligue 1, τη Λανς, είναι και επίσημα παίκτης της Ένωσης, υπογράφοντας το νέο του τετραετές συμβόλαιο.

Η απόκτηση του 24χρονου διεθνή όμως δεν αποτελεί απλά μια ακόμη μεταγραφή για την ενίσχυση της ομάδας. Ο Κλεμάν Μισελέν καλείται να ξορκίσει την… κατάρα της συγκεκριμένης θέσης που θα αγωνιστεί, στέλνοντας τον Μιχάλη Μπακάκη στον πάγκο μετά από 7 ολόκληρα χρόνια!

Ποιός είναι όμως ο Κλεμάν Μισελέν;

Γεννημένος στις 11 Μαϊου του 1997 στο Μοντωμπάν, ο Κλεμάν Μισελέν πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής των Σαβέν και Τουλούζ, ενώ στη δεύτερη υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2016. Την πρώτη του χρόνια (2016/17) κατέγραψε 10 συμμετοχές και την επόμενη άλλες 10.

Τη σεζόν 2018/19 δόθηκε δανεικός στην Αζαξιό, η οποίο τότε αγωνιζόταν στην Ligue 2, για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Κάτι που κατάφερε, μετρώντας 14 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2019 έμεινε ελεύθερος από την Τουλούζ και πήρε μεταγραφή στη Λανς, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Από την πρώτη του μόλις χρόνια πήρε φανέλα βασικού και έπαιξε σε 26 παιχνίδια, μετρώντας 1 γκολ και 3 ασιστ. Αυτή ήταν και η χρονιά που η γαλλική ομάδα προβιβάστηκε στην Ligue 1. Ωστόσο, η καλύτερη για εκείνον χρονιά ήταν η περσινή, που μέτρησε 4 ασίστ σε 26 συμμετοχές, με τη Λανς να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του γαλλικού πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 7η θέση.

Σε διεθνή επίπεδο έχει αγωνιστεί σε 27 αγώνες με τα μικρά τμήματα της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας (U17 – U20), έχοντας μάλιστα πολύ καλή παρουσία. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 ήταν βασικός στην ομάδα της U19 των «τρικολόρ», που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εκείνη τη χρονιά συνηπήρξε με τον σούπερ σταρ Κιλιάν Εμπαπέ.

Τίτλοι τέλους στην… αυτοκρατορία του Μπακάκη

«Όχι άλλο… Μπακάκη». Μια ατάκα που έχει ακουστεί ουκ ολίγες φέρες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Μια ατάκα, που με μια γρήγορη ματιά στις κιτρινόμαυρα -και μη- social αντιλαμβάνεσαι πως είναι… trend. Ο Μιχάλης Μπακάκης είναι παίκτης της ΑΕΚ εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια. Από τη σεζόν 2014/15, που η ΑΕΚ αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Έλληνας διεθνής έχει πάρει φανέλα βασικού σπίτι του. Και αυτό όχι γιατί θυμίζει η θύμισε ποτέ τον Βασίλη Μπορμπόκη, αλλά γιατί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Ένωσης την προηγούμενη… μαύρη τριετία, υπολειτουργούσε.

Ο 30χρονος μπακ έχει τιμήσει τη φανέλα του Δικεφάλου και με το παραπάνω. Έχει καταγράψει 196 συμμετοχές, μετρώντας 3 γκολ και 11 ασίστ και έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2017/18) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (2015/16). Ωστόσο, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι λοιπόν, με την έλευση του Κλεμάν Μισελέν ο Μιχάλης Μπακάκης γίνεται αυτόματα… δεύτερος, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια.

Να μπει ένα τέλος στην «κατάρα»…

Ο Μισελέν φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα καλείται να φέρει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Να ξορκίσει μια «κατάρα» χρόνων. Το δεξί άκρο της άμυνας στο στρατόπεδο της Ένωσης μοιάζει… στοιχειωμένο τα τελευταία 3-4 χρόνια και ο Γάλλος άσος έχει μια πρόκληση μπροστά του.

Μια πρόκληση που την είχαν και οι Μπακάκης, Γκάλο, Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλος και Νταντσένκο τις προηγούμενες σεζόν, αλλά κανένας δεν είχε τα απαραίτητα στοιχεία – προσόντα ώστε να καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς.

Ο Κλεμάν Μισελέν, που έρχεται σε φουλ ρυθμούς, καθώς συμμετείχε με την πατρίδα του στους εν εξελίξει Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αγωνιζόμενος και στα τρία ενενηντάλεπτα, μοιάζει να είναι ο «εκλεκτός».

Πρόκειται για έναν επιθετικογενή μπακ με πολύ καλό έλεγχο και κουβάλημα της μπάλας, ενώ ένα από τα «δυνατά» στοιχεία του Γάλλου είναι οι μεταβιβάσεις και η αντοχή του. Διαθέτει βιογραφικό και στοιχεία, που κανένας από τους προκατόχους του δεν είχε. Από εκεί και πέρα, καθρέφτης ήταν, είναι και θα είναι το γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ