Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-0

Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-0

Η Ξάνθη πέτυχε τεράστια νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0, κάνοντας άλμα - Ευρώπης. Ο Κάστρο πέτυχε το γκολ των γηπεδούχων με την ομάδα της Θράκης να σκαρφαλώνει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η Ξάνθη πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0 και η ομάδα της Θράκης έκανε άλμα – Ευρώπης με την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι γηπεδούχοι σκαρφάλωσαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 35 πόντους ξεπερνώντας τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης.

Πολύ καλύτερη η Ξάνθη

Η Ξάνθη έδειξε από τα πρώτα λεπτά του ματς πως είχε καλύτερο ρυθμό και οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η ακριτική ομάδα είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη και έδειξε διάθεση να επιτεθεί. Αντίθετα ο Παναιτωλικός είχε ως πρώτο μέλημα να μην δεχθεί γκολ αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Η Ξάνθη βρήκε τρόπο να σκοράρει από στατική φάση, με τον Κάστρο να ανοίγει το σκορ στο 23’. Ο Τριάδης εκτέλεσε φάουλ και ο επιθετικός της ομάδας της Θράκης έστειλε με ωραία κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Ξάνθη είχε δύο ακόμα καλές στιγμές πριν ανοίξει το σκορ και πιο συγκεκριμένα στο 14’ και στο 20’, με τον Κυριακίδη να αποκρούει και τις δύο προσπάθειες του Κάστρο.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το γκολ της ισοφάρισης, καθώς ο Ζίβκοβιτς είπε «όχι» σε καλό φάουλ του Μοράρ στο 61′. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι και η Ξάνθη είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Τριάδη για να διπλασιάσει τα τέρματα της, χωρίς όμως να καταφέρουν οι γηπεδούχοι να πετύχουν το 2-0.

Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-0

Διαιτητής: Κατσικογιάννης.

Γκολ: 23’ Κάστρο.

Κίτρινες κάρτες: 23’ Μάρκος Πάουλο, 44’ Άργκους, 70’ Τσοκάνης.

Το κλειδί: Η Ξάνθη είχε πολύ καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και βρήκε διαδρόμους προς την εστία του Παναιτωλικού.

Το10άρι: Ο Κάστρο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ακριτικής ομάδας. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις καλές φάσεις της Ξάνθης.

Στον πάγκο: Ο Ιταμπέλ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Παναιτωλικό και σωστά ο Δέλλας αποφάσισε να τον τραβήξει στον πάγκο, βάζοντας στο παιχνίδι τον Κλέσιο.

Γιατί κόουτς: Ο Παναιτωλικός έχασε όλο το πρώτο ημίχρονο καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (78’Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς (58’ Λουσέρο), Μπρίτο (73’ Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης, Τσοκάνης (73’ Γιαννιώτης), Μπεχαράνο (79′ Μπαρμπόσα), Μοράρ, Ντίας, Ρόσα, Ιταμπέλ (46’ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ