Το ολικό λίφτινγκ, οι επόμενες κινήσεις και το μεγάλο ερωτηματικό της ΑΕΚ

Το ολικό λίφτινγκ, οι επόμενες κινήσεις και το μεγάλο ερωτηματικό της ΑΕΚ

Η νέα σεζόν θα βρει την ΑΕΚ με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο ενδεκάδας ενώ αναμένονται μερικές ακόμη προσθήκες για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα είναι ο πάγκος και το βάθος του ρόστερ του.

Μετά από μια καταστροφική σεζόν που προηγήθηκε, ούτε η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ που έμεινε από Ιούλιο εκτός Ευρώπης. Ένα μεγάλο πλήγμα σε όλα τα επίπεδα για την Ένωση η οποία διαπίστωσε για ακόμη μία φορά, πως πρέπει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της για να αλλάξει την εικόνα της και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Αλλαγές που είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το τέλος της περσινής σεζόν, έγιναν σε έναν βαθμό μέχρι τα ματς με τη Βελέζ αλλά δεν πρόλαβαν να σώσουν την ΑΕΚ από το κάζο κόντρα στους Βόσνιους. Παρά τον αποκλεισμό λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν τον σχεδιασμό τους για να ολοκληρώσουν την ενίσχυσή τους η οποία στο τέλος θα φέρει νέα πρόσωπα στις (τουλάχιστον) 9 από τις 11 θέσεις της ενδεκάδας.

Αυτοί που έχουν ήδη έρθει

Παίρνοντας με τη σειρά όσα έχουν ήδη γίνει και αφορούν την ενδεκάδα, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Ένωσης για τη νέα σεζόν με τον Αυστριακό να δείχνει ένα πρώτο, πολύ θετικό δείγμα στη ρεβάνς με τη Βελέζ. Ο Κλεμάν Μισελέν αποκτήθηκε για το δεξί άκρο της άμυνας ενώ όπως φαίνεται ο Εσχάν Χατζισαφί θα είναι ο βασικός αριστερός μπακ της ΑΕΚ.

Όγκνιεν Βράνιες και Γιώργος Τζαβέλλας θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα ενώ ο Νταμιέν Λε Ταλέκ ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού στη θέση «6». Ο Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε στην ομάδα και είναι αυτός που έχει το προβάδισμα έναντι του Καρίμ Ανσαριφάρντ για την κορυφή της επίθεσης.

Αυτοί που θα έρθ0υν

Πρόκειται δηλαδή για 7 από τους 11 οι οποίοι θα είναι διαφορετικοί σε σχέση με πέρσι. Οι αλλαγές όμως δεν θα σταματήσουν εδώ αφού αναμένεται να αποκτηθούν ακόμη δύο ποδοσφαιριστές που θα προορίζονται για βασικοί καθώς μόνο ο Λιβάι Γκαρσία και ένας από τους χαφ ή ο Πέτρος Μάνταλος θα μείνουν στη θέση τους, ανάλογα και με το σύστημα. Ο ένας που θα αποκτηθεί θα είναι για το αριστερό άκρο της επίθεσης με τον Νίκλας Ελίασον να αποτελεί ξεκάθαρα τον πρώτο στόχο ενώ κίνηση αναμένεται να γίνει και για έναν μέσο με δημιουργικές ικανότητες.

Μια θέση στην οποία ουσιαστικά η ΑΕΚ δεν έχει άλλον πέρα του Μάνταλου ο οποίος δείχνει πως δυσκολεύεται να σηκώσει όλο το βάρος μόνος του. Ο Δικέφαλος έφτασε μια ανάσα από την απόκτηση του Ολιβιέ Εντσάμ στις αρχές καλοκαιριού, η μεταγραφή του τελικά χάλασε αλλά όλα δείχνουν πως θα αποκτηθεί ένας παίκτης με τέτοια χαρακτηριστικά. Ένα 8αρο10άρι δηλαδή.

Το μεγάλο ερωτηματικό

Εφόσον λοιπόν ολοκληρωθούν και αυτές οι κινήσεις, μπορούμε να πούμε ότι σε επίπεδο ενδεκάδας η ΑΕΚ θα βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά στις μονάδες και το μπαλάκι θα είναι πλέον στα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ώστε να καταφέρει να κάνει αυτό το σύνολο ομάδα. Κάτι καθόλου εύκολο αφού σίγουρα θα απαιτηθεί χρόνος αλλά και τύχη στο ξεκίνημα ώστε να βοηθήσουν και τα αποτελέσματα.

Το μεγάλο ζήτημα όμως για τη φετινή ΑΕΚ δείχνει πως θα είναι ο πάγκος της και οι παίκτες που θα κληθούν να δώσουν βάθος στο ρόστερ. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα των περισσότερων από την περσινή σεζόν δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για μεγάλες αλλαγές στην απόδοσή τους. Φάνηκε άλλωστε και στα παιχνίδια με τη Βελέζ που ουσιαστικά αποδείχτηκε πως η περσινή ΑΕΚ δεν μπορούσε να νικήσει ούτε αυτή την χαμηλής δυναμικότητας ομάδα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αδύνατο να αλλάξουν 25 παίκτες μέσα σε ένα καλοκαίρι. Τι γίνεται λοιπόν με αυτούς που θα μείνουν στο ρόστερ, έστω κι αν δεν θα είναι πλέον τα πρώτα βιολιά; Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Αλμπάνης είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά ενώ ζήτημα υπάρχει και με τον Μάριο Μιτάι.

Ο διεθνής Αλβανός μπακ ο οποίος έχει μεν πολλές δυνατότητες αλλά μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 18 του χρόνια ίσως είναι ρίσκο να συνθέσει το δίδυμο στα αριστερά της άμυνας με τον Χατζισαφί αν και στην ΑΕΚ φαίνεται πως το πιστεύουν. Στοίχημα αποτελούν επίσης και οι Λάτσι – Μήτογλου που συμπληρώνουν την πεντάδα των στόπερ και ταλαιπωρήθηκαν αμφότεροι από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Όλα αυτά είναι θέματα στα οποία καλείται να βρει απαντήσεις ο Μιλόγεβιτς και να αποφασίσει με ποιους θέλει να προχωρήσει στη σεζόν. Μένουν ακόμη 20 μέρες για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και το σίγουρο είναι πως θα έχουν ενδιαφέρον για την ΑΕΚ τόσο σε επίπεδο προσθηκών όσο και σε αυτό των αποχωρήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ