Ποιός είναι o Άμραμπατ και γιατί προτιμάει την ΑΕΚ… (vids)

Ποιός είναι o Άμραμπατ και γιατί προτιμάει την ΑΕΚ… (vids)

Ο Νορντίν Αμραμπάτ βρίσκεται μια... ανάσα από την ΑΕΚ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Ωστόσο, ποιός είναι ο Μαροκινός εξτρέμ και γιατί έρχεται στην Ένωση;

Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάνει επτά ενδεκαδάτες μεταγραφές (Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Αραούχο), όμως ο μεταγραφικός της σχεδιασμός συνεχίζεται γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στο ρόστερ, τα οποία πρέπει να καλυφθούν πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος.

Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ, ενώ οι άνθρωποι της Ένωσης βρίσκονται στην αναζήτηση και για ένα 8-10άρι. Οι εξελίξεις όμως προέκυψαν για την πρώτη περίπτωση του αρίστερου άκρου της επίθεσης.

Για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ρίξει μέχρι πρότινος το βάρος της προσοχής τους στον Νίκλας Ελίασον, όμως απ’ ότι φαίνεται θα την παρατήσουν την εν λόγω υπόθεση, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τη Νιμ δεν προχωρούν και ο χρόνος πιέζει αρκετά.

Όπως φάνηκε όμως το βράδυ της Παρασκευής (13/8), ο Δικέφαλος έκρυβε έναν άσο στο μανίκι του. Το όνομα αυτού, Νορντίν Αμραμπάτ. Η ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μαροκινό εξτρέμ, που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Νασρ και αναμένεται να έχει ανακοινωθεί μέχρι την Κυριακή (15/8).

Ποιός είναι όμως ο 34χρονος άσος με το… βαρύ βιογραφικό και γιατί προτιμάει την Ένωση, παρότι θα μπορούσε να δεχτεί και καλύτερες προτάσεις;

Το προφίλ του Νορντίν Αμραμπάτ

Γεννημένος στις 31 Μαρτίου του 1987 στο Νάαρντεν της Βόρειας Ολλανδίας, ο Νορντίν Αμραμπάτ πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής των Ζουίντγκοβελς, Άγιαξ και Χούιζεν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Άλμερ και Φένλο, με την πρώτη να αποτελεί την ομάδα που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι του 2008 πήρε την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή στην Αϊντχόφεν, όπου έφτιαξε και το όνομα του, μετρώντας σε μια τριετία 12 γκολ και 10 ασίστ σε 75 συμμετοχές. Τότε μάλιστα άρχισε να καλείται και στην εθνική του ομάδα και ύστερα πήγε στην Τουρκία για λογαριασμό αρχικά της Καϊσερισπόρ και μετέπειτα της Γαλατασαράι.

Στη Γαλατά δεν εντυπωσιάσε πολύ και αφού έκανε μια «γεμάτη» σεζόν, στη συνέχεια η τουρκική ομάδα τον έδωσε με τη μορφή δανεισμού δυό φορές στη Μάλαγα, μέχρι που οι Ισπανοί τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Έπειτα από το πέρασμα του από τα κατατόπια της La Liga ήρθε η Premier League και συγκεκριμένα η Γουότφορντ.

Στις «σφήκες» μέσα σε 1,5 χρόνο κατέγραψε 48 συμμετοχές, μέσω των οποίων μοίρασε 3 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποίησε την επιστροφή του στη La Liga διότι η αγγλική ομάδα τον έδωσε δανεικό στη Λεγκανές και εκεί είχε μια «γεμάτη» χρονιά με 35 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ.

Από το 2018 μέχρι πρότινος ήταν στην Αλ Νασρ, όπου εκεί ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ο Μαροκινός εξτρέμ έκατσε τρία χρόνια και το κοντέρ του χτύπησε… κόκκινο. Συγκεκριμένα, εκεί σημειώσε 100 συμμετοχές, μετρώντας 17 τέρματα και 25 ασίστ.

Σε διεθνή επίπεδο έχει αγωνιστεί σε 9 αγώνες με τα μικρά τμήματα της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας (U21), έχοντας αρκετά καλή παρουσία, όμως στη συνέχεια αποφάσισε να εκπροσωπήσει το Μαρόκο, με του οποίου τη φανέλα έχει μετρήσει 5 γκολ και 9 ασίστ σε 55 εμφανίσεις. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας του στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Γιατί προτιμάει την ΑΕΚ…

Κακά τα ψέμματα, ο Νορντίν Αμραμπάτ είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν θα μπορούσε ούτε κατά διάνοια να απασχολήσει τους «κιτρινόμαυρους» μεταγραφικά. Και αυτό γιατί πρόκειται για έναν παίκτη, που διαθέτει πολύ… πλούσιο βιογραφικό, αλλά και συμβόλαια στην πλάτη του, τα οποία ρεαλιστικά είναι απλησίαστα.

Ακόμα και σε αυτή τη σχετικά προχωρημένη ηλικία που βρίσκεται τώρα (34 ετών) και μάλιστα όντας ελεύθερος, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Αλ Χιλάλ και της Αλ Ραγιάν. Δύο ομάδων, που στα ταμεία τους έχουν… χρυσάφι. Αμφότερες θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμη και συμβόλαιο ύψους 3 εκατ. ευρώ στον Μαροκινό εξτρέμ.

Ωστόσο, εκείνος δεν έχει ως προτεραιότητα τα χρήματα. Αλλά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με την εθνική του ομάδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μαρόκο, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, του ξεκαθάρισε πως αν θέλει να κρατήσει τη θέση του θα χρειαστεί να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Έτσι, ο Αμραμπάτ πλέον όταν κάθισε να εξετάσει τις επιλογές που είχε όσον αφορά το μέλλον του, το να πάει σε μια ευρωπαϊκή ομάδα ήταν μονόδρομος. Βέβαια, η ΑΕΚ δεν ήταν η μόνη ενδιαφερόμενη από τη Γηραιά Ήπειρο. Αλλά με τον τρόπο που κινήθηκε στην υπόθεση έβγαλε νοκ-άουτ τόσο τη Μάλαγα όσο και τη Φέγενορντ, που βρίσκονταν στο κόλπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ