Αυτά θα δώσει στην ΑΕΚ ο Άμραμπατ (vids)

Αυτά θα δώσει στην ΑΕΚ ο Άμραμπατ (vids)

Ο Νορντίν Άμραμπατ βρίσκεται στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ

Παίκτης της ΑΕΚ αναμένεται να γίνει μέχρι τη Δευτέρα ο Νορντίν Άμραμπατ με την Ένωση να προσθέτει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή με πολύ καλό βιογραφικό και μεγάλη ποιότητα. Έναν ποδοσφαιριστή από αυτούς που έλειψαν πολύ είναι η αλήθεια τα τελευταία τρία, μαύρα χρόνια για τους «κιτρινόμαυρους».

Κι αν σε κάποιους ξενίζει ίσως η ηλικία του μιας και έχει ήδη πατήσει τα 34 του χρόνια, οι γεμάτες χρονιές από τις οποίες προέρχεται, οι παραστάσεις του από το κορυφαίο επίπεδο αλλά και η δεδομένη του κλάση, πρέπει να κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Πάμε όμως να δούμε τι αναμένεται να προσφέρει ο Μαροκινός άσος στην ΑΕΚ αλλά και σε τί ποντάρουν οι άνθρωποι της ομάδας που τον επέλεξαν.

Κίνητρο

Η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφιβάλλουν λόγω της ηλικίας του είναι η στόχευση του Άμραμπατ. Το Μουντιάλ του Κατάρ αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο και ήξερε πως μόνο αν επέστρεφε στην Ευρώπη (του το κατέστησε σαφές ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς) θα μπορούσε να έχει πιθανότητες για να βρεθεί εκεί με το Μαρόκο.

Όχι μόνο άφησε τα τρία εκατ. ευρώ της Αλ Νασρ αλλά απέρριψε και άλλες προτάσεις από συλλόγους των Εμιράτων με αντίστοιχα συμβόλαια, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει τις προθέσεις αλλά και τη νοοτροπία του. Κάποιος άλλος με τέτοια καριέρα, θα μπορούσε απλά να κάτσε πάνω σε ένα συμβόλαιο για να γεμίζει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Προσωπικότητα

Ένα στοιχείο που έλειψε πάρα πολύ από την ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια. Παίκτες με ηγετικά χαρακτηριστικά, με εμπειρίες, με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα και σπουδαία γεγονότα. Φέτος η Ένωση δείχνει να κάνει στροφή σε ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας (Τζαβέλλας, Βράνιες, Λε Ταλέκ) και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η προσθήκη του Άμραμπατ.

Ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Μαροκινού είναι πως από όποια ομάδα κι αν πέρασε, όταν αποχώρησε αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο κι έχοντας αγαπηθεί από τον κόσμο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό της τελευταίας του ομάδας με τον κόσμο της Αλ Νασρ να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του στο τελευταίο ματς που παρακολούθησε ο Άμραμπατ από κοντά ενώ αποθεωτικά ήταν και τα σχόλια στα προσωπικά του social media.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε κι από τη Μάλαγα η οποία μάλιστα ήταν και από τις ομάδες που τον ήθελαν και τώρα, το ίδιο και από τη Γαλατά με την οποία πέτυχε σπουδαία πράγματα επίσης.

Είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Η ταχύτητα και η δύναμη ήταν τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει πέραν της ποιότητάς του και συνεχίζουν να τον διακρίνουν ακόμη και τώρα. Ο Άμραμπατ έρχεται σε εξαιρετική κατάσταση στην ΑΕΚ αφού δεν σταμάτησε να προπονείται με την Αλ Νασρ ακόμη και όταν πλέον το συμβόλαιό του είχε ολοκληρωθεί.

Ο προπονητής της ομάδας, Μάνο Μενένσες, του επέτρεψε να προπονείται ατομικά κάτι που έπραξε μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη. Ετσι δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να φτάσει στο επίπεδο των νέων του συμπαικτών και θα ενσωματωθεί άμεσα στο σύνολο.

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά

Ο Άμραμπατ μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, ακόμα και στην κορυφή. Στην καριέρα του έχει παίξει 108 ματς ως δεξί εξτρέμ και 105 ως αριστερό με ανάποδο πόδι αλλά στην ευρωπαϊκή του καριέρα η θέση στην οποία καθιερώθηκε ήταν στα αριστερά. Εκεί αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως και στην ΑΕΚ χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να τον δούμε και στις υπόλοιπες θέσεις της επίθεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ