Πρωτοφανής διασυρμός για τον ΠΑΟΚ, λόγω του οπλοφόρου Σαββίδη: H ECA τον διέγραψε από τα μητρώα της

Πρωτοφανής διασυρμός για τον ΠΑΟΚ, λόγω του οπλοφόρου Σαββίδη: H ECA τον διέγραψε από τα μητρώα της

Η Ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων, διέγραψε από τα μητρώα της τον ΠΑΟΚ, καταδικάζοντας την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας και η εισβολή του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου σόκαραν όχι μόνο την χώρα μας, αλλά όλο τον κόσμο. Μια είδηση που αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο, είναι η απόφαση του ECA να διαγράψει τον δικέφαλο του Βορρά από τα μητρώα της. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι μέλος της ομοσπονδίας ευρωπαϊκών συλλόγων κι αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η χαρακτηριστική ανακοίνωση της ECA

«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA  αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

Η ECA είναι η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όταν αναφέρεται κάποιος στην ECA αναφέρεται στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τον πλέον ισχυρό stakeholder του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι στο ΔΣ της ECA είναι τεράστια ονόματα όπως αυτά που θα διαβάσετε: Ανιέλι (Γιουβέντους), Γούντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χιμένεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαζίδης (Άρσεναλ), Νάσερ Αλ Κελαϊφί (Παρί), Μπαρτομέου (Μπαρτσελόνα), Γκέρλινγκερ (Μπάγερν) και άλλοι. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι από τα ονόματα που προαναφέραμε, η ευρωπαϊκή ελίτ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι θα έχει στις τάξεις της, ομάδες που οι ιδιοκτήτες τους εισβάλλουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους.

Με αφορμή την εν λόγω απόφαση της ECA, η πλευρά του ΠΑΟΚ αναφέρει, πως η συγκεκριμένη ενέργεια προήλθε από τα δημοσιεύματα και για την ώρα τουλάχιστον, δεν θα δωθεί ιδιαίτερη βάση σε αυτήν την υπόθεση. «Το θέμα θα λυθεί εκεί που πρέπει» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες του Δικέφαλου του Βορρά.

Δείτε την ανακοίνωση της ECA:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ