Το Κόπα Αφρικα «περικυκλώνει» τον Ολυμπιακό

Το Κόπα Αφρικα «περικυκλώνει» τον Ολυμπιακό

Ο Μαρτίνς στις αρχές του νέου έτους θα στερηθεί τις υπηρεσίες σημαντικών παικτών – Οι σίγουροι και ο… Ονιεκούρου. Ο 24χρονος βρίσκεται στην προεπιλογή της Νιγηρίας για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου και εν δυνάμει στα πλάνα του Γκέρνοτ Ρορ για το Κόπα Αφρικα!

Η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού για μια ακόμα χρονιά να έχει γεμάτο πρόγραμμα, με συνεχόμενα και σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το έργο των Πειραιωτών θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά στην αρχή του 2022, όταν θα βρίσκεται σε εξέλιξη το Κόπα Αφρικα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα κληθεί να διαχειριστεί πολλές και σημαντικές απουσίες, αφού αναμένεται να λείψουν σημαντικά γρανάζια της «ερυθρόλευκης» μηχανής. Οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά θα ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα της Γουϊνέας, οι Ουσεϊνού Μπα και Παπέ Αμπού Σισέ θα αγωνιστούν στο Κόπα Αφρικα με την Σενεγάλη, ο Κούντε με τα χρώματα του Καμερούν, ο Ελ Αραμπί με το Μαρόκο και ο Χασάν με την Αίγυπτο.

Σε αυτούς που θα λείψουν συμπεριλαμβάνεται και ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ, ο οποίος μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ακόμα τη φετινή σεζόν, αλλά παραμένει στο ρόστερ των Πειραιωτών και θα λάβει μέρος στο Κόπα Αφρικα με την εθνική ομάδα της Τυνησίας.

Στην προεπιλογή της Νιγηρίας ο Ονιεκούρου

Εκτός από τους παίκτες που προαναφέραμε, οι οποίοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκονται στις κλήσεις των εθνικών τους ομάδων, είναι πιθανό ο Πέδρο Μαρτίνς να χάσει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Ο λόγος για τον Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος βρίσκεται στην προεπιλογή της Νιγηρίας για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου και εν δυνάμει στα πλάνα του προπονητή του για το Κόπα Αφρικα.

O 24χρονος εξτρέμ έχει 11 συμμετοχές με το εθνόσημο, με τελευταία συμμετοχή στις 30/3/2021 στο παιχνίδι με το Λεσότο για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Κοπα Αφρικα. Μάλιστα, είχε μία ασίστ στη νίκη της Νιγηρίας με 3-0.

Στα επόμενα τρία παιχνίδια, όμως, δεν κλήθηκε από τον προπονητή του, με το όνομά του να επανέρχεται πλέον στις κλήσεις του Γκέρνοτ Ρορ για τα ματς του Σεπτεμβρίου. Ο Χένρι έχασε τα δύο φιλικά με το Καμερούν, αλλά και το αντίστοιχο με το Μεξικό, όμως, όπως φαίνεται, παραμένει στις επιλογές του Γερμανού προπονητή.

Είναι πιθανό λοιπόν να βρίσκεται και αυτός στο Κόπα Αφρικα, με τη λίστα των απόντων να μεγαλώνει και το Κόπα Αφρικα να… περικυκλώνει τον Ολυμπιακό, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον Πέδρο Μαρτίνς.

Σε μια εποχή στην οποία οι Ερυθρόλευκοι θα κληθούν να δώσουν σημαντικά παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ