5+5 περιπτώσεις ελεύθερων παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

5+5 περιπτώσεις ελεύθερων παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρώθηκε όμως η αγορά των free agent έχει ακόμα περιθώριο και διαθέτει μερικές αξιόλογες περιπτώσεις

Μια σπουδαία καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε με τις «τρανταχτές» κινήσεις να ήταν αρκετές, όμως η αγορά παραμένει ανοιχτή για τις περιπτώσεις των ελεύθερων ποδοσφαιριστών έως και τις 17 Σεπτεμβρίου και σίγουρα υπάρχουν αρκετές αξιόλογες επιλογές για όποια ομάδα επιθυμεί να προβεί σε ενίσχυση τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το 10.gr παρουσιάζει 10 ιδιαίτερες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών, αρκετές εξ αυτών απασχόλησαν ελληνικές ομάδες ή έχουν ελληνικό χρώμα.

1) Σερζ Οριέ

Έχοντας μείνει ελεύθερος έπειτα από μια τετραετία (2017-21) στην Τότεναμ και έχοντας παίξει μεταξύ άλλων στην Παρί Σεν Ζερμέν (2014-17), ο 28χρονος Γάλλος μπακ ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Χρηματιστηριακή αξία: 20 εκατ. ευρώ

 

2) Νικολάς Ν’Κουλού

Ο έμπειρος Καμερουνέζος στόπερ κατέγραψε 135 εμφανίσεις με την Τορίνο σε Serie A, Κύπελλο Ιταλίας και προκριματικά Europa League από το 2017 έως και τη φετινή σεζόν. Βρίσκεται στην αγορά ως ελεύθερος και στα 31 του χρόνια αναζητά την επόμενη ομάδα του.

Χρηματιστηριακή αξία: 5 εκατ. ευρώ

 

3) Ελακίμ Μανγκαλά

Υπήρξε για μια πενταετία (2014-19) στη Μάντσεστερ Σίτι με την οποία  κατέγραψε 79 συμμετοχές και ενώ ενδιάμεσα είχε βρεθεί ως δανεικός σε Βαλένθια (2016-17, 33 συμμετοχές), Έβερτον (2018, 2 συμμετοχές), ενώ έμεινε ελεύθερος φέτος από τη Βαλένθια που τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019 καταγράφοντας 21 εμφανίσεις. Στα 30 του χρόνια παραμένει ένας στόπερ με βαρύ βιογραφικό ενώ ακούστηκε για κάποιες ελληνικές ομάδες.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.5 εκατ. ευρώ

 

4) Νταβίντ Λουίζ

Ένα από τα πιο βαριά βιογραφικά της λίστας. Με θητεία σε Μπενφίκα (2007-11), Τσέλσι (2011-14, 2016-19), Παρί (2014-16) και Άρσεναλ (2019-21), διανύει πλέον τα 34 του έτη με την καριέρα του να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία κι αυτό αποδεικνύεται από την πτώση των μετοχών του. Αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι κοντά στην επιστροφή του στην Μπενφίκα.

Χρηματιστηριακή αξία: 4 εκατ. ευρώ

 

5) Φρανκ Ριμπερί

Ο Γάλλος άλλοτε εξτρέμ της Μπάγερν με την οποία κατέκτησε τα πάντα και σημείωσε 124 γκολ και 182 ασίστ σε 425 συμμετοχές, διανύει το 38 έτος της ηλικίας του και μετά από ένα πέρασμα στη Φιορεντίνα, έμεινε ελεύθερος αλλά φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία έχοντας κεντρίσει την προσοχή κάποιων εγχώριων ομάδων. Μέσα στο καλοκαίρι, φήμες έμπλεξαν το όνομά του με αυτό της ΑΕΚ.

Χρηματιστηριακή αξία: 3 εκατ. ευρώ

 

6) Άνχελ Ρομέρο

29χρονος Παραγουανός εξτρέμ με καριέρα στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα σε Βραζιλία και Αργεντινή. Τελευταίος σταθμός του η Σαν Λορένζο ενώ μετρά 202 συμμετοχές καριέρας με 34 γκολ και 27 ασίστ.

Χρηματιστηριακή αξία: 6 εκατ. ευρώ

 

7) Χατέμ Μπεν Αρφά

Όσο μπάλα ξέρει, άλλο τόσο ατίθασο χαρακτήρα έχει και αυτός είναι ο λόγος που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν γύρω του, ενώ στα 34 του είναι χωρίς ομάδα μετά από ένα περσινό πέρασμα στη Μπορντό (25 συμμετοχές, 2 γκολ, 5 ασίστ). Το όνομά του ακούστηκε και στην Ελλάδα όμως το κασέ του ήταν απαγορευτικό.

Χρηματιστηριακή αξία: 3 εκατ. ευρώ

 

8) Τζακ Γουίλσιρ

Γνωστός για τη δεκαετή θητεία του στην Άρσεναλ (2008-18, 197 συμμετοχές, 14 γκολ, 30 ασίστ), ο 29χρονος Άγγλος μέσος βλέπει την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια και έπειτα από ένα μικρό πέρασμα από την Μπόρνμουθ την περσινή σεζόν, βρίσκεται στο ψάξιμο για να κάνει το «restart». Μάλιστα, υπήρξαν φήμες μεταξύ του ιδίου και του ΠΑΟΚ αυτήν την περίοδο.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.5 εκατ. ευρώ

 

9) Δημήτρης Σιόβας

Μετά από μια τριετία στην Λεγανές (2017-20, 108 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ) και μια σεζόν με την Ουέσκα (2020-21, 36 συμμετοχές, 2 γκολ), ο Δημήτρης Σιόβας έμεινε ελεύθερος σταματώντας, ενδεχομένως προσωρινά, μια θητεία τεσσάρων χρόνων στο ισπανικό πρωτάθλημα και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και σίγουρα θα επιθυμούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό κι ας μην έχει ακουστεί κάτι. Αυτή τη στιγμή πάντως, ο 32χρονος Έλληνας βρίσκεται σε συζητήσεις με Βαγιεκάνο και Οσασούνα σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιβηρικής χώρας.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.5 εκατ. ευρώ

 

10) Ανδρέας Σάμαρης

Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τη Μπενφίκα να δώσει 10 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Ανδρέα Σάμαρη ο οποίος στην επταετία 2014-21 κατέγραψε με τους «αετούς» 196 συμμετοχές με 6 γκολ και 11 ασίστ. Οι τραυματισμοί των τελευταίων χρόνων έριξαν την αξία του χρηματιστηριακά και ο ίδιος θέλει να κάνει μια νέα αρχή μετά από την αποδέσμευσή του από τους Πορτογάλους.

Χρηματιστηριακή αξία: 2 εκατ. ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ