Απίστευτο θρίλερ με τον Σολδάνο στον Ολυμπιακό!

Απίστευτο θρίλερ με τον Σολδάνο στον Ολυμπιακό!

Κυριολεκτικά στο... παρά τέσσερα ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Φράνκο Σολδάνο στην ισπανική Φουενλαμπράδα. Τρεις μεταγραφές σε δύο ώρες!

Τα τελευταία 11 χρόνια το ποδόσφαιρο έχει μπει στην ψηφιακή εποχή και σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές. Το FIFATMS (Transfer Matching System) είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται όλες οι μεταγραφές, ανά τον πλανήτη. Η εισαγωγή του συστήματος εγκρίθηκε από το Συνέδριο της FIFA το 2009 και έγινε υποχρεωτική από την 1η Οκτωβρίου 2010. Μάλιστα, λόγω του ότι πρόκειται για αυτοματοποιημένο σύστημα, τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών προκύπτουν σοβαρά προβλήματα. Μέχρι και ακυρώσεις μεταγραφών.

Κατά καιρούς, μάλιστα, έχουν ακυρωθεί μεταγραφές για 1-2 λεπτά, ως εκπρόθεσμες. Αυτό συνέβη στον δανεισμό του Γκριεζμάν από την Μπαρτσελόνα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο δανεισμός ήταν εκπρόθεσμος για λίγα λεπτά, αλλά οι δύο σύλλογοι ζήτησαν ειδική άδεια για να μην χαλάσει το deal και κατ’ εξαίρεση το αίτημα έγινε δεκτό από την Ισπανική Ομσπονδία. Κάτι που συχνά δεν συμβαίνει. Αλλά αυτή τη φορά η παράταση δόθηκε, καθώς κατατέθηκαν εμπρόθεσμα στο TMS  στις 23:59 (ώρα Ισπανίας). Αλλά ένα πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταγραφών προκάλεσε καθυστέρηση στις μεταγραφές Σαούλ, Γκριεζμάν, Λουκ Ντε Γιόνγκ, στις οποίες ενεπλάκησαν Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα!

Ο Ολυμπιακός βίωσε μία τέτοια έντονη στιγμή το βράδυ της Τρίτης. Καθώς η ολοκλήρωση της μετακίνησης του Φράνκο Σολδάνο στην ισπανική Φουενλαμπράδα έγινε κυριολεκτικά στο… παρά 4! Η ανταλλαγή εγγράφων με την ισπανική ομάδα ολοκληρώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά πριν κλείσει το ITMS (International Transfer Matching System), όπως επιβεβαίωσε η «Φουένλα». Στις 23.56! Εάν αυτό είχε συμβεί ένα λεπτό μετά, η μετακίνηση του Αργεντινού δεν θα είχε ολοκληρωθεί!

Εχει, μάλιστα, ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι μέσα σε ένα δίωρο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος ο Ολυμπιακός, ολοκλήρωσε υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης, τόσο τη μετακίνηση του Ραντζέλοβιτς στη Λεγκανιές, όσο και τον δανεισμό του Γιάννη Μασούρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Με όλες τις υποθέσεις να είναι ιδιαίτερες, καθώς στα συμβόλαια υπήρχαν, «μικρά» γράμματα, οψιόν, ρήτρες, στα οποία δεν μπορεί να γίνει λάθος.

Με αυτά και με αυτά, ο Ολυμπιακός, κατάφερε είτε να πουλήσει τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολόγιζε (Μεριά στην Αλ-Αΐν με 1.500.000 €, Κάιπερς στη Μαλίν με 1.000.000 € το 50%, Τιάγκο Σίλβα στη Βιτόρια Γκιμαράες, Ντρέγκερ στη Φόρεστ), είτε να τους παραχωρήσει σε ομάδες του εξωτερικού (Πέπε στη Φαμαλικάο, Μασούρας Σπάρτα, Τσούμιτς στη Λουκέρνη) χωρίς να χρειάζεται να καλύψει το παραμικρό ποσό στα συμβόλαιά τους. Ενώ ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πήγε σε ελληνική ομάδα ήταν ο Ντουρμισάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ