Πώς ο Ρόνι Λόπες πήρε το «10» και ο Φορτούνης το «53»

Πώς ο Ρόνι Λόπες πήρε το «10» και ο Φορτούνης το «53»

Τι έκανε ο Φορτούνης στον Πορτογάλο εξτρέμ και ανάγκασε τον νέο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να τον ευχαριστήσει μπροστά στην ομάδα.

Ο αριθμός στην πλάτη. Ένα απλό νούμερο, που όμως για ποδοσφαιριστές, ομάδες, ακόμη και συνολικά για το ποδόσφαιρο, μπορεί να σημαίνει… κάτι. Κάτι παραπάνω από ένα απλό νούμερο. Με αποτέλεσμα συχνά να γίνεται θέμα συζήτησης. Με τον Ολυμπιακό να μην αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά φέτος, καθώς υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις επιλογές. Οι οποίες οριστικοποιήθηκαν με την απόφαση του Κώστα Φορτούνη να πάρει τον αριθμό «53».

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού αποφάσισε να πάρει έναν αριθμό-έκπληξη και ο Ρόνι Λόπες το «10»; Οι απαντήσεις είναι πολύ πιο απλές από ό,τι πιθανόν να δείχνουν. Αλλά «εξηγούν» αρκετά πράγματα, τόσο για τον Λόπες, όσο και για το σκεπτικό του «Φόρτου».

Από τη στιγμή που ο Ονιεκούρου πήρε το «7», θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Φορτούνης θα έπαιρνε το «10». Τον αριθμό που φοράει και στην Εθνική Ελλάδος. Μάλιστα, ο Ρόνι Λόπες πήρε το «20», με το οποίο και αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Έναν αριθμό που δεν έμελλε να τον διατηρήσει.

Ο Λόπες έμαθε ότι ο Φορτούνης δεν είχε διαλέξει ακόμη αριθμό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μία από τις πρόσφατες προπονήσεις των Ερυθρόλευκων στο Ρέντη, ρώτησε τον Ελληνα επιτελικό μέσο, εάν θα πάρει το «10». Ώστε ο ίδιος να ξέρει εάν θα διατηρούσε το «20» ή εάν θα ήταν διαθέσιμο αγαπημένο του νούμερο για τη νέα σεζόν.

Ο Φορτούνης, λοιπόν, ενημέρωσε τον νέο συμπαίκτη του ότι μπορεί να πάρει το «10», καθώς ο ίδιος είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει άλλον αριθμό όταν επιστρέψει στη δράση, μετά το χειρουργείο στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού του γόνατος. Με τον Πορτογάλο εξτρέμ να τον ευχαριστεί, μάλιστα, μπροστά σε όλη την ομάδα!

Οσο για τον λόγο που ο «Φόρτου» πήρε το «53»; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι κάποιος αριθμός που συμβολίζει κάτι. Αντιθέτως, λέγεται ότι απλώς επέλεξε ένα νούμερο που δεν σημαίνει κάτι για τον ίδιο. Είναι τελείως αδιάφορο. Καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσει δυνατός και να παίξει. Να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, να είναι πάλι υγιής και να μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει όλους τους στόχους του. Θεωρεί όλα τα υπόλοιπα δευτερεύοντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ