ΠΑΟΚ made in… 2019

ΠΑΟΚ made in… 2019

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, να έχει αλλάξει πρόσωπα και πράγματα, όμως η σεζόν ξεκινάει με αρκετή μουρμούρα από τον κόσμο και με κινήσεις που θυμίζουν μια... αναδρομή στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν ήταν κατώτερος των προσδοκιών, όμως στο φινάλε κατάφερε να σώσει τη χρονιά, κατακτώντας το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος του βορρά όμως αποφάσισε να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές το φετινό καλοκαίρι, με τον Ιβάν Σαββίδη να φέρνει πίσω τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκου, παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι του 2019.

Ο Ρουμάνος τεχνικός όμως φαίνεται πως πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε από τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ και επέστρεψε στην ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ το 2019, με σκοπό να το ξαναπετύχει. Ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με την περσινή σεζόν έκανε 7 μεταγραφές, ενώ αποχώρησαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές του ροτέισον της ομάδας, με σημαντικότερη φυσικά την πώληση του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς για 11+2 εκατ. ευρώ.

Το μεταγραφικό πλάνο ωστόσο που είχε ετοιμάσει ο Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του δεν φαίνεται να υλοποιήθηκε στο έπακρον το φετινό καλοκαίρι, ενώ παρότι εξοικονόμησε αρκετά χρήματα από πωλήσει ο Δικέφαλος και μπήκε και στους ομίλους του Europa Conference League, έδωσε ελάχιστα χρήματα για μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, με εξαίρεση την απόκτηση του Παναγιώτη Τζίμα από τον Αστέρα Τρίπολης (300.000 ευρώ) και του Γιασμίν Κούρτιτς από την Πάρμα, ο ΠΑΟΚ έδωσε μόνο συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές φέρνοντας τους είτε ως ελεύθερους είτε με τη μορφή δανεισμού.

Πόσο άλλαξε ο ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ενισχυθεί σε καίριες θέσεις που φαινόταν πέρσι ότι είχε κενά, όμως με εξαίρεση τη μεσαία γραμμή και την επίθεση, δεν κατάφερε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να αποκτήσει επιθετικό μέσο, ενώ δεν κινήθηκε ούτε για τερματοφύλακα, ούτε για ακόμη έναν στόπερ. Επίσης, παρότι πουλήθηκε ο Τζόλης και ήρθαν αρκετά χρήματα στα ταμεία του συλλόγου δεν φαίνεται να αποκτήθηκε ποδοσφαιριστής που θα κάνει τη διαφορά στις πλευρές.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε σχεδόν όλο το καλοκαίρι να φέρει τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο αλλά δεν το έκανε πράξη. Στην επίθεση το κενό του Μίκαελ Κρμέντσικ καλύφθηκε από τον Νέλσον Ολιβέιρα, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του (ρήξη χιαστού) ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να βγει και πάλι στην αγορά για φορ φέρνοντας πίσω τον Τσούμπα Άκπομ.

Στα άκρα οι αποχωρήσεις των Μπάμπα Ράχμαν και Αντριάν Νίλσεν Περέιρα καλύφθηκαν από δυο μπακ που ήθελε ο Ρουμάνος (Λούκας Τέιλος και Σίντκλεϊ Φερέιρα), ενώ σαν αντί-Τζόλης αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού ο Αλεξάντρου Μίτριτσα. Στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ φαίνεται να είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, με τη διαφορά να είναι αναμφίβολα ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος ήταν και ο διακαής πόθος του Λουτσέσκου για τη μεσαία γραμμή, με τον Σλοβένο να δείχνει εξαρχής ότι πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό μέσο που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον αργό άξονα του Δικεφάλου.

Το θέμα στο «1», ο Ουάρντα και ο Μπίσεσβαρ

Ο ΠΑΟΚ από πρόπερσι δείχνει να μην πείθει στη θέση του τερματοφύλακα με τους Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς, όμως με τους ίδιους θα πορευτεί και τη φετινή σεζόν. Οι γκολκίπερ κάνουν στον Λουτσέσκου, εν αντιθέσει με τον Αμρ Ουάρντα, που παρά το ταλέντο του, είναι απείθαρχος και ο Ρουμάνος δεν τον ήθελε με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στην Ανόρθωση. Αντί για τον Αιγύπτιο επέστρεψε από την Κύπρο ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που θα είναι ο ένας επιτελικός μέσος, όπως και ο Εσίτι που κι αυτός υπολογίζεται κανονικά.

Μαζί με τον Άκπομ λοιπόν οι τρεις τους, συν τους Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί και Σφιντέρσκι είναι μια… επιστροφή στο παρελθόν και το 2019, όταν ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου κατέκτησε το νταμπλ. Μόνο που δυο χρόνια μετά αυτή η ομάδα μοιάζει ξεπερασμένη. Ο βασικός κορμός του ΠΑΟΚ είναι ακόμη εκείνος του πρωταθλήματος και φαίνεται παρότι ενισχύθηκε να μην έχει και την ποιότητα αλλά και τα νιάτα εκείνης της ομάδας.

Η απώλεια του Τζόλη σε σχέση με πέρσι είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη, όμως ο ΠΑΟΚ και φέτος θα είναι διεκδικητής τίτλου. Ο Λουτσέσκου σε σχέση με τον Αμπέλ Φερέιρα και φυσικά τον Πάμπλο Γκαρσία είναι καλύτερος τακτικά και του ταιριάζει η φιλοσοφία του συλλόγου, ενώ γνωρίζει τα πάντα για τους ασπρόμαυρους. Από εκεί και πέρα δεν στηρίχτηκε όσο θα έπρεπε από τη διοίκηση ούτε φέτος στο μεταγραφικό κομμάτι, όμως πήρε δυο – τρεις παίκτες που ήθελε, όπως ο Κούρτιτς, ο Ολιβέιρα και ο Τέιλορ και φαίνεται να έχει προσθέσει σε ένα καλό ρόστερ «πινελιές» που μπορούν να ανεβάσουν ένα επίπεδο την ομάδα.

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν: Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον – Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Ζίβκοβιτς – Άκπομ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ