Νο 2 στην ιστορία του ποδοσφαίρου ο Σαββίδης – Τον περνάνε μόνο τα… UFO! (pics, vids)

Νο 2 στην ιστορία του ποδοσφαίρου ο Σαββίδης – Τον περνάνε μόνο τα… UFO! (pics, vids)

Την ώρα που στην Ελλάδα κρύβονται με 7 αναβολές, σχετικά με την υπόθεση εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στο περιβόητο ματς της Τούμπας, ο διεθνής διασυρμός συνεχίζεται για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018 έχει μείνει αξέχαστη σε όλη την υφήλιο. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του βορρά και το «ντου» με την «κουμπούρα» κόντρα στην Ένωση μέχρι και σήμερα διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρείται (όχι άδικα) η δεύτερη χειρότερη αναβολή παιχνιδιού παγκοσμίως.

Η σοκαριστική εισβολή του Σαββίδη πριν από 3.5 χρόνια μαζί με τους μπράβους του, αλλά και τον Λούμπος Μίχελ είναι στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ, με την «Daily Star» να δημοσιεύει τους πιο περίεργους λόγους που διεκόπηκαν παιχνίδια και την πλέον περίοπτη θέση να την κατέχει ο Ιβάν Σαββίδης και το όπλο του. Μόνο η… εισβολή UFO είναι πάνω από τον ισχυρό άνδρας του ΠΑΟΚ, σε έναν ακόμη διεθνή διασυρμό.

Την ώρα λοιπόν που στο εξωτερικό ουσιαστικά ξεφτιλίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με το «ντου» του Σαββίδη, στην Ελλάδα το αδιανόητο σκάνδαλο με τις αναβολές για το «ντου» του Σαββίδη να συνεχίζεται, με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να μην εκδικάζεται για 7η φορά. Παρά το γεγονός ότι ο Σαββίδης πάντως στην Ελλάδα την έχει γλιτώσει εδώ και περίπου 40 μήνες, τα διεθνή ΜΜΕ τον περνούν από… κόσκινο για την ντροπιαστική εισβολή στο ματς με την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την οριστική διακοπή στο Superclasico ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ στο 8ο λεπτό του ματς, η Daily Star ανέδειξε τις πιο περίεργες, αξέχαστες και ντροπιαστικές αναβολές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είναι στη δεύτερη θέση «σπιλώνοντας» και τους ασπρόμαυρους αλλά και την Ελλάδα.

Ο Σαββίδης, το όπλο και ακόμη 6 ντροπιαστικές αναβολές

Συνολικά είναι 7 περιπτώσεις που είναι… αλησμόνητες, με την πρόσφατη ανάμεσα σε σελεσάο και αλμπισελέστε να είναι στο Νο 7. Ο λόγος της οριστικής διακοπής του ματς αυτού ήταν ο κορωνοϊός και τα μέτρα που ισχύουν στη Βραζιλία. Οι αρχές της χώρας του καφέ δεν επιτρέπουν σε κατοίκους από το Ηνωμένο Βασίλειο να κυκλοφορήσουν στη Βραζιλία αν δεν είναι σε καραντίνα.

Και η Αργεντινή ειχε 4 παίκτες από την Αγγλία (Μπουέντια, Μαρτίνες, Ρομέρο και Λο Σέλσο), τους οποίους ο Λιονέλ Σκαλόνι τους είχε στην αποστολή για το ματς, παρά την απαγόρευση. Το παιχνίδι λοιπόν ξεκίνησε και στο 8ο λεπτό έκαναν «ντου» αστυνομικοί για να συλλάβουν τους 4 παίκτες, με την Αργεντινή να αποχωρεί άμεσα από το γήπεδο και να φεύγει και από τη χώρα του καφέ, με την Conmebol και τη FIFA να καλούνται να αποφασίσουν τι θα γίνει με τον αγώνα.

6. Η «μάχη» του Μπράμαλ Λέιν

Στις 16 Μαρτίου του 2002 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Μπρομ έγραψαν ιστορία. Συγκεκριμένα, η Σέφιλντ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να διακοπεί διότι δεν είχε ποδοσφαιριστές να συνεχίσει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Στο 9ο λεπτό ο γκολκίπερ Σιμόν Τρέισι αποβλήθηκε, ενώ στη συνέχεια ο Νιλ Γουόρνοκ τεχνικός της Σέφιλντ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του.

Αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν για πολύ σκληρά μαρκαρίσματα οι Σούφο και Σάντος έτσι έμειναν με 8 παίκτες οι γηπεδούχοι. με το σκορ στο 3-0 στο δεύτερο μερος οι Μπράουν και Ούλαθορν τραυματίστηκαν και αποχώρησαν και έτσι ελλείψει άλλων αλλαγών η Σέφιλντ έμεινε με 6 παίκτες. Αυτό βάση κανονισμών δεν γίνεται και ο ρέφερι του ματς σφύριξε τη λήξη με τη Γουέστ Μπρομ να παίρνει το ματς.

5. Επεισόδια στην κερκίδα και διακοπή σε ματς του FA Cup

Σε παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας για τους προκριματικούς γύρους έχει συμβεί κάτι πρωτόγνωρο για τα αγγλικά γήπεδα, αφού ο διαιτητής του ματς της Μόσλεϊ με την Λόουερ Μπρεκ διέκοψε οριστικά το παιχνίδι λόγω επεισοδίων. Συγκεκριμένα πίσω από τη μια εστία, οπαδοί των φιλοξενούμενων τα έκαναν γυαλιά καρφιά, σπάζοντας δεκάδες καθίσματα. Ο διαιτητής λοιπόν λόγω της έντασης που επικρατούσε στο γήπεδο, αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ματς, με τη Λόουερ Μπρεκ να τιμωρείται για τους οπαδούς τους.

4. Όταν… έπεσε σκοτάδι

Τον Αύγουστο του 1997 στο Pride Park κοντραρίστηκαν Ντέρμπι και Γουίμπλεντον, όμως και εκείνο το ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο λόγος ήταν το… απόλυτο σκοτάδι, καθώς στο ματς της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είχε διακοπή ρεύματος. Συγκεκριμένα, 11 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έπεσαν και οι δυο γεννήτριες του γηπέδου και παρότι οι άνθρωποι της Ντέρμπι αλλά και 6 ηλεκτρολόγοι προσπάθησαν να επαναφέρουν την τάση δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

3. Οι 36 κόκκινες κάρτες

Τον Οκτώβριο του 2012 η Τενιέντε Φατίνα και η Λιμπερτάδ κοντραρίστηκαν σε επίπεδο Νέων και το ματς τους έμεινε στην ιστορία. Αφού λοιπόν ο διαιτητής Νέστορ Γκιουγιέν απέβαλε έναν παίκτη από κάθε ομάδα, έχασε τον έλεγχο και επικράτησε χάος στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες των δυο ομάδων επιδόθηκαν σε έναν… αγώνα πυγμαχίας, αφήνοντας στην άκρη το ποδόσφαιρο, με τον διαιτητή όπως είναι λογικό να αναγκάζεται κατόπιν συνεννόησης να αναβάλει οριστικά το ματς.

Στο φύλλο αγώνα λοιπόν ο Γκιουγιέν έγραψε ότι έδειξε κόκκινη κάρτα σε όλους τους παίκτες και τα μέλη των δυο ομάδων, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 36 αποβολές που είναι και οι περισσότερες που έχουν γίνει ποτέ.

2. Το περιβόητο όπλο του Ιβάν Σαββίδη

Η ιστορία που έχει μείνει αξέχαστη. Ο απόλυτος διεθνής διασυρμός. Αν η παραπάνω περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερες, η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη σε εκείνο το ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, είναι η πλέον ντροπιαστική.

Στις τελευταίες στιγμές του ματς λοιπόν και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φερνάντο Βαρέλα σκόραρε ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε, όμως ο ρέφερι Κομίνης μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του, ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ. Τότε επικράτησε ένα πραγματικό πανδαιμόνιο στην Τούμπα, με τον Λούμπος Μίχελ, τον Ιβάν Σαββίδη και τους μπράβους του να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να επιτίθονται φραστικά στον Κομίνη. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο μπροστά σε αυτό που είδε όλη η γη με τα μάτια της και δεν είναι άλλο από το όπλο που είχε στη μέση του ο Ιβάν Σαββίδης σοκάροντας όλο τον κόσμο.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ήταν έξαλλος, η εισβολή του έμεινε στην ιστορία, ενώ παρότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στα γήπεδα, η εκδίκαση της υπόθεσης του δεν έχει γίνει ακόμη, 3,5 χρόνια μετά, καθώς έχει πάρει 7 αναβολές μέχρι σήμερα.

1. Μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO)

Η υπόθεση του Σαββίδη είναι αναμφίβολα η χειρότερη και η μόνη που είναι παρόμοια είναι ο εντοπισμός άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στην Φλωρεντία το 1954. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Φιορεντίνα με την Πιστοϊεσε το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά όταν εντοπίστηκαν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό πάνω από την ιταλική πόλη.

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πολλοί έμειναν να δείχνουν προς τον ουρανό αντί να παρακολουθούν το παιχνίδι, όπως αναφέρουν τα τότε ΜΜΕ. Ένας από τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το ματς, ο Ιταλός διεθνής Αρντίκο Μαγκνίνι, το θυμάται καθαρά. «Θυμάμαι τα πάντα από το Α έως το Ω», φέρεται να είπε στο BBC. «Ήταν κάτι που έμοιαζε με αυγό και κινούνταν αργά. Όλοι κοιτούσαν ψηλά και επίσης υπήρχε κάποια λάμψη που κατέβαινε από τον ουρανό. Όλοι ήμασταν έκπληκτοι, δεν είχαμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Είχαμε σοκαριστεί».

Εκτός όμως από τον Μαγκνίνι, και η Τζίτζι Μπόνι που επίσης ήταν στο γήπεδο, αλλά στις κερκίδες έχει δηλώσει πως: «Θυμάμαι ότι είδα καθαρά αυτό το απίστευτο θέαμα. Κινούνταν πολύ γρήγορα και μετά σταμάτησαν. Όλα κράτησαν λίγα λεπτά. Θα ήθελα να τα χαρακτηρίσω σαν κουβανέζικα πούρα. Απλώς μου θύμισαν κουβανέζικα πούρα, με τον τρόπο που έμοιαζαν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ