Στέλνουν τον Παναθηναϊκό στον υποβιβασμό!

Στέλνουν τον Παναθηναϊκό στον υποβιβασμό!

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του 15 μέρες για να παραδώσει πλήρη φάκελο, αλλά κανείς δεν ασχολείται. Ελπίζουν σε αλλαγή κανονισμού, διαφορετικά ο υποβιβασμός μοιάζει δεδομένος.

Ο Παναθηναϊκός εκπέμπει SOS. Και τα πράγματα πλέον είναι περισσότερο σοβαρά από κάθε άλλη φορά, αφού το φάσμα του υποβιβασμού στη Football League απλώνεται μπροστά του και κανείς από την ομάδα δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει την κατάσταση και να αποφύγει το τριφύλλι την πιο ντροπιαστική στιγμή της ιστορίας του.

Στις 31 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταθέσει πλήρη φάκελο, όμως αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ασχολείται κανείς από τη διοίκηση με αυτόν. Οι ελλείψεις είναι πολλές, οι «τρύπες» ακόμα περισσότερες και ο φάκελος που θα παραδοθεί στέλνει τον Παναθηναϊκό με σπασμένα τα φρένα προς την Football League.

Στις ερωτήσεις που γίνονται προς τα στελέχη της ΠΑΕ ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για το τι μπορεί να αλλάξει μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Και κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός φλερτάρει πιο έντονα από ποτέ με τον υποβιβασμό.

Πλήρης αδιαφορία για τις οφειλές

Η αδιαφορία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού φανερώνεται από τις τελευταίες υποθέσεις που έχουν «σκάσει» και απειλούν τον Παναθηναϊκό. Όπως για παράδειγμα του Βέμερ. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε, το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό, όμως από την Τετάρτη κι έπειτα ουδείς από την ΠΑΕ επικοινώνησε με την πλευρά του παίκτη για να βρεθεί μια λύση.

Παράλληλα, εκδικάστηκαν και οι καταγγελίες των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ, που επίσης επισύρουν αφαιρέσεις βαθμών. Και μπορεί στον Παναθηναϊκό να ισχυρίζονται πως με αυτούς τους τρεις θα τα βρουν, σε αντίθεση με ό,τι θα συμβεί με τον Βέμερ, αλλά αν κάποιος από τους παίκτες… στραβώσει, τότε τα πράγματα δεν θα έχουν γυρισμό. Θυμίζουμε πως στις τρεις αφαιρέσεις βαθμών, υπάρχει αυτόματος υποβιβασμός. Και από τη στιγμή που δεν φαίνεται να νοιάζεται κανείς από τη διοίκηση, τότε αναρωτιέται κανείς αν οι διοικούντες σπρώχνουν την ομάδα προς την Football League.

Καμιά επικοινωνία με Κοτσόλη!

Η αδιαφορία που έχει «ποτίσει» πλέον τα μέλη της ΠΑΕ έγινε φανερή και από την υπόθεση του Στέφανου Κοτσόλη. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας δέσμευσε τον λογαριασμό της ΠΑΕ στην τράπεζα Πειραιώς για ληξιπρόθεσμη οφειλή 63.000 ευρώ (από τις 80.000 που το οφείλονται συνολικά), ενώ έχει κάνει προσφυγή για 45.000 ευρώ που αναλογούν στην εφορία. Κι όμως, παρά το γεγονός πως έχει έρθει δύο μέρες το θέμα στο προσκήνιο, κανείς δεν τον ενόχλησε! Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, έστω ηθικά, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για να του υποσχεθεί το οτιδήποτε. Η αδιαφορία για θέματα που «καίνε» σε όλο της το μεγαλείο.

Ή αλλάζει ο κανονισμός ή υποβιβάζεται

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός έχει ανοιχτές υποθέσεις με πολλούς πιστωτές, με παλιούς παίκτες, με ομάδες. Ο φάκελος του όχι μόνο δεν θα είναι πλήρης, αλλά θα είναι ο χειρότερος που έχει παραδώσει ποτέ. Και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι στην αλλαγή του κανονισμού, που τούτη την ώρα προβλέπει υποβιβασμό.

Υπάρχει η φήμη πως παρασκηνιακά γίνεται προεργασία με άλλες ομάδες, με τη Σούπερ Λίγκα και με την ΕΠΟ προκειμένου να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να… γλιτώσουν πολλές ΠΑΕ. Όμως κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Το σενάριο του… τρόμου

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και ένα σενάριο που φέρνει… τρόμο. Σύμφωνα με αυτό, ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού είναι προμελετημένος από ανθρώπους που κινούν τα νήματα εντός ΠΑΕ.

Το ίδιο σενάριο θέλει να έχει μεταφερθεί στον Αλαφούζο πως θα ήταν προτιμότερο η ομάδα να υποβιβαστεί στη Football League προκειμένου με μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ μπάτζετ να… βγάλει την επόμενη χρονιά. Σενάριο που μπορεί να μοιάζει τραβηγμένο, αλλά αν δούμε τη συμπεριφορά του μεγαλομετόχου, τότε διαπιστώνουμε πως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ