«Φαβορί ο Ολυμπιακός, πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα»

«Φαβορί ο Ολυμπιακός, πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα»

Ο Σάκης Τσιώλης έχει γράψει την δική του ιστορία στους ελληνικούς πάγκους και μιλά στο «10» για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά, χρίζει το φαβορί για να το κατακτήσει και προβλέπει πιο κλειστές βαθμολογικές διαφορές στις ομάδες της κορυφής.

Επιτελούς σέντρα. Η έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος πέρασε από σάραντα κύματα, αλλά στο τέλος βρέθηκε μια αμοιβαία λύση για όλες τις πλευρές και αυτό το Σαββατοκύριακο, οι 14 ομάδες της Interwetten Superleague θα κάνουν πρεμιέρα για τη σεζόν 2021-22.

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει και με το παραπάνω την ελληνική πραγματικότητα και που οι προπονητικές του ικανότητες δεν χρίζουν αμφισβήτησης είναι ο Σάκης Τσιώλης.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες τις οποίες προπόνησε να κερδίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση για τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Συνολικά σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, έχει καθοδηγήσει 18 διαφορετικούς συλλόγους, ενώ στη Interwetten Superleague μετρά 226 παιχνίδια, με ρεκόρ 67 νίκες, 63 ισοπαλίες και 96 ήττες.

Ο 62χρονος σήμερα Σάκης Τσιώλης λειτουργεί ως σύμβουλος στην ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Ε Μυκόνου και to10.gr μίλησε μαζί του για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός όρισε το φαβορί για την κατάκτησή του, προέβλεψε ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με την περσινή σεζόν και ανέφερε τις ομάδες που θα παρουσιαστούν πολύ πιο βελτιωμένες στο φετινό πρωτάθλημα.

Ποιος κατά την γνώμη σας είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα αλλάξει κάτι σε πρώτη φάση, με τον Ολυμπιακό να είναι το πρώτο φαβορί. Από εκεί και πέρα το σημαντικό για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ότι ενισχύθηκε σημαντικά. Και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και αν μη τι άλλο, θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο. Βάζω πρώτο τον Ολυμπιακό και δεύτερο τον ΠΑΟΚ γιατί είναι οι δύο ομάδες με την μεγαλύτερη δυναμική, έρχονται από τα προηγούμενα πρωταθλήματα, πήρε το κύπελλο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει και την ψυχολογία ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα. Άλλα όπως είπα, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ έχουν ενισχυθεί τελευταία και πιστεύω ότι θα παίξουν ρόλο στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Πιστεύετε ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι;

Ναι, ναι. Πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι, για τον λόγο που σας ανέφερα, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Από την άλλη βλέπω και τον Αστέρα Τρίπολης πολύ δυνατό, ο Άρης είναι πάντα μέσα στην πρώτη πεντάδα. Άρα πιστεύω πως αυτές οι ομάδες μαζί με τον Αστέρα θα είναι οι δυνατές του πρωταθλήματος.

Ποια ομάδα ενισχύθηκε περισσότερο και θα παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σύγκριση με την περσινή χρονιά;

Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έκανε καλές κινήσεις, το ίδιο και η ΑΕΚ, με τους κεντρικούς αμυντικούς που πήρε και γενικά είχε τρία-τέσσερα χρόνια να επενδύσει σε μεταγραφές. Οπότε αυτό που περιμένουμε πιο ενδιαφέρον σε αυτήν την αγωνιστική περίοδο είναι αυτές οι ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός σε πρώτη φάση και ο ΠΑΟΚ σε δεύτερη, είναι ήδη δυνατές ομάδες βάσει των ρόστερ τους. Αλλά νομίζω πως θα είναι πιο καλό το πρωτάθλημα γιατί και ο Άρης ενισχύθηκε, παίρνοντας δύο καλά στόπερ, έναν σέντερ φορ, έχει κεντροεπιθετικούς στο box to box, έχει αρκετούς παίκτες. Νομίζω πως και αυτός θα είναι πιο δυνατός. Απλώς αυτό που με στενοχωρεί για τον Άρη είναι ότι έπρεπε να κάνει τις μεταγραφές πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για να μπορεί να περάσει στους ομίλους.

Αν θεωρήσουμε δεδομένες τις πέντε πρώτες ομάδες που θα μπουν θα playoffs, ποια πιστεύετε ότι θα είναι η έκτη;

Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας Τρίπολης έχει τον πρώτο λόγο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρυσι. Δεν νομίζω ότι ο Ατρόμητος, παρά τις μεταγραφές που έκανε, θα μπορέσει να μπει στα playoffs, γιατί μέχρι τώρα δεν με πείθει ότι μπορεί να κάνει κάτι. Πιστεύω ότι οι έξι ομάδες θα ξεχωρίσουν και μετά θα υπάρξει και μια δεύτερη «ταχύτητα» στο πρωτάθλημα.

Ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα κινδυνέψει με τον άμεσο υποβιβασμό;

Πάντα θεωρητικά η ομάδα που ανεβαίνει από την δεύτερη στην πρώτη εθνική πρέπει σε πρώτη φάση να κοιτάξει για την επιβίωσή της. Δεύτερη ομάδα που θα πρέπει να σκεφτεί την επιβίωσή της για να μην ξαναπεράσει τα περσινά είναι ο Παναιτωλικός. Από εκεί και πέρα, ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία ακολουθούν για να συμπληρώσουν αυτές που θα κινδυνέψουν.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος;

Θέλω να πιστεύω ότι ο Βόλος ότι θα συνεχίσει και φέτος με τον ίδιο τρόπο, έχει ένα ρόστερ και παίκτες ίδιους με πέρυσι, έχει καλές προϋποθέσεις, καλή οργάνωση και πιστεύω ότι μετά τις πρώτες έξι ομάδες, ο Βόλος θα έχει μια αρκετά καλή δυναμική, πάρα πολύ δύσκολα μπορείς να τον κερδίσεις στην έδρα του. Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να μπει μέσα στην εξάδα, αυτή νομίζω είναι ο Βόλος παρά ο Ατρόμητος, ο οποίος ήταν παραδοσιακά τα τελευταία οχτώ-δέκα χρόνια ήταν μέσα στην εξάδα-εφτάδα για να διεκδικήσει τα playoffs.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ