ΠΑΣ Λαμία 1964  –  Υποψήφια «ευχάριστη έκπληξη» του πρωταθλήματος

ΠΑΣ Λαμία 1964 – Υποψήφια «ευχάριστη έκπληξη» του πρωταθλήματος

Η Λαμία στη φετινή σεζόν της Superleague έχει ανεβάσει αρκετά τον πήχη και ευελπιστεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στις ομάδες της συνήθους «under Big 6» κατάταξης.

Η νέα σεζόν της Superleague είναι γεγονός, με τις ομάδες να έχουν χαράξει ένα διαφορετικό δρόμο αυτή τη φορά, και με κατεύθυνση προς μία «νέα αρχή». Και αν αυτό ακούγεται αρκετά αισιόδοξο, για πολλές ομάδες είναι «νόμος». Οι ομάδες που θεωρητικά δεν ανήκουν στο «Big 6» αποτελούν πάντοτε έναν γρίφο, γιατί βρίσκονται κάπου ανάμεσα στο «ναι και στο όχι».  Αν και αυτό είναι κάτι που ισχύει καθολικά, για τις ομάδες εκτός «Big 6», χαρακτηρίζεται μυστήριο. Δύσκολα κανείς θα προβλέψει την πορεία τους, και σίγουρα πολύ δύσκολα θα καθορίσει τα στάνταρ τους.

Με αυτά τα δεδομένα θα ξεκινήσει τη σεζόν 2021/2022 και η ομάδα της Λαμίας, η οποία έχει επενδύσει στο ελληνικό στοιχείο, έχει δώσει θετικά δείγματα στην προετοιμασία της, και αναμέται να αποτελέσει ίσως και την πιο ευχάριστη εκπληξη της σεζόν.

Για τη Λαμία, η αρχή θα γίνει εκτός έδρας καθώς θα αντιμετωπίσει τον Βόλο την προσεχή Κυριακή (12/9), ευελπιστώντας να κάνει την πρώτη της νίκη. Το δεδομένο για  την Λαμία είναι ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει με τον βασικό «περσινό» κορμό της, και θα εμπλουτίσει με τα νέα μεταγραφικά στοιχεία.

Τα δεδομένα της σεζόν 20/21

Η σεζόν 20/21 μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς «πονεμένη», από ποικίλες απόψεις. Αρχικά η απουσία του κόσμου από  το γήπεδο, αν είναι βασικός παράγοντας στις δημοφιλείς ομάδες, τότε στις υπόλοιπες και ειδικά σε αυτές που βρίσκονται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε ένα ειδικό βάρος.

Η μέρα του αγώνα αποτελεί πάντοτε ένα ιδιαίτερο γεγονός, ειδικά στις μικρότερες πόλεις της Ελλάδος. Έτσι, η παρουσία του κόσμου, έστω και από αυτές τις συνθήκες που έχουν ανακοινωθεί, θα είναι καταλυτικός παράγοντας. Όσο να ναι, ο κόσμος με την παρουσία του θα βοηθήσει, και αυτή η παρουσία, εντός των επιτρεπτών ορίων, οφείλει να είναι μαζική, και να δώσει «πνοή» στο χορτάρι.

Η Λαμία τερμάτισε την περσινή σεζόν στην 10η θέση, και με απολογισμό 35 βαθμούς σε 33 αγώνες. Συγκεκριμένα, πέτυχε 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και ηττήθηκε σε 14 αγώνες, ενώ δέχθηκε 42 γκολ και πέτυχε 21 τέρματα.

Στο Κύπελλο Ελλάδας  δε, η Λαμία έφτασε ως τα προημιτελικά, στα οποία ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα με 5-2 (10/2/21), ενώ στον δεύτερο αποκλείστηκε από τη συνέχεια, καθώς ήρθε ισόπαλη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 1-1 (3/3/21).

Λαμία «made in Greece»: προσδοκώντας την έκπληξη

Η Λαμία, έχει δώσει τα απαραίτητα δείγματα, προκειμένου να χαρακτηριστεί μία ενδεχόμενη ομάδα – έκπληξη της φετινής σεζόν. Παρόλο που τερμάτισε σε χαμηλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα, φέτος έχει επενδύσει στο ελληνικό στοιχείο , δίνοντας την ευκαιρία να παρουσιάσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα, διώχνοντας οριστικά τα περσινά «μαύρα σύννεφα».

Οι 7 από τις συνολικά 9 μεταγραφές της έχουν ελληνικό χρώμα και σε συνδυασμό με το περσινό εναπομείναν ρόστερ, δύναται να δείξει έναν δικό της νέο χαρακτήρα.

Η απόδοσή της δε, στα φιλικά προετοιμασίας, δίνουν την εντύπωση ότι ίσως κάτι διαφορετικό θα παρακολουθήσουμε φέτος. Αν και τα φιλικά, όπως πολλοί λένε, δεν είναι επίσημοι αγώνες και δεν έχουν «σημασία», σίγουρα κάποια αρχικά και – κάπως θεωρητικά – συμπεράσματα ενδέχεται να βγουν.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, έδωσε 9 φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει της νέας σεζόν από την οποία αποκόμισε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, ωστόσο, οι δοκιμές χαρακτηρίστηκαν «ικανοποιητικές».

Η γενικότερη εικόνα του ρόστερ είναι σε έναν ελπιδοφόρο βαθμό, την άμυνα να κινείται στα περσινά επίπεδα, ενώ τη βασική 11άδα να μην διαφοροποιείται αρκετά σε σχέση με τη σεζόν 2020/2021.

Τα «συν και τα πλην» της εξίσωσης

Θετικό στοιχείο για την ομάδα της Λαμίας είναι μεν η διατήρηση ενός βασικού κορμού, αλλά επιπλέον, και η προσθήκη ποιοτικών παικτών, που θεωρητικά θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να καλυφθούν τα κενά των προηγούμενων ετών. Επιπλέον, η αμυντική γραμμή που έχει παραμείνει «ίδια» θα χρειαστεί την «ανανέωσή» της, όσο αφορά στην προσωπική αγωνιστική παρουσία των παικτών.

Η απουσία βασικού επιθετικού που θα κάνει το «κάτι παραπάνω», θα παραμείνει το «αγκάθι» για την ομάδα από τη Φθιώτιδα.  Αν και έχει υψηλό «επιθετικό» στάτους, μαζί και με τις μεταγραφές της, ενδεχομένως, να χρειαζόταν ένα στοιχείο που να ενισχύει την πολλά υποσχόμενη σεζόν 2021/2022.

Τα «πάρε- δώσε» και το ρόστερ

ΗΡΘΑΝ: Πενταράκης (Πλατανιάς), Σαράνοφ (Καραγκιουμρούκ), Νούνιες (Καρταχίνες), Μανουσάκης (Εργοτέλης), Μαζουλουξής (Εργοτέλης), Μανούσος (Ατρόμητος), Γκέντσογλου (Αλ Αντάλχ), Ελευθεριάδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γκαραβέλης (Βόλος).

ΕΦΥΓΑΝ: Κωστίκας (Καλλιθέα), Μπα (Μπερκάνε), Βασιλακάκης (Χανιά), Παλαβαντισβίλι (Ντιναμό Μπατούμι), Κάτσικας (Πανσερραϊκός), Επασί (ΟΦΗ), Μπιάναρσον (Ρέικιαβικ), Θεοδωρόπουλος (ΑΕΛ), Σταμούλης (ΑΕΚ), Πίτι (Ελεύθερος), Ασίγκμπα (Ελεύθερος), Βλάχος (Λεβαδειακός), Ντέλετιτς (ΑΕΚ), Μπουλούλης (Ελεύθερος), Γκαζαριάν (ΑΕ Λεμεσού), Τζέιμς (Μίντιλαντ), Χατζηστραβός (ΠΑΟΚ).

ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Βύντρα (1 έτος)

 

ΡΟΣΤΕΡ ΑΝΑ ΘΕΣΗ (Προπονητής: Μιχάλης Γρηγορίου)

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Νίκος Τρόπουλος, Θανάσης Γκαραβέλης, Μπόγιαν Σαράνοφ, Βενιζέλος Πενταράκης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Άνταμ Τζανετόπουλος, Άνχελ Μαρτίνεθ, Γιάννης Σκόνδρας, Γιώργος Σαραμαντάς, Θανάσης Μαργαρίτης, Κυριάκος Μαζουλουξής, Κων/νος Προβυδάκης, Λουκάς Βύντρα, Ντανιέλ Αντέτζο

ΜΕΣΟΙ: Βασίλης Τρουμπούλος, Κρίστοφερ Νούνιες, Κώστας Νικολόπουλος, Ντάνι Μπεχαράνο, Σάββας Γκέντσογλου, Ταϊρόν, Φάνης Τζανδάρης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ανέστης Βλαχομήτρος, Γιώργος Μανουσάκης, Γιώργος Μανούσος, Λάζαρ Ρόμανιτς, Νίκος Τσούκαλος, Τάσος Καραμάνος, Χρήστος Ελευθεριάδης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ