Σαν Μαρίνο και Γιβραλτάρ ξεκινούν μετά τη Superleague

Σαν Μαρίνο και Γιβραλτάρ ξεκινούν μετά τη Superleague

Το πρωτάθλημα στο Σαν Μαρίνο, αλλά και αυτό στο Γιβραλτάρ, είναι τα μοναδικά. που θα ξεκινήσουν μετά τη Superleague.

Μία ημέρα μετά την πρώτη σέντρα στην Superliga της Αλβανίας, χώρα που στην πρωτεύουσά της, τα Τίρανα, θα φιλοξενήσει (25/5/22) τον πρώτο τελικό του Europa Conference League, ξεκινά απόψε- με καθυστέρηση είκοσι ημερών- η διαδρομή και της ελληνικής Super League.

Θα είναι το 52ο πρωτάθλημα στην Ευρώπη σε αγωνιστική δράση, αφού από τις 55 χώρες-μέλη της UEFA, δεν θα έχουν ξεκινήσει ακόμα μόνο εκείνα του Σαν Μαρίνο και του Γιβραλτάρ. Στο Λιχτενστάιν (48ο στην βαθμολογία της UEFA), διεξάγεται μόνο Κύπελλο (θα ξεκινήσει στα 25 Σεπτεμβρίου), μιας και οι ομάδες τους αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες των πρωταθλημάτων της Ελβετίας.

Το πρωτάθλημα στο Σαν Μαρίνο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ εκείνο στο Γιβραλτάρ στις 15 Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική Super League, είναι το μοναδικό πρωτάθλημα από τις χώρες που καταλαμβάνουν τις 40 πρώτες θέσεις στην UEFA που δεν έχει ξεκινήσει, κάτι που θα κάνει απόψε.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση της κατάταξης της UEFA, η Αλβανία, που έκανε χθες την πρώτη σέντρα είναι 41η, το Γιβραλτάρ είναι στην 52η θέση, ενώ το Σαν Μαρίνο καταλαμβάνει την 55η και τελευταία θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ