Στο στόχαστρο της ομάδας οικονομικών εγκλημάτων του Σίδνεϊ ο Μπιλ Πάπας

Στο στόχαστρο της ομάδας οικονομικών εγκλημάτων του Σίδνεϊ ο Μπιλ Πάπας

Ο Μπιλ Πάπας ελέγχεται από την ομάδα οικονομικών εγκλημάτων του Σίδνεϊ για απάτες προς δανειστές πριν παραιτηθεί από τη Σίδνεϊ Ολίμπικ, όπως μεταφέρουν Μέσα της χώρας.

Ο Μπιλ Πάπας βρίσκεται υπό την επιτήρηση της ομάδας οικονομικών εγκλημάτων της Νέας Νότιας Ουαλίας (Πολιτεία της οποίας πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ), μετά από σοβαρότατες καταγγελίες για απάτη ύψους συνολικά 400 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος τριών τραπεζών, με τον ίδιο να παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της Σίδνεϊ Ολίμπικ, όταν οι πιστωτές στράφηκαν εναντίον του.

Η Westpac, η γαλλική Societe General και η ιαπωνική Sumitomo Mitsui Banking έχουν προβεί σε ξεχωριστές καταγγελίες εναντίον της εταιρείας του, Forum, στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, όπως και κατά του συνεργάτη του Βιτσέντσο Τεσοριέρο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΝΝΟ ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της έρευνας:

« Οι άνθρωποι της ομάδας του οικονομικού εγκλήματος ερευνούν την υπόθεση. Δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες» δήλωσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «theaustralian.com» μεταφέρεται ότι ««ο Γιαμουρίδης έλαβε το ποσό των 10.7 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω 20 συναλλαγών που έγιναν μεταξύ του Ιουνίου του 2019 και του Δεκεμβρίου του 2020, από οντότητα που άνηκε στη Forum (τη Forum Group Financial Services), χωρίς να έχει κάποιο σχετικό δικαίωμα.

Ο κύριος Πάπας είχε με τον κύριο Γιαμουρίδη την Mazcon Investments Hellas IKE στη Θεσσαλονίκη. Η Mazcon είχε διαθέσει το ποσό των 15.000.000 ευρώ ως επένδυση για την ιδιοκτησία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Ξάνθη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ