Ο Μαρτίνς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του – Τι είπε στον Ρόνι Λόπες

Ο Μαρτίνς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του – Τι είπε στον Ρόνι Λόπες

To10.gr γράφει για τη στάση του Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη, μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, τις απαιτήσεις, τα τετ α τετ και τον... Ρόνι Λόπες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο. Για δύο λόγους. Για την παρωδία του τελευταίου 20λεπτου. Αλλά και με την ατυχία/αστοχία της ομάδας του. Και για τα δύο μίλησε και δημόσια, ωστόσο, επέλεξε να το κάνει και σε πιο στενό κύκλο. Μπροστά στην ομάδα του. Και τους ποδοσφαιριστές του. Για τους οποίους είχε καλά λόγια να πει. Τουλάχιστον για τους περισσότερους!

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς είναι, μεν, προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και την απώλεια δύο βαθμών, αλλά αυτό που υποστηρίζει, και δεν το έκρυψε ούτε από τους παίκτες του, είναι πως η εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Περιστεριώτες ήταν πολύ καλή. Και θεωρεί ότι το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εάν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη αστοχία.

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, πιέσαμε τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και έπρεπε να σκοράρουμε. Επρεπε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει να μην μπαίνει η μπάλα. Από εδώ και πέρα θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση, ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο», είναι το μήνυμα του Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του στο Ρέντη.

Ένα μήνυμα που το υποστηρίζει και με τον τρόπο που κινείται στο Ρέντη αυτές τις ημέρες. Προφανώς είναι πιεσμένος και αγωνιά για το παιχνίδι με την Αντβερπ, αλλά αυτό που ζητάει από όλους είναι να παίξει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι του. Το ποδόσφαιρο που τον εκφράζει. Ενώ παράλληλα ζητάει και από κάποιους ποδοσφαιριστές του να «λυθούν» και να παίξουν όπως πραγματικά μπορούν.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΙ ΛΟΠΕΣ

Αυτές τις ημέρες ο Μαρτίνς έχει κάνει πολλές κατ’ ιδίαν συζητήσεις στο Ρέντη. Θέλει να βελτιώσει την ψυχολογία κάποιων παικτών. Με τον Ρόνι Λόπες να αποτελεί έναν από τους παίκτες που τα είπαν με τον 51χρονο τεχνικό. Ο διεθνής εξτρέμ έχει τρομερή ποιότητα ως ποδοσφαιριστής, μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό και για αυτό αποκτήθηκε. Στις προπονήσεις δείχνει ότι είναι καλά. Αλλά η εικόνα του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν ήταν καλή. Όχι γιατί δεν προσπάθησε. Αλλά γιατί έδειξε πολύ νευρικός, με αποτέλεσμα να υποπίπτει διαρκώς σε λάθη. Λάθη που κατά το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα σταματήσουν σύντομα, και ειδικά μόλις ο Πορτογάλος βρει ρυθμό.

«ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ, ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ»

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι στο Ρέντη θορυβήθηκαν από την ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Καθώς δύο χαμένοι βαθμοί, στην έδρα σου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δεν είναι και το πιο απλό πράγμα για τον Ολυμπιακό. Τουναντίον. Και για αυτό όλοι στον Πειραιά έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να ανατραπεί η κατάσταση. Αμεσα. Και να βελτιωθεί το κλίμα. Αρχής γενομένης από το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Αντβέρπ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Αυτό που προκύπτει από τον Ολυμπιακό είναι ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ηρεμία, για να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα αλλάξουμε την κατάσταση. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, να βρούμε τρόπο να σκοράρουμε και να αξιοποιήσουμε την ποιότητά μας. Όλοι θέλουν να μας νικήσουν και να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν χρειάζεται πανικός, ή παραπάνω πίεση στην ομάδα, μόνο συγκέντρωση. Είναι πολύ μεγάλη η σεζόν και μόλις ξεκινήσαμε».

Μια άλλη, πιο… ψαγμένη άποψη, που ακούστηκε από τους πιο «μπαρουτοκαπνισμένους ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων ήταν πως «ίσως βγει σε καλό αυτό το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο. Γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα, με όποιον κι αν παίζουμε. Πρέπει όλοι να είμαστε στο 100%. Και έχουμε δείξει ότι μετά από δυσκολίες, απαντάμε πάντα με δυναμικό τρόπο». Μένει να φανεί εάν αυτή η «απάντηση» θα δοθεί από το παιχνίδι με την Αντβερπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ