Η ενδεκάδα του πρωταθλήματος που επιβεβαιώνει τον… Κρόιφ

Η ενδεκάδα του πρωταθλήματος που επιβεβαιώνει τον… Κρόιφ

Ποιος είπε ότι τα λεφτά φέρνουν τα... πρωταθλήματα; To10.gr συνέθεσε μια value for money ενδεκάδα που θα κόστιζε στον ιδιοκτήτη μιας ομάδας λιγότερο από τη χρηματιστηριακή αξία του δεύτερου τερματοφύλακα του Ατρόμητου Νίκολα Μίρκοβιτς!

«Γιατί να μην μπορείς να νικήσεις μια πιο πλούσια ομάδα; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να βάζει γκολ», είχε πει ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ ένας αρτίστας εντός γηπέδων και τεράστιος ποδοσφαιράνθρωπος έξω από αυτά και παρακάτω θα αναφερθούμε σε μία ενδεκάδα η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει απόδειξη της άνωθεν ρήσης. Έντεκα ποδοσφαιριστές από επτά διαφορετικές ομάδες που συνολικά κόστισαν: 280.000 ευρώ. Λιγότερα χρήματα από όσα ο 26χρονος Σέρβος γκολκίπερ του Ατρόμητου, Νίκολα Μίρκοβιτς, κοστίζει αυτήν την στιγμή σύμφωνα με στοιχεία του transfermarkt (315.000 ευρώ). Κι όμως, μιλάμε για μία ενδεκάδα που θα στόχευε με αξιώσεις στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ανδρέας Γιαννιώτης (τερματοφύλακας): Ο 25χρονος τερματοφύλακας, έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι και ο Ατρόμητος τον απέκτησε ως ελεύθερο. Με τους Περιστεριώτες, ο νεαρός πορτιέρε έκανε ντεμπούτο την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκτοτε κράτησε την εστία του απαραβίαστη για 765 λεπτά (8 αγώνες πρωταθλήματος). Νικήθηκε από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ο οποίος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 1 εκατομμύριο ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτο λόγο για την απόκτησή του βάσει των συμφωνηθέντων έχει ο Ολυμπιακός.

Κυριάκος Κιβρακίδης (δεξί μπακ): O 25χρονος αμυντικός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 από τον Αιγινιακό με τους Περιστεριώτες να βγάζουν από τα ταμεία τους 30.000 ευρώ. Με τα πεπραγμένα του στο χορτάρι, την μαχητικότητα και τη θέλησή του κέρδισε επάξια την ανανέωση του συμβολαίου (έληγε το καλοκαίρι του 2017) μέχρι τον Ιούνιο του 2019! Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί διακαώς να τον εντάξει στο δυναμικό του, με τα χρήματα που αξιώνει ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου κάθε άλλο παρά λίγα να είναι. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 900.000

Παπέ Σισέ (κεντρικός αμυντικός): Ο 22χρονος μαχητής Παπέ Αμπού Σισέ, πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα με τις ευλογίες των Μοντέστο – Καρεμπέ το καλοκαίρι, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν «κλειδώσει» την υπογραφή του από τον Γενάρη του 2016. Μπορεί η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 800.000 αλλά ήδη οι Πειραιώτες εξετάζουν προτάσεις για πώλησή του ύψους 6 εκατομμυρίων.

Όγκνιεν Βράνιες (κεντρικός αμυντικός): Αν δεν ήταν το καλύτερο στόπερ του πρωταθλήματος (ή έστω ένας εκ των κορυφαίων) οι διενέξεις του με τον προπονητή του στην ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ίσως του είχαν κοστίσει και την απομάκρυνσή του από το ρόστερ. Ο τρελός Βόσνιος όμως αποτελεί μια σίγουρη λύση για το κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας μετρώντας συνολικά (σε όλες τις διοργανώσεις) 31 συμμετοχές. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα έχει επιστρατευτεί 18 φορές εκ των οποίων στις 16 ως βασικός. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 1,25 εκατ.

Μιχάλης Μπακάκης (αριστερό μπακ): Η ΑΕΚ τον ενέταξε στο δυναμικό της από τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι του 2014 εκταμιεύοντας 250.000 ευρώ. Λίγο πριν τη λήξη του συμβολαίου του οι Κιτρινόμαυροι έσπευσαν να το ανανεώσουν μέχρι το 2020. Ο δεξιός μπακ, μέσω των Κιτρινόμαυρων, κέρδισε μια θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ φέτος έχει φτάσει αισίως τις 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα έχει 20 παρουσίες εκ των οποίων στις 18 βασικός. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 800.000 ευρώ.

Μάντσον Ενρίκε Νασιμέντο Σάντος (μέσος): Ο 27χρονος μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ατρόμητο ως free agent (είχε αποδεσμευτεί από την Κραϊόβα στην οποία αγωνιζόταν, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου). Σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετρά με τους Περιστεριώτες 26 συμμετοχές, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του Νταμίρ Κάναντι και αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην φετινή πορεία του Ατρόμητου. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 600.000 ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=nJcCJX_MClI

Ματίας Ιγκλέσιας (μέσος): Ο Ματίας Ιγκλέσιας έχει να επιδείξει μακρά πορεία στα γήπεδα της Ελλάδας, έχοντας αγωνιστεί στη Λάρισα, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 32χρονος μέσος μετακόμισε στους Αρκάδες τον Γενάρη του 2015 ως ελεύθερος μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην κινεζική Τσάνγκτσουν Γιατάι. Ο Αργεντινός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Αστέρα και ήδη υπάρχουν ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει ενόψει του καλοκαιριού. Ο έμπειρος άσος σε 11 σεζόν στη χώρα μας έχει βρει δίχτυα 23 φορές τα 10 εκ των οποίων είναι απέναντι στους  «μεγάλους» της Superleague! Τρία στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και ένα κόντρα στην ΑΕΚ. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 450.000 ευρώ.

Δημήτρης Πέλκας (μεσοεπιθετικός) : To καλοκαίρι του 2015 όταν και ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στην πορτογαλική Βιτόρια Σετούμπαλ επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, στο σύλλογο στον οποίον «γεννήθηκε» ποδοσφαιρικά. Στον Δικέφαλο του Βορρά λοιπόν αφού πέρασε δια πυρός και σιδήρου φαίνεται να έχει πείσει πια και τον πλέον δύσπιστο πραγματοποιώντας φέτος σπουδαία σεζόν όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του (8 γκολ, συν 6 ασίστ). Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 2 εκατ.

Αμρ Ουάρντα (εξτρέμ): Ο Ατρόμητος έκανε δικό του τον… Μοχάμεντ Σαλάχ των φτωχών υπό τη μορφή δανεισμού τον Αύγουστο του 2017 και πέτυχε διάνα. Ο τρελός Αιγύπτιος έχει προσφέρει δεκάδες στιγμές μαγείας (εντός κι εκτός γηπέδου) και είναι η απόλυτη ατραξιόν του φετινού πρωταθλήματος έχοντας σε 20 συμμετοχές στη Superleague 8 γκολ και 5 ασίστ. Το ερχόμενο καλοκαίρι η περίοδος δανεισμού του ολοκληρώνεται και θα φορέσει ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η χρηματιστηριακή του αξία ωστόσο αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 1 εκατομμύριο.

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς (εξτρέμ): Ο Πανιώνιος βρήκε το καλοκαίρι του 2017 στο πρόσωπο του Σρνταν Σπιριντόνοβιτς το αριστερό εξτρέμ που έψαχνε εναγωνίως. Ο 24χρονος Αυστριακός ήρθε άγνωστος και ελεύθερος στη Νέα Σμύρνη. Ήταν ένα ακόμα ποδοσφαιρικό στοίχημα του Πανιωνίου που αποδείχθηκε λίρα 100. Σε 26 συμμετοχές με τον Ιστορικό μετράει 8 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και τρία έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 600.000 ευρώ.

Πέδρο Κόντε (επιθετικός): Οι συστάσεις περισσεύουν στην περίπτωση του… Κόντε της λίμνης των Ιωαννίνων, ενός εκ των τριών κορυφαίων σκόρερ της Superleague (13 γκολ) ο οποίος έχει καταφέρει να στρέψει τα μάτια όλων των μεγάλων το πρωταθλήματος πάνω του, κάτι το οποίο μάλλον δεν υπολόγιζε όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα τον «ψάρεψε» στη Γ’ Κατηγορία της Ισπανίας το καλοκαίρι του 2016! Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή βάσει του transfermarkt είναι 900.000 ευρώ αν και η ρήτρα αποδέσμευσης που έχει συμφωνήσει με τον σύλλογο των Ιωαννίνων αγγίζει το 1 εκατομμύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ