Λαμία – Ολυμπιακός 1-2 – Ζόρικο διπλό στη Λαμία (vids)

Λαμία – Ολυμπιακός 1-2 – Ζόρικο διπλό στη Λαμία (vids)

Τα εύκολα-δύσκολα ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στο 72’ η Λαμία μείωσε σε 2-1 και έκανε τους Πειραιώτες να… καρδιοχτυπήσουν.

Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από τη Λαμία ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Σισέ (12’) και Μπουχαλάκη (32’) επικράτησαν με 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», για την δεύτερη αγωνιστική της Superleague και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Μια ζόρικη νίκη, καθώς η Λαμία στο 72’ μείωσε με τον Καραμάνο και έκανε τους Ερυθρόλευκους να… καρδιοχτυπήσουν.

Μια πολύ σημαντική νίκη, όμως, καθώς ήρθε μετά από ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι, που είχε κριθεί στα τελευταία λεπτά και οι Πειραιώτες είχαν ξοδέψει πάρα πολλές δυνάμεις. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έφτασε τους 4 πόντους και έπιασε στην τρίτη θέση την ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό, ενώ από την άλλη η Λαμία παραμένει χωρίς πόντο.

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του το παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» και στρέφει πλέον το βλέμμα του στον εντός έδρας αγώνα που ακολουθεί μεσοβδόμαδα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 3η αγωνιστική της Superleague (22/9, 18:15). Η Λαμία παίζει εκτός έδρας με την ΑΕΚ (22/9, 22:30).

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Καρμπόβνικ, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Βαλμπουενά, Αγκιμπού και Ονιεκούρου πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά, ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τη Λαμία με τους Σαράνοφ, Αντέτζο, Μαζουλούξη, Σκόνδρα, Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρη, Τιρόνε, Ρόμανιτς, Μανουσάκη και Καραμάνο.

0-1 στο 12’!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε στο σκορ. Στο 10ο λεπτό o Ρόμανιτς σέντραρε από αριστερά, ο Τιρόνε πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε και με μια εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Σισέ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

0-2 με τον Μπουχαλάκη

Μετά το γκολ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο 32’ έκαναν το 2-0 με τον Μπουχαλάκη. Ο Αγκιμπού έστρωσε ωραία την μπάλα στον συμπαίκτη του, ο διεθνής μέσος κοντρόλαρε με το δεξί, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ. Ο Ελληνας χαφ διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών και έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο. Το πρώτο για τους Ερυθρόλευκους στη φετινή Superleague.

Στο 40’ ο Μιχάλης Γρηγορίου αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Σκόνδρας, ο οποίος είχε τραυματιστεί λίγα λεπτά πιο πριν, δεν μπορούσε να συνεχίσει και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Λουκά Βύντρα να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο.

Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ευκαιρίες και γκολ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 51’ με τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος στράικερ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, είδε την κίνηση του Ονιεκούρου, έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε.

Στο 56ο λεπτό, ο Βαλμπουενά συνεργάστηκε με τον Ονιεκούρου, ο Τικίνιο μπήκε στη φάση, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0. Στο 58’ ο Τικίνιο δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Μαζουλουξή μέσα στην περιοχή της Λαμίας, έπεσε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ενα λεπτό αργότερα η Λαμία είχε δοκάρι με τον Καραμάνο. Ο Τιρόνε έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ελληνας επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τόμας Βατσλίκ. Στη συνέχεια ο Ρόμανιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, προσπάθησε να γυρίσει στον Καραμάνο, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε.

Στο 59’ ο Βύντρα ανέβηκε από δεξιά, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του «ερυθρόλευκου» τερματοφύλακα.

Στο 61’ ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Κούντε στη θέση του Βαλμπουενά, με τον Γρηγορίου από την πλευρά του να ρίχνει στο ματς τους Ελευθεριάδη και Μανούσο αντί των Μανουσάκη και Τιρόνε. Στο 68’ ο Τικίνιο έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά η κεφαλιά του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να κάνει το 3-0, με τη Λαμία στο 72’ να μειώνει σε 2-1 με τον Τάσο Καραμάνο.

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Ρόνι Λόπες και Βρουσάι να παίρνουν τις θέσεις των Ονιεκούρου και Αγκιμπού Καμαρά. Στο 79ο λεπτό ο Βύντρα βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει μετά το φάουλ του Ρόμανιτς.

Στο 83’ ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο αποψινό παιχνίδι, με τους Ανδρούτσο και Σουρλή να μπαίνουν στο ματς αντί των Καρμπόβνικ και Μαντί Καμαρά.Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να φύγουν με το διπλό από τη Λαμία.

Το δεκάρι: Ο Σισέ. Ένα ακόμα σπουδαίο ματς από τον Σενεγαλέζο. Στο 12’ άνοιξε το σκορ και βοήθησε τον Ολυμπιακό να μπει το με το δεξί στην αναμέτρηση. Εκτός από το γκολ, ήταν ο ηγέτης της άμυνας και ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του.

Το κλειδί: Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο στο 2-0 και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Στο δεύτερο… καρδιοχτύπησαν, αλλά έχοντας ως παρακαταθήκη τα δύο γκολ που πέτυχαν στο πρώτο μέρος κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο της νίκης.

Γιατί κόουτς: Ο Ολυμπιακός κέρδισε, αλλά ο Μαρτίνς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Η ομάδα του στο δεύτερο μέρος δεν ήταν αυτή που θα ήθελε. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να βοηθήσει με τις αλλαγές του, αλλά δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την εικόνα της ομάδας του.

Στον πάγκο: Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο 20άλεπτο. Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν την απόδοσή τους, απειλήθηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στη Λαμία να μειώσει και να πιστέψει ακόμα και στην ισοφάριση.

Λαμία: Σαράνοφ- Σκόνδρας (40′ λ. τρ. Βύντρα), Αντέτζο, Μαζουλούξης, Μαρτίνεθ- Νούνιες, Τζανδάρης (84′ Γκέντσογλου)- Τιρόνε (65′ Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65′ Ελευθεριάδης)- Καραμάνος.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ -Καρμπόβνικ (84′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ- Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (84′ Σουρλής)- Βαλμπουενά (61′ Κούντε), Ονιεκούρου (76′ Λόπες), Α. Καμαρά (76′ Βρουσάι) – Τικίνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ