ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Amber alert για το σκεπτικό του… πραξικοπήματος

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Amber alert για το σκεπτικό του… πραξικοπήματος

Αγνοείται το σκεπτικό της απόφασης που εξαφάνισε τους τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ για το ρολό χαρτί στον Γκαρθία.

Χρειάστηκε 12 ώρες για να βγάλει την απόφαση – πραξικόπημα για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα το προηγούμενο Σάββατο.

Μία εβδομάδα μετά όμως, δεν έχει βγάλει ακόμη το σκεπτικό!

Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρη Σκουτέρη, ο λόγος, η καθυστέρηση του οποίου είναι χαρακτηριστική και προκαλεί διάφορες φήμες. Ακούγεται για παράδειγμα ότι δεν μπορεί να «δέσει» την απόφαση – έκτρωμα με την οποία έκανε επιλεκτική χρήση, στην παράγραφο 3ε του πειθαρχικού κώδικα για ρίψη αντικειμένων, ώστε να εξαφανίσει την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ, που ορθότατα του είχε επιβάλει η αναπληρωτής πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου της Super League, Μαρία Σκολαρίκη για το ρολό χαρτί που χτύπησε τον Όσκαρ Γκαρθία.

Κράτησε δηλαδή το πρώτο σκέλος της παραγράφου 3ε που προβλέπει μόνο πρόστιμο και διέγραψε το δεύτερο που περιελάμβανε την αφαίρεση των τριών βαθμών και την τιμωρία της έδρας.

Την Τρίτη…

Δεν μπορεί όμως, να αργήσει πολύ ακόμη, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής αφού ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει σε τρίτο βαθμό, στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, και χρειάζεται το σκεπτικό για να καταγγείλει την απόφαση και να ζητήσει την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον «δικέφαλο» του βορρά.

Η εκδίκαση προορίζεται για το τέλος της εβδομάδας οπότε τις επόμενες ημέρες το σκεπτικό πρέπει να εκδοθεί. Το πιθανότερο είναι να εκδοθεί την Τρίτη που θα έχουν σύσκεψη τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων.

Ξημερώματα δίνει δικαιώματα

Η ενέργεια πάντως, του πρωτοδίκη, προέδρου της Εφέσεων και της υπόλοιπης επιτροπής να εκδώσουν απόφαση… ξημερώματα, δίνει δικαιώματα και φέρεται να έχει προκαλέσει την παρέμβαση από την επιθεωρήτρια των δικαστηρίων για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν συνηθίζεται άλλωστε, να βγαίνουν αποφάσεις τέτοιες ώρες το Σάββατο από τακτικούς δικαστές.

Ο ίδιος, ο Δημήτρης Σκουτέρης δηλώνει άγνοια για τον πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος του.

Καθημερινές, έχουν εκδοθεί αρκετές φορές, μεταμεσονύχτιες αποφάσεις, από το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League όμως…

Δεν είναι πάντως, η πρώτη φορά που η Επιτροπή Εφέσεων με την τωρινή σύνθεση της (είχε αλλάξει με το νόμο του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή), έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά στην έκδοση απόφασης ή σκεπτικού. Για ρωτήστε και τον πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Γιαρένη που περιμένει εδώ και έξι μήνες την απόφαση σε έφεση που έχει κάνει.

Εκτός αν περιμένουν για να βγάλουν την απόφαση, να αλλάξει μπλοκ στην ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ανατολικής Αττικής, και από το νότο να ανηφορίσει προς το βορρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ