Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 4-1 – «Βόμβες» Τικίνιο και 4άρα! (vids)

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 4-1 – «Βόμβες» Τικίνιο και 4άρα! (vids)

Με δύο γκολ του Τικίνιο και δύο από τους Μασούρα και Βρουσάι, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1, για την 3η αγωνιστική της Superleague.

Με πρωταγωνιστή τον Τικίνιο Σοάρες, που πέτυχε δύο γκολ (47’, 72’), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1, για την 3η αγωνιστική της Superleague.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός «ξεμπούκωσε» και οδήγησε τους Ερυθρόλευκους στο τρίποντο της νίκης, με τους Μασούρα (8’) και Βρουσάι (87’) να ανοίγουν και να κλείνουν το σκορ. Οι Πειραιώτες πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν πρόσκαιρα στο 79’ σε 3-1, με το γκολ του Ντάουντα. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ελαφρά Ταξιαρχία, που παρέμεινε χωρίς βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον άπαντες στον πειραϊκό σύλλογο στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 4η αγωνιστική της Superleague.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Κούντε ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα και Ονιεκούρου πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα, Κάστρο, Σλίβκα, Τσιλούλης, Ματέι, Φαν Λα Πάρα και Ιωαννίδης.

Ευκαιρίες ο Τικίνιο, γκολ ο Μασούρας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά προ του Κότσαρη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 7’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά και πάλι με τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε από αριστερά, ο Λατινοαμερικάνος στράικερ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κότσαρης μπλόκαρε.

Μια, δύο, η τρίτη ήταν και η φαρμακερή για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Αγκιμπού μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα από αριστερά, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, ο Κότσαρης απέκρουσε, αλλά ο Μασούρας πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Μετά το γκολ του Μασούρα, οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν το ματς και προσπάθησαν για το 2-0, κυρίως με στημένα και εκτελέσεις κόρνερ. Ο Απόλλων από την άλλη, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο σκορ και να έχει βάλει τις βάσεις για το τρίποντο.

Τικίνιο… Χ2!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους στο 47’ να κάνουν το 2-0 με τον Τικίνιο Σοάρες. Ο Κούντε εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των πρωταθλητών.

Στο 65’ οι δύο τους συνεργάστηκαν ξανά, αλλά η κεφαλιά του Τικίνιο αυτή τη φορά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότσαρη. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές, βάζοντας στον αγώνα τους Καρμπόβνικ και Ρόνι Λόπες στις θέσεις των Ρέαμπτσιουκ και Μασούρα. Στο 69’ ο Κούντε βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κότσαρης αρχικά έχασε την μπάλα, αλλά με δεύτερη προσπάθεια προ του Τικίνιο, που ερχόταν με φόρα για να σκοράρει, μπλόκαρε και… γλίτωσε την γκέλα.

Στο 72’ ο Βραζιλιάνος επιθετικός με μια γκολάρα έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Τικίνιο, μετά τις κόντρες, ελίχθηκε ωραία, γύρισε και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Κότσαρη. Στο 76’ ο Μαρτίνς έκανε τρεις ακόμα αλλαγές, με τους Βρουσάι, Αβραάμ και Σουρλή να παίρνουν τις θέσεις των Ονιεκούρου, Σισέ και Μπουχαλάκη.

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν 80 λεπτά στο παιχνίδι, ο Απόλλων μείωσε σε 3-1 με τον Ντάουντα. Ο Ντομίνγκες, μετά από κόρνερ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπα, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον Βατσλίκ. Ο Τσέχος, έχοντας πέσει στο έδαφος, προσπάθησε να διώξει, αλλά ο Ντάουντα από κοντά μείωσε για την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Βρουσάι και 4-1

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το γκολ των φιλοξενούμενων και στο 87’ έκανε το 4-1 με τον Βρουσάι. Ο Καρμπόβνικ μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός γύρισε ωραία το κορμί του και με τρομερό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Κότσαρη. Ο νεαρός άσος έγραψε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης μάλιστα θα μπορούσε να είχε σκοράρει και πέμπτο γκολ, όταν είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά την απόκρουση του Κότσαρη στο σουτ του Τικίνιο. Ο Βρουσάι σούταρε με τη μία, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε εξ επαφής. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 4-1, με τους Ερυθρόλευκους να ανεβαίνουν στην κορυφή με 7 βαθμούς.

Το δεκάρι: Ο Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε δύο γκολ και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα, καθώς ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Λατινοαμερικάνο επιθετικό, που… ξεμπούκωσε και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Το κλειδί: Τα γρήγορα γκολ που πέτυχαν οι Ερυθρόλευκοι σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο. Στο 8’ ο Μασούρας άνοιξε το σκορ και έδιωξε μακριά το άγχος από τους συμπαίκτες του, ενώ στο 47’ ο Τικίνιο ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη των Πειραιωτών.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς μετά το 2-0 «φρέσκαρε» την ομάδα του και ξεκούρασε παίκτες που έχουν τραβήξει… κουπί, όπως οι Ρέαμπτσιουκ και Μπουχαλάκης. Ο Πορτογάλος έκανε διαχείριση και είδε την ομάδα του να φτάνει σε μια άνετη – όπως εξελίχθηκε – νίκη.

Στον πάγκο: Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να αντιμετωπίζει από την αρχή του παιχνιδιού πολλά προβλήματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Ουσ. Μπα, Σισέ (76’ Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ (67’ Καρμπόβνικ), Μπουχαλάκης, Κούντε, Ονιεκούρου (76’ Βρουσάι), Αγκ. Καμαρά, Μασούρας (67’ Ρόνι Λόπες), Τικίνιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (67’ Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (67΄Βιτλής), Κάστρο, Σλίβκα, Τσιλούλης (58’ Παμλίδης), Ματέι (82′ Σαχλί), Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (58’ Ντάουντα).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ