Παράσχος –  «Ατρόμητος» εις τον κύβο

Παράσχος – «Ατρόμητος» εις τον κύβο

Ο Γιώργος Παράσχος επέστρεψε στην Superleague και θα αναλάβει τον Ατρόμητο για 3η φορά, καθώς η ομάδα του Περιστερίου έλυσε την συνεργασία της με τον προπονητή Άνχελ Λόπεθ.

Ο Γιώργος Παράσχος αποτελεί το πρόσωπο που θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον Ατρόμητο στις επιτυχίες, καθώς οι «Περιστεριώτες» προέρχονται από την βαριά ήττα με 3-0 από τον Βόλο, ήττα  η οποία κόστισε στον Άνχελ Λόπεθ την θέση του στον πάγκο της ομάδας.

Ο 69χρονος προπονητής επέστρεψε στο Περιστέρι, ύστερα από 7 χρόνια, και είναι φανερό πως η σχέση του με τον Ατρόμητο είναι κάτι παραπάνω από «σχέση αγάπης». Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής τη σεζόν 1989/1990 αναλαμβάνοντας την ομάδα της Καστοριάς.

Ως προπονητής και παίκτης, ο Παράσχος μετρά πάνω από 900 συμμετοχές στην Α΄Εθνική, και σύντομα θα σπάσει το φράγμα των 600 συμμετοχών  στο ελληνικό πρωτάθλημα ως προπονητής ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

Ατρόμητος all the way

Τις περισσότερες συμμετοχές του σε ομάδα έχει καταγράψει με την Χαλκηδόνα από το 2002 έως και το 2005, ενώ λόγω της συγχώνευσης με τον Ατρόμητο ανέλαβε τα ηνία της ομάδας του Περιστερίου έως και το 2007. Αυτή την περίοδο, κατάφερε να οδηγήσει τους Περιστεριώτες στο Κυπέλλο UEFA, κάτι το οποίο αποτελεί μία μοναδική επιτυχία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη σεζόν 2013-14 επέστρεψε στον Ατρόμητο αντικαθιστώντας τον Νίκο Αναστόπουλο, και οδήγησε την ομάδα του Περιστερίου στις επιτυχιές, εξασφαλίζοντας την 3η θέση στην τελική βαθμολογία της Superleague και μία ανάσα από την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Μετά από 7 χρόνια επανέρχεται ως προπονητής των Περιστεριωτών, καθώς ο Ατρόμητος έλυσε τη συνεργασία του με τον Άνχελ Λόπεθ, με όραμα να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες και στα θετικά αποτελέσματα.Αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή του «Αστεριού» καθώς έχει καταγράψει 112 συμμετοχές στον πάγκο του, ενώ η διοίκηση τον έχει βραβεύσει για την προσφορά του στον Ατρόμητο αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει.

 

Οι προπονητικές ικανότητες του Παράσχου βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη του Ατρόμητου τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το «Αστέρι» να καταγράψει το μεγαλύτερο αήττητο σερί αγώνων (23/11/13-12/2/14) μετρώντας 17 αγώνες χωρίς ήττα.

Ομάδες που έχει διατελέσει προπονητής

Ο Γιώργος Παράσχος εκτός από τον Ατρόμητο έχει σταθεί ως προπονητής σε ομάδες της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου. Συγκεκριμένα, έχει θητείες σε ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Απόλλωνα Σμύρνης, Άρη, Ξάνθη, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, Πλατανιά, Λεβαδειακό, Καστοριά, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ακράτητο, Ηρακλή, Καβάλα, Πανηλειακό, Ολυμπιακό Βόλου, Χαλκηδόνα.

Στην Κύπρο, έχει κάνει ένα σύντομο πέρασμα το 1998 στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Ο 69χρονος προπονητής έρχεται στο Περιστέρι όχι…«στη δευτέρα», αλλά…«εις τον κύβο», καθώς πρόκειται να διανύσει την 3η θητεία του στον Ατρόμητο. Σκοπός, τόσο η αναβάθμιση της ομάδας όσο και η ανάκαμψη από  τα αρνητικά αποτελέσματα της, καθώς μεταγραφικά ο Ατρόμητος έχει επενδύσει σε αρκετά ποιοτικές λύσεις, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει τον Γιώργο Παράσχο να επιστρέψει στις νίκες με το «Αστέρι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ