ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 – Οι καλύτεροι πελάτες του ΠΑΟΚ και του Μπίσεσβαρ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 – Οι καλύτεροι πελάτες του ΠΑΟΚ και του Μπίσεσβαρ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ έκανε το... καθιερωμένο απέναντι στην ΑΕΚ και επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League!

Νικητή τον ΠΑΟΚ βρήκε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Με ηγέτη τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έκανε τα… πάντα, οι Ασπρόμαυροι επικράτησαν στην Τούμπα με 2-0 της ΑΕΚ και απέκτησαν βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα από την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς καλύτερο και κυρίως πιο ουσιαστικό. Η Ένωση από την άλλη ήταν φλύαρη και παρουσίασε σημαντικά κενά στο παιχνίδι της, με τα προβλήματά της να εντοπίζονται κυρίως στον άξονα.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Κρατούσε μπάλα και σιγά-σιγά έφερνε το παιχνίδι στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Κέρδιζε στημένα γύρω από την εστία των γηπεδούχων και προσπαθούσε να παίξει κάθετα. Στο 8’ έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Μετά από ωραία συνεργασία ο Γέβτιτς βρέθηκε στην περιοχή και σε θέση για γκολ, όμως σούταρε δυνατά, με την μπάλα να φεύγει ψηλά, άουτ.

Μετά από αυτή τη φάση ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πιο ψηλά και ισορρόπησε το ματς. Οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν την περιοχή της ΑΕΚ, μέσω κάποιων προσπαθειών που κατέληξαν σε κόρνερ. Στο 16’ η Ένωση έγινε εκ νέου απειλητική με μια γυριστή κεφαλιά του Τζαβέλλα, που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Έξι λεπτά μετά ο Μπίσεσβαρ θα σκοράρει αλλά το γκολ θα ακυρωθεί αφού ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν εμφανώς εκτεθειμένος.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 27’. Ο Σβάμπ κέρδισε από τον Σιμάνσκι στο κέντρο, διέσχισε το μισό γήπεδο, έφτασε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, όμως σούταρε με πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά μετά η Ένωση «απάντησε». Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αραούχο έπιασε μια κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Oι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο στο 29’ και έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-0! Ο Αουγκούστο έφτασε σε θέση για γκολ, «εκτέλεσε», αλλά ο Στάνκοβιτς του είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 40’ ήταν η σειρά των Κιτρινόμαυρων να δημιουργήσουν φάση, με τον Αραούχο να την τελειώνει χωρίς επιτυχία. Στο 42’ όμως ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Ο Μπίσεσβαρ ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή από αριστερά, προσποιήθηκε, σούταρε στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς και έκανε το 1-0!

Με τη συμπλήρωση των 45’ λεπτών οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0! Μετά από γύρισμα από δεξιά ο Αουγκούστο πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς που παρακολουθούσε τη φάση εξουδετερωμένος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια εικόνα που τελείωσε το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός και η ΑΕΚ είχε ζητήματα ανασταλτικά. Στο 51’ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν ξανά κοντά σε ένα ακόμα γκολ.

Μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ ο Σβαμπ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της Ένωσης.

Το παιχνίδι είχε πάρει έναν ξέφρενο ρυθμό. Η ΑΕΚ ανοιγόταν για να πιέσει, άφηνε χώρους, με τον ΠΑΟΚ από την άλλη να δείχνει απειλητικός σε κάθε κόντρα. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε την πρώτη παρέμβαση στο ματς με διπλή αλλαγή, περνώντας τους Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ αντί των Σιμάνσκι και Γέβτιτς. Έτσι το σύστημα για την ΑΕΚ έγινε 4-4-2.

Στο 68’ οι Κιτρινόμαυροι σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία για το 1-1! Ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα, η ΑΕΚ έβγαλε κόντρα με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ελβετός βρήκε τον Ανσαριφάρντ που καθυστέρησε να εκτελέσει, με αποτέλεσμα να τον προλάβει τελευταία στιγμή ο Μιχάι!

Στο 77’ όμως ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει πέναλτι! Ο Μπίσεσβαρ θα ανατραπεί από τον Μισελέν, με τον Βαλέρι να δείχνει την άσπρη βούλα! Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0, με τη νίκη να γέρνει για τα καλά πλέον υπέρ των Ασπρόμαυρων.

Η ΑΕΚ πάντως έβγαλε άμεσα αντίδραση. Μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Γκαρσία και γύρισμα στα δεξιά, ο Μοχαμαντί εκτέλεσε με το δεξί και μείωσε σε 2-1. Το γκολ όμως δεν θα μετρήσει καθώς ο Βαλέρι θεώρησε πως είναι οφσάιντ ο Ανσαριφάρντ, που βρισκόταν μπροστά στον Πασχαλάκη!

Κάπου εκεί εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της Ένωσης για κάτι περισσότερο, με το τελικό αποτέλεσμα να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Το κλειδί: Η ένταση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άργησε λίγο να μπει στο ματς, όμως όταν το έκανε, είχε ρυθμό και άσκησε μεγάλη πίεση στην ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Μπίσεσβαρ. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη.

Στον πάγκο: Ο Γέβτιτς. Ο Ελβετός μέσος δεν βοήθησε καθόλου την ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Μιλόγεβιτς να παίξει με δύο χαφ, ενώ γνώρισε πως θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ, δεν λειτούργησε. Η ΑΕΚ είχε ζητήματα στον άξονα, από όπου ξεκίνησαν και οι περισσότερες φάσεις που δέχθηκε.

Γκολ: Μπίσεσβαρ 42’, Κούρτιτς 79’

Κίτρινες: Σίντκλεϊ (39’), Ζίβκοβιτς (71’), Σφιντέρσκι (86’) – Ανσαριφάρντ (64’), Λε Ταλέκ (80’).

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-3-3): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ), (90’ Μιτρίτα), Μπίσεσβαρ (90+3′ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Ακπομ)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86’ Σιμόες), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ)., Τσούμπερ, Αραούχο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ