Οι δέκα που κατέληξε ο Γιοβάνοβιτς, το ντεμπούτο Μπρινιόλι και το μοναδικό δίλημμα της ενδεκάδας

Οι δέκα που κατέληξε ο Γιοβάνοβιτς, το ντεμπούτο Μπρινιόλι και το μοναδικό δίλημμα της ενδεκάδας

Ντεμπουτάρει στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη ο Μπρινιόλι, μετά την ξαφνική απουσία του Διούδη. Κατέληξε στους δέκα ο Γιοβάνοβιτς, μοναδικό ερωτηματικό μια θέση στη μεσαία γραμμή.

Η ξαφνική απουσία των Ιωαννίδη και Διούδη από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό προβλημάτισε μεν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πλην όμως λύσεις για τον Σέρβο προπονητή υπάρχουν. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν είναι σαφώς πιο γεμάτο, με αποτέλεσμα ακόμα και η απουσία του Διούδη να μην αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τους πράσινους. Διότι υπάρχει ένας έμπειρος τερματοφύλακας πια που περίμενε καρτερικά τη σειρά του.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι έτοιμος πλέον για το ντεμπούτο του. Και αυτό έρχεται σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, στο μεγαλύτερο της Ελλάδας. Μια έξτρα… πρόκληση για τον Ιταλό τερματοφύλακα, ο οποίος μιλώντας στους συμπαίκτες του δηλώνει ανυπόμονος τόσο για την πρώτη του εμφάνιση, όσο και για το σπουδαίο παιχνίδι. Θέλει να ζήσει την ατμόσφαιρα του μεγαλύτερου ελληνικού παιχνιδιού στη χώρα και να τη ζήσει παίζοντας. Και αυτό θα συμβεί την Κυριακή, μετά την ξαφνική απουσία του Σωκράτη Διούδη.

Από ‘κει και πέρα, η απουσία του Ιωαννίδη ναι μεν αποτελεί πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο νεαρός επιθετικός θεωρείται ο βασικός φορ της ομάδας, πλην όμως δεν ήταν καθόλου βέβαιο πως αν ήταν διαθέσιμος θα ξεκινούσε στο αρχικό σχήμα. Από τη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς έμαθε την απουσία του Βέλεθ, είχε στο μυαλό του να βάλει τρίτο χαφ στο γήπεδο, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι πιο… οχυρωμένος στον άξονα της μεσαίας γραμμής και μπροστά από το δίδυμο του Σάρλια με τον Πούγγουρα που θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας.

Ποιος θα μπει στο πλάι των Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλου; Ένας εκ των Μαουρίσιο ή Λούντκβιστ. Αυτό είναι και το μοναδικό δίλημμα που έχει ο Γιοβάνοβιτς αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Φάληρο. Διότι στους υπόλοιπους δέκα φαίνεται πως έχει καταλήξει. Και δύσκολα θα αλλάξει την τετράδα πίσω, βάζοντας κάποιον αμυντικό μέσο ως τρίτο στόπερ. Δεν το έχει κάνει ποτέ και δύσκολα θα το κάνει, παρά τις απουσίες στην άμυνα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο Καραϊσκάκη με το γνωστό 4-2-3-1, με τον Μπρινιόλι στο τέρμα και τους Κώτσιρα, Σάρλια, Πούγγουρα και Χουάνκαρ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Ρούμπεν και ο Αλεξανδρόπουλος θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, Μαουρίσιο ή Λούντκβιστ (φαβορί ο Βραζιλιάνος) θα είναι ο τρίτος μέσος, στα άκρα οι Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ και στην κορυφή της επίθεσης θα «μεταφερθεί» ο Καρλίτος, ο οποίος έπαιξε ως «δεκάρι» στο ματς με τον Βόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ