ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: Η ετήσια εκδρομή στο Ηράκλειο (vids)

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: Η ετήσια εκδρομή στο Ηράκλειο (vids)

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» γρήγορα και εύκολα το ματς στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» με γκολ των Σβιντέρσκι, Κούρτιτς και Αουγκούστο, ενώ ο ΟΦΗ μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Ναμπί.

Για άλλη μία χρονιά ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα από το Ηράκλειο, επικρατώντας 3-1 και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι ήταν αποδεκατισμένοι και δεν κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους Θεσσαλονικείς.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις στο 5′, ο ΠΑΟΚ είχε απειλήσει τρεις φορές τον Επασί και από… σπόντα δεν είχε ανοίξει το σκορ! Αντίθετα, ο Πασχαλάκης ένιωσε κίνδυνο μόλις μία φορά στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχε πολύ δουλειά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε γρήγορα με τον Σβιντέρσκι, βρήκε ένα γκολ στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Κούρτιτς και ολοκλήρωσε την παραγωγή τερμάτων με τον Αουγκούστο, ο οποίος κινήθηκε ανενόχλητος στην περιοχή του ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι απλώς μείωσαν στις καθυστερήσεις με μία ωραία ενέργεια και σουτ του Επασί, αλλά πέραν τούτου ουδέν… Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξαν ικανοί να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα και ήυταν ένα κλικ κάτω από τους «ασπρόμαυρους».

Το σίγουρο είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την εύνοια της τύχης, ώστε να συναντήσει έναν αντίπαλο που δεν μπόρεσε να κοντράρει τον ΠΑΟΚ και πέρασε ένα εύκολο βράδυ, μετά από ένα «φορτωμένο» διάστημα με πολλές απουσίες.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να αφήσει περιθώρια στον ΟΦΗ και μπήκε δυνατά από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 3’ είχε απειλήσει ήδη δύο φορές με τον Σβιντέρσκι. Ωστόσο, εκεί δεν προηγήθηκε και αφού απέφυγε το γκολ στο 12’, όταν ο Βιεϊρίνια έσωσε στη γραμμή το πλασέ του Ντουρμισάι, προηγήθηκε στο 15’.

Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε «γλυκιά» σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο αφύλακτος Σβιντέρσκι δεν… τρίτωσε το κακό. Αλλά με κεφαλιά σκόραρε και διαμόρφωσε το 1-0.

Άλλη ευκαιρία δεν είχε το ημίχρονο, αφού σε μία επικίνδυνη ενέργεια του Ντουρμισάι, ο Μιχαηλίδης πρόλαβε να τον ανακόψει πριν ο στράικερ του ΟΦΗ βγει στο τετ-α-τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε υποτονικά, αλλά μία στατιστική φάση έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο 58’ ο Κούρτιτς εκτέλεσε ωραία το φάουλ έξω από την περιοχή του ΟΦΗ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί για το 0-2.

Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το προβάδισμα του στο 71’. Ο Σοάρες προωθήθηκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι, όπου ο Αουγκούστο με δυνατό σουτ σημείωσε το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις, με ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ του Ναμπί.

Το δεκάρι: Ο Σβιντέρσκι μπορεί να έχασε αρκετές ευκαιρίες στην αρχή, όμως έστω και με καθυστέρηση εκμεταλλεύτηκε ότι οι αντίπαλοι στόπερ τον άφησαν στην… ησυχία του και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.

Που κρίθηκε: Δεν γυρνούσε το ματς, αλλά όταν ο Κούρτιτς διαμόρφωσε το 2-0 με την εκτέλεση φάουλ, το διπλό «κλείδωσε».

Στον πάγκο: Μπορούσε να αποσυρθεί νωρίτερα ο Μπίσεσβαρ, αφού ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει.

Γιατί κόουτς; Ο Νιόπλιας έχει τη δικαιολογία των απουσιών, αλλά από την άλλη παρέταξε με αφέλεια την ομάδα του, ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Διαμαντής, Πασαλίδης, Κοροβέσης (65’ Φροίξος), Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν, Σελίμοβιτς, Νέιρα (85’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς (85’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

Δείτε τα γκολ:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ