Ο Λαλά ξεκίνησε από το γραφείο του Πέδρο Μαρτίνς…

Ο Λαλά ξεκίνησε από το γραφείο του Πέδρο Μαρτίνς…

Τα καλύτερα 135 λεπτά του Κένι Λαλά στον Ολυμπιακό, έχουν πολύ συγκεκριμένη εξήγηση. Και όλα ξεκίνησαν από το γραφείο του Μαρτίνς.

Αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά. Είχε όλα τα φόντα για να το πετύχει. Καλή ηλικία, σπουδαίες σεζόν στην πλάτη του, δύναμη, ταχύτητα, τεχνική, δίψα για τίτλους και ευρωπαϊκές συμμετοχές. Στην πρώτη του έξοδο από τη Γαλλία, ο Κένι Λαλά επέλεξε να κάνει «πόλεμο» στη Στρασμπούρ, για να τον αφήσει να υπογράψει στον Ολυμπιακό.  Και το πέτυχε. Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Με τον 30χρονο δεξιό μπακ να μην μπορεί να καθιερωθεί. Και κυρίως, να δείχνει σαν να μην μπορεί να προσαρμοστεί.

Από τις 31 Ιανουαρίου, έως και την 30ή Σεπτεμβρίου, οι καλές εμφανίσεις του Λαλά ήταν εύκολο να βρεθούν. Διότι απλά… δεν υπήρχαν. Ελάχιστες από τις 16 φορές που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα είδαμε τον ποδοσφαιριστή που είχε αναδειχθεί κορυφαίος δεξιός μπακ στο Σαμπιονά το 2018. Στα 1.032 λεπτά που είχαν προηγηθεί από τον Ιανουάριο έως και την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε ο Λαλά είχε δείξει ελάχιστα πράγματα. Με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ψάχνει έως την τελευταία στιγμή για δεξιό μπακ.

Η τελευταία παρουσία του Λαλά με τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, πριν την αναμέτρηση της Πόλης, είχε λάβει χώρα στις 26 Αυγούστου, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-2). Πέρασε ακριβώς ένας μήνας και τέσσερις ημέρες και πέντε 90λεπτα (Ατρόμητος, Αντβερπ, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης) για να τον δούμε ξανά να αγωνίζεται.

Γιατί εξαφανίστηκε και τι συνέβη για να επιστρέψει στη δράση και μάλιστα με δυο θετικές εμφανίσεις, κόντρα σε Φενέρ και Παναθηναϊκό; Η απάντηση «κρύβεται» σε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν παίκτης και προπονητής στο γραφείο του τελευταίου. Μια κουβέντα που φέρεται να περιλάμβανε ένταση. Αλλά που όλα δείχνουν ότι βγήκε σε καλό. Καθώς ο Ολυμπιακός κερδίζει έναν πολύ σημαντικό παίκτη.

Το τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ των δύο ανθρώπων λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν έχει γίνει γνωστό. Στο γραφείο βρίσκονταν μόνο οι δυο τους. Αλλά όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η κουβέντα έγινε σε υψηλούς τόνους. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που Λαλά και Μαρτίνς συζήτησαν κατ’ ιδίαν σε αυτό το επίπεδο. Και μέσα από αυτή την επαφή, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν.

Λέγεται ότι ο Μαρτίνς έθεσε τον Λαλά προ των ευθυνών του. Και στο αίτημά του να αγωνίζεται περισσότερο, απάντησε με το «δείξε μου ότι αξίζεις να παίζεις». Ο Πορτογάλος τον άφησε εκτός αποστολής με Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Αστέρας Τρίπολης. Και τον επανέφερε στην Πόλη. Κόντρα στη Φενέρ. Δεν τον ξεκίνησε βασικό, καθώς επέλεξε πιο αμυντική προσέγγιση με την παρουσία του Ουσεϊνού Μπα! Αλλά τον έβαλε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Και ο Λαλά έδειξε να έχει καταλάβει πως εάν ο ίδιος δεν παίξει βάσει της ποιότητάς του, δεν γίνεται να κερδίσει τον χρόνο που επιζητούσε.

Ο Γάλλος «έδειξε» στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Και ο προπονητής του έκανε πράξη ό,τι του είχε πει. Επαιξε καλά, άρα έπαιξε και στο επόμενο. Και παρότι ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό, κατά γενική ομολογία η παρουσία του Λαλά ήταν από τις θετικές του ντέρμπι. Και εάν συνεχίσει να βελτιώνεται και να παίζει καλά, τόσο περισσότερο θα τον βλέπουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ