Πόσο διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός μετά την διακοπή…

Πόσο διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός μετά την διακοπή…

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι δεδομένο πως θα ανοίξει το rotation. Θα τον βοηθήσει σε αυτό το γεγονός ότι Ρόνι Λόπες και Ροντρίγκες βγαίνουν από τα πιτς. Και δεν είναι οι μόνοι.

Αν στο ντέρμπι είχε βρει ένα γκολ στις 18 τελικές που είχε, αν είχε καταφέρει να πάρει το «τρίποντο» που βάση εικόνας δικαιούταν το πρόσημο για τον Ολυμπιακό στην αυγή του Οκτώβρη θα είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Από την στιγμή όμως που ο Ολυμπιακός με το 0-0 απέναντι στον ΠΑΟ, έχασε την πρώτη θέση στη βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές είναι λογικό κανείς να μην είναι ευχαριστημένος.

Το γεγονός βεβαίως πως μετά από 5 αγωνιστικές η ομάδα δεν έχει πάρει αυτά που έπρεπε και αυτά που δικαιούταν (έστω και αν από πλευράς απόδοσης δεν έθελξε) δεν σημαίνει πως ήρθε και η… καταστροφή. Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί από την πέμπτη αγωνιστική. Ούτε καν αυτά που «κλείδωνε» από νωρίς ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε ανεβάζει απόδοση με μαθηματική ακρίβεια από αγώνα σε αγώνα. Και αν κόντρα στον ΠΑΟ έκανε ένα βήμα πίσω η «απάντηση» βρίσκεται κυρίως στις «ανάσες» και στην απόφαση του Μαρτίνς να πορευτεί με τους ίδιους ουσιαστικά παίκτες στη διαβολοβδομάδα Τρίπολης-Πόλης-ΠΑΟ. Γιατί το έκανε; Γιατί πίστευε πως θα αντέξουν τα βασικά του «όπλα» και γιατί ακόμη δεν ήταν έτοιμοι να μπουν στη «μάχη» ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό για να κάνουν την διαφορά.

Το ζητούμενο για τον Μαρτίνς είναι να μπορέσουν να φτάσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του στο κατάλληλο σημείο για να είναι διαθέσιμοι ώστε να μπορέσει να ανοίξει το rotation και να πάρει από όλους πράγματα δίνοντας σε όλους ανάσες.

Πριν αρχίσουν τα ματς του Σεπτεμβρίου δεν υπήρχε στην «εξίσωση» ο Τικίνιο και ο Μασούρας. Όταν μπήκαν για τα καλά η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν εντελώς διαφορετική, προς το καλύτερο.

Ο Κούντε δεν είχε βρει πατήματα, και αν ακόμη ψάχνει την ευκαιρία να ανεβάσει «στροφές» στα ματς του Οκτωβρίου είναι σίγουρο πως θα είναι πιο έτοιμος. Ο Εμβιλά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω και τον στέρησαν από την ομάδα.

Και το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Γάλλου το έχουμε διαπιστώσει, περιττό να το επαναλάβουμε.

Η μόνη σταθερή αξία από το καλοκαίρι έως και τώρα, έχοντας μάλιστα μετατραπεί σε παίκτη-κλειδί για την ομάδα είναι ο Αγκιμπού Καμάρα. Η μεγάλη έκπληξη, ο ποδοσφαιριστής που «κέρδισε» με το καλημέρα μια θέση στην 11αδα από τον Μαρτίνς και δεν βγαίνει με τίποτα! Έξι σερί ματς έπαιξε ο Αγκιμπού και ποιος ξέρει πόσα θα φτάσει.

Αν και η λογική αλλά και το πλάνο που έχει ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού για την συνέχεια δείχνει άλλα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός με το… καλημέρα καλείται να «επαναλάβει» το «καυτό» πρόγραμμα Τρίπολης-Πόλης-ΠΑΟ. Ο βαθμός δυσκολίας ίδιος. Αντί για Τρίπολη έχει τα Γιάννενα, αντί για την Φενέρ, την Αιντραχτ στη Γερμανία, αντί για τον ΠΑΟ, τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Επί της ουσίας μιλάμε για πιο δύσκολη τριάδα αγώνων αν σκεφτούμε πως 15 ερυθρόλευκοι λείπουν σε Ευρώπη και Αφρική και θα γυρίσουν στα τέλη της άλλης εβδομάδας, πιθανότατα έχοντας 2-3 ακόμη ματς στα πόδια τους.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Μαρτίνς για να βγάλει η ομάδα με επιτυχία την «καυτή» τριάδα θα πρέπει να ανοίξει το «κόλπο» για όλους. Και η αλήθεια είναι πως το πλάνο εδώ και καιρό ήθελε δύο παίκτες – κλειδιά, τον Ρόνι Λόπες και τον Γκάρι Ροντρίγκες να μπαίνουν δυνατά στην ομάδα μετά την διακοπή του Οκτωβρίου.

Βάλτε στην εξίσωση και τον Λαλά που δείχνει σημάδια θετικά τόσο δυνατά για πρώτη φορά από την στιγμή που αποκτήθηκε με τον Μαρτίνς να είναι πρόθυμος να τον στηρίξει βλέποντας τον να κάνει πολύ καλά ματς με Φενέρ και ΠΑΟ και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός θα είναι σύντομα πολύ διαφορετικός, για την ακρίβεια πολύ καλύτερος.

Αν μάλιστα και ο ίδιος ο Μαρτίνς κατασταλάξει σε ένα βασικό πλάνο για την ομάδα αφήνοντας στην άκρη τους «πειραματισμούς» που έως τώρα δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα τόσο το καλύτερο.

Εκτός και αν το πλάνο του Μαρτίνς και με το 4-4-2 φέρει καρπούς. Όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα με όσα δουλεύει και δοκιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός όλο αυτό το μεγάλο διάστημα που είναι στον Ολυμπιακό.

Το κυριότερο όμως είναι πως με την επιστροφή από την διακοπή θα έχει την δυνατότητα να υπολογίζει σε ένα πολύ μεγαλύτερο ρόστερ από αυτό που είχε έως τώρα στα χέρια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ