«Ήμουν πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, είχα ό,τι ήθελα»

«Ήμουν πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, είχα ό,τι ήθελα»

Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για την περίοδο που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό

Επρόκειτο αναμφίβολα για έναν παίκτη ο οποίος κόσμησε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2002 με την Εθνική Βραζιλίας, πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Μία καριέρα πλούσια και αξιοζήλευτη. Ο λόγος για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Βραζιλιάνος άσος είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό την τριετία από το 2008 έως το 2011, ενώ το 2010 βοήθησε τα μέγιστα ούτως ώστε οι «πράσινοι» να κατακτήσουν το νταμπλ εντός συνόρων.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα γιόρτασε χθες Πέμπτη (7/10) τα 45α γενέθλιά του και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την παρουσία του στην Ελλάδα στο Goal.com.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα:

«Ημουν τόσο χαρούμενος όταν μετακόμισα στην Ελλάδα, οπότε ήμουν μια χαρά με την αλλαγή που έκανα. Πέρασα τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και οι οπαδοί μου φέρθηκαν πολύ ωραία. Πέρασα καλά, είχα ό,τι ήθελα, ποδόσφαιρο, την οικογένειά μου και ωραίο τρόπο ζωής», ανέφερε ο Βραζιλιάνος άλλοτε αμυντικός μέσος για τα χρόνια που φορούσε τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Ο Ζιλμπέρτο ​​Σίλβα φόρεσε τη φανέλα της  Άρσεναλ το 2002, μόλις ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βραζιλία στην Ιαπωνία. Έμεινε στους «κανονιέρηδες» έως το  2007 και υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας, δύο Κύπελλα FA και δύο Community Shields.

Για το μυστικό της επιτυχίας της μεγάλης Άρσεναλ των «Invincibles»: 

«Οι προπονήσεις της Άρσεναλ ήταν απίστευτα έντονες. Πιστεύω ότι αυτό ήταν που μας έκανε ανίκητους. Λόγω αυτής της νοοτροπίας. Ο τρόπος που προπονούμαστε δεν διέφερε από τα παιχνίδια. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές, κάποιες προπονήσεις ήταν πιο δύσκολες και από τα παιχνίδια που παίξαμε.

«Ήταν δύσκολο γιατί κυνηγούσαμε όλοι οι παίκτες, κάθε πρόκληση.  Μερικές φορές, ήταν αρκετά τρομακτικό. Κάθε ενότητα στην προπόνηση ήταν μια μεγάλη μάχη. Έπρεπε να βρίσκεσαι στο κορυφαίο σου επίπεδο, τότε ξεκίνησαν όλα για εμάς. Είναι εκεί που προετοιμαζόμαστε για όλα τα παιχνίδια και όπου ο Αρσέν καταλάβαινε σε ποιον τύπο παίκτη μπορούσε να βασιστεί.

Θυμάμαι μια φορά ο Κόλο Τουρέ και ο Πασκάλ Σιγκάν τσακώθηκαν στην προπόνηση. Αρχίζουν να μαλώνουν και ο ένας χτυπάει τον άλλο. Μπήκαμε όλοι και τους σταματήσαμε, και μετά ο Αρσέν τους έστειλε στα αποδυτήρια Είπα «αυτό δεν είναι καλό, θα τσακωθούν μέσα», αλλά όταν έφτασα εκεί γελούσαν μεταξύ τους. Αυτή ήταν η νοοτροπία. Μπορεί να προέκυπτε κάποιο πρόβλημα στην προπόνηση, αλλά το λύναμε πριν πάμε σπίτι. Νομίζω ότι σε αυτή την ομάδα, όλοι θα υπερασπίζονταν ο ένας τον άλλον. Κάθε προπόνηση ήταν πραγματικά δύσκολη, αλλά αν πηγαίναμε στο παιχνίδι και ένας από τους παίκτες είχε πρόβλημα με τον αντίπαλο, ο άλλος θα ερχόταν να βοηθήσει.Στο τέλος της ημέρας, όλοι σέβονταν ο ένας τον άλλον και θα προστατευόμασταν».

Ο χρόνος μου στην Άρσεναλ ήταν απλά εκπληκτικός. Από τη στιγμή της άφιξής μου έως την αναχώρησή μου, ήταν γεμάτο χαρά. Αισθάνομαι τυχερός για όλα όσα πέτυχα στην Άρσεναλ. Είμαι  γεμάτος με καλές αναμνήσεις. Είναι ένα συναίσθημα που δεν θα ξεχάσω ποτέ ».

Ερωτώμενος εάν μετάνιωσε που έφυγε από τους «κανονιέρηδες»: 

«Όχι, όχι, όταν έφυγα, είχα έναν ακόμη χρόνο από το συμβόλαιό μου. Ίσως θα έπρεπε να είχα μείνει γιατί μετά από αυτό ο Φλαμίνι έφυγε ως ελεύθερος και είδα ότι η Άρσεναλ πάσχιζε να βρει άλλον παίκτη σε αυτή τη θέση. Οπότε, ίσως αν πω κάτι τώρα, θα ήταν ότι θα μπορούσα να έχω την υπομονή να μείνω.

Είχα όμως τους λόγους μου και ήμουν τόσο χαρούμενος όταν μετακόμισα στην Ελλάδα, οπότε ήμουν μια χαρά με την αλλαγή που έκανα.

Είχα τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και οι οπαδοί μου φέρθηκαν πολύ ωραία. Πέρασα καλά, είχα ό,τι ήθελα, ποδόσφαιρο, την οικογένειά μου και ωραίο τρόπο ζωής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ