ΑΕΚ – Mια ζωή στο ρίσκο…

ΑΕΚ – Mια ζωή στο ρίσκο…

Ο Αργύρης Γιαννίκης επί της ουσίας έπαιξε… μόνος του για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, σε μία επιλογή με αρκετά ερωτηματικά.

Ο Αργύρης Γιαννίκης θα είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός επί της ουσίας έπαιξε… μόνος του για την επόμενη μέρα της Ένωσης, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το διαζύγιο με τον Σέρβο προπονητή. Ήταν ο μόνος με τον οποίο η ΑΕΚ έκανε προχωρημένες επαφές και εκείνος στον οποίο κατέληξε, σε χρόνο ρεκόρ θα λέγαμε.

Πρόκειται για μια επιλογή που έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Σίγουρα δεν είναι από εκείνες που «ψήνουν» τον κόσμο. Και λογικό το βρίσκω. Δεν νομίζω πως η παρουσία του Γιαννίκη στον πάγκο του Δικεφάλου δημιουργεί μια δυναμική για το πρωτάθλημα.

Τα παραπάνω βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με τις προπονητικές του ικανότητες. Είμαι από εκείνους που ξεχώρισαν την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΣ, πιστεύω πως είναι ένας προπονητής με παρόν και μέλλον, όμως δεν είμαι βέβαιος πως είναι ακόμα έτοιμος για την ηλεκτρική καρέκλα του πάγκου της ΑΕΚ.

Δεν μιλάμε άλλωστε και για την πιο εύκολη θέση του κόσμου. Οι αλλαγές προπονητών έχουν γίνει ρουτίνα για την ΑΕΚ εδώ και χρόνια. Κανείς δεν έχει κατορθώσει να στεριώσει και να πάρει κάποια πίστωση χρόνου. Μακάρι ο πρώτος που θα το πετύχει αυτό να είναι ο Γιαννίκης.

Αν κάνουμε πάντως μια ψυχρή ανάγνωση της απόφασης της ΑΕΚ, μιλάμε ξανά για ένα ακόμα στοίχημα. Ένα ακόμα ρίσκο. Δεν ξέρω αν βιάστηκε η Ένωση να χωρίσει τους δρόμους της με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και αν τελικά ο Σέρβος θα… γύριζε το χαρτί. Ούτε φυσικά μπορώ να γνωρίζω πως θα βγει η επιλογή του Γιαννίκη.

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ συνεχίζει να τζογάρει. Και το κάνει αυτό σε μια χρονιά με προσδοκίες, στην οποία βάσει ρόστερ και δυνατοτήτων δείχνει ικανή για την επιστροφή στην κορυφή. Το πώς θα λειτουργήσει αυτή η αλλαγή και τι αντίκτυπο θα έχει θα το απαντήσει μονάχα ο χρόνος. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα.

Το… καντήλι του Μιλόγεβιτς έσβησε στην Τούμπα. Εκείνο ήταν το ματς που έφερε σε δύσκολη θέση τον Σέρβο τεχνικό και δημιούργησε σοβαρές αμφιβολίες εντός ομάδας, για τις πιθανότητες επιτυχίας του συγκεκριμένου πρότζεκτ. Ο Γιαννίκης δεδομένα θα έχει πίεση από την πρώτη μέρα. Την έχει ήδη βασικά πριν καλά-καλά πιάσει δουλειά. Μένει να φανεί αν είναι και έτοιμος να τη διαχειριστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ